Nu Skin

27 de coafuri pentru bob mediu de care ne-am îndrăgostit în 2020

Simona Josan

Bobul mediu este o tunsoare atât de versatilă, încât te poate face să arăți mereu stilată și totodată sexy, prin aerul parizian relaxat pe care îl conferă look-ului tău. Nu este deloc o frizură pretențioasă și, în plus, există atâtea coafuri pentru bob mediu prin care vei putea întruchipa toate alter-ego-urile feminității: răvășit, beach waves, elegant sau cu bucle.

Cucerește lumea cu aceste coafuri pentru bob mediu

Noi nu reușim să ne hotărâm care stiluri ne plac mai mult, așa că am făcut pentru tine un inventar al tuturor coafurilor pentru bob mediu pe care le-am găsit pe cele mai în vogă bloguri sau la cei mai talentați specialiști. Am ales atât coafuri pentru bob mediu clasice, dar și neglijente, până la bărbie sau până aproape de nivelul umerilor, pentru a se plia pe orice gust și pentru ca tu să fii frumoasă indiferent de momentul zilei.

Beach Waves

Culoarea castanei din părul tău, îndulcită cu câteva șuvițe blonde, puse exact acolo unde trebuie, te vor face să arăți ca și cum părul tău a fost sărutat de soare, după o baie în mare. Straturile acestui bob mediu, coafat în onduleuri lejere, cu o simplă placă, sunt cele care conferă lejeritate look-ului. Tot ce trebuie să faci este să pui mâna pe o placă și să răsucești câteva șuvițe de deasupra, fără prea mult efort.

Beach Waves

Foto: Instagram/styled_by_carolynn

Îndreptat cu placa

Tot placa rămâne de bază și la această coafură elegantă, dar sexy în același timp. Deși este bob mediu, această coafură face parte din panoplia clasicelor. Iar dacă ții placa drept, pe firul de păr, până la vârf, vei obține un rezultat fără cusur. În imaginea de mai jos, modelul a optat pentru un caramel cu șuvițe blonde, discrete, conferind look-ului classic un touch modern.

Bob indreptat cu placa

Foto: Instagram/@STYLESBYKIRST

Bob mediu ”neglijent”

Coafurile ”neglijente” reprezintă modul ideal de a ieși în evidență fără efort. Ia puțină ceară de styling și trece-ți degetele prin păr, la întâmplare. Crede-ne, efectul este garantat. Iar dacă ai câteva șuvițe vopsite în razele soarelui, look-ul tău va fi cu atât mai credibil pentru stilul shaggy.

Bob mediu coafat neglijent

Foto: Instagram/___phine___

Bob mediu fără efort

Look-ul relaxat pe care îl vezi și în această fotografie este datorat buclelor răzlețe, care par realizate fără niciun pic de efort. Șuvițele deschise, alternând cu cele în culoarea mierii dau un aspect fresh și curat acestei coafuri pentru bob mediu.

Look fara efort

Foto: Instagram / @JOHNNYRAMIREZ

Cu volum la ceafă

Eleganța este unul dintre motivele pentru care să alegi o tunsoare bob, însă dacă vrei o coafură care să dea un plus de clasic, poți opta pentru un tapaj în zona cefei și puțin mai sus. Tot ce trebuie să faci este să iei un pieptăn cu dinți deși, special pentru tapat, apucă șuvițele și ține-le în sus, mergând cu pieptănul în contrasens. Vei obține un look plin de stil.

Volum la ceafa

Sursa: Instagram / @MARCOSTRUEBA_HAIR

Coafurile pentru bob mediu arată cool dacă tunsoarea este texturată

Bob mediu cu rădăcini închise

Rădăcinile închise, fie în nuanța părului tău natural, fie o culoare aleasă de stilistul tău, sunt o marcă a stilului mai rebel, de câțiva ani încoace. Iar contrastul cu un blond rece ca gheața face ca look-ul să tău să prindă un aer de star rock. Însă coafura pentru acest tip de bob face diferența. Ai fire rebele? Profită de ele, adună-le în șuvițe puțin mai groase și doar rotește-le ușor, în degete.

Bob mediu blond cu radacini inchise

Foto: Instagram / @ROCHELLEGOLDENHAIRSTYLIST

Citește și: 12 coafuri pentru păr creţ scurt pe care să le încerci

Coafat cu spumă sau cu ceară

Știm cu toate că un păr foarte des este și greu de stăpânit. Însă la acest tip de coafură, părul tău bogat și rebel constituie un avantaj. Pune-ți pe vârful degetelor puțină spumă sau ceară de styling, strange în pumn de la vârf, la rădăcină și vei obține o coafură pentru bob mediu demnă de revistele glossy.

Bob mediu coafat cu spuma

Foto: Instagram / @MIKAATBHC

 Cu cărare într-o parte

Bobul mediu cu cărarea într-o parte nu va ieși niciodată din tendințe. Modul asimetric în care îți încadrează fața va corecta forma rotundă a acesteia. De aceea, acest tip de coafură este recomandat femeilor cu fața mai plină.

Bob mediu cu carare

Foto: Instagram / @ANHCOTRAN

Cu bretonul aranjat în lateral

Dacă ai ales un bob mediu cu breton, află că poți jongla cu această tunsoare în multe feluri. Însă, de departe cel mai comod și sexy este bretonul arananjat în lateral. Pune-ți bretonul pe un bigudiu foarte mare, dă cu fixativ și așteaptă 15 minute. Ia un pieptăn și împarte șuvița în două părți egale, trecând peria delicat peste păr. Este o coafură excelentă pentru părul rar și subțire, fiindcă va crea ideea de volum.

Breton in lateral

Foto: Instagram / @SALAOSOLIMAR

În straturi 

Pentru a obține acest look neglijent, ai nevoie de o placă. Ia câteva șuvițe de deasupra calotei și răsucește discret placa în jurul lor. Nu lăsa foarte mult să acționeze, pentru că onduleurile se vor accentua prea tare și nu îți dorești asta pentru aceast tip de coafură pentru bob mediu.

Bob mediu straturi scurte

Foto:Instagram / @ANHCOTRAN

Coafură pentru bob mediu de mers la nuntă

Lungimea medie a tunsorii bob constituie un avantaj pentru coafurile de ocazie. Pune-ți părul pe bigudiuri sau ondulează-l cu placa ori cu drotul. Când ai obținut toate onduleurile, trece-ți ușor mâna prin păr și răvășește-l. Vei obține volumetrie în partea din creștet, ceea ce este foarte bine. Ia o șuvițe dintr-o parte și prinde-o de scalp cu o agrafă.Prinde la final o agrafă prețioasă, exact în dreptul cefei sau într-o parte.
Bob mediu nunta

Foto: https://www.instagram.com/p/BT6h93ugWZL/

Te-ar putea interesa și: Foloseste saptamanal aceasta masca de par cu ou si ulei de masline. Efectele sunt uimitoare!

Volum cu bucle

Avantajul unei coafuri pentru bob mediu este acela că nu va trebui să-ți faci griji pentru șuvițele rebele, indiferent cât de rar sau des este părul tău. Dacă tunsoarea ta are și scări, cu atît mai mult vei fi avantajată, pentru că textura va fi amplificată de aceste straturi. Însă, cum poți da un touch elegant uniu astfel de bob? Simplu! Cu bigudiuri foarte mari, pentru volum. Pune-le seara, înainte de culcare, aplică puțin fixativ, iar dimineața trece-ți ușor mâinile prin păr. Buclele se vor lăsa după un timp, moment în care va trebui să reaplici fixativul, astfel încât coafura să reziste cât mai mult în acel stadiu.

Bob cu volum cu bucle

Instagram / @THEHAIRPROJECTHTX

Bob mediu în scări, îndreptat cu placa

Dacă ai un bob mediu cu șuvițe frontale mai lungi, atunci ești perfectă pentru această coafură. Îndreaptă cu placa părul, așa cum faci în mod obișnuit, însă, în față adu ușor ustensila spre interior. Repetă apoi la vârfuri, în tot capul. Voila!

Foto: Instagram / @PEACHYPJAYYSHAIR

Ușor ondulat la vârfuri

O foarfecă și o coafeză bună vor reuși să creeze acest tip de tunsoare bob, dacă ți-l dorești. De cele mai multe ori, faptul că este tuns dinspre ceafă spre bărbie va ajuta părul să se așeze de la sine, însă, dacă ți se pare că se întoarce la vârfuri, apelează cu încredere la placă și întorace foarte delicat părțile mai lungi ale părului.

Ondulat la varfuri

Foto: Instagram / @SCOTTRISKHAIR

Cu vârfurile în exterior

Nimic nu te face să arăți mai cool decât șuvițe beach waves perfect imperfecte. Pare o operațiune grea, dar nu este. Tot placa îți va sări în ajutor. Prinde șuvițe la întâmplare de pe calotă, dar și de dedesubt și răsucește placa cu vârful spre exterior. Vei recrea un bob modern superb.

Varfuri in extrerior

Foto:Instagram / @CHRISMCMILLANTHESALON

Coafuri pentru bob mediu: stilul elegant

Luciul acestei coafuri nu este dat de produsele de styling sau de faptul că vorbim despre un păr sănătos. Ci de modul de coafare a acestei tunsori. Trage cu placa șuvița de păr și ține spre interior la vârfuri și vei obține acest look minimaliist și elegant.

Stilul elegant

Foto: Instagram / @BEVERLYBERTHELETHAIR

Coafura 3D pentru un bob desăvâșit

Dacă ai șuvițe și te-ai plictisit de bobul obișnuit, joacă-te cu texturile, pentru că părul îți permite. Prinde șuvițele cele mai deschise cu placa sau pune-le pe bigudiuri și vei obține această coafură 3D. Atât este de simplu!

Bob 3D

Foto: Instagram / @CORYNNEYLON_HAIR

Coafura clasică pentru bob mediu

Clasicul bob mediu nu trebuie să fie plictisitor. Joacă-te cu placa în zona bretonului, trecând șuvițele ori spre interior, ori spre exterior, și vei obține un rezultat elegant și deosebit.

Clasic mediuFoto: Instagram / @THE_BLONDOLOGIST

Un bob modern cu breton într-o parte

Contemporanul se împletește cu clasicul în această coafură superb, cu breton într-o parte. Folosește tot placa, pentru a crea puțin volum în partea de sus, iar spre vârfuri trage cât poți, pentru a îndrepta. Dacă nuanțele de blond și gri de gheață se îmbină în părul tău, atunci vei obține cu această coafură un look modern și minimalist.

Bob mediu cu breton

Foto: Instagram / @ROCHELLEGOLDENHAIRSTYLIST

Poartă-ți bobul mediu ca pe o coroană

Această coafură pentru bob mediu se numește ”coroana”. Este lesne de înțeles de ce, dacă admirăm zona cu volumetrie din creștet. Folosește un bigudiu foarte mare doar pentru acea zonă, iar după ce l-ai dat jos, uniformizează cu placa. Ajută-te de un pieptăn cu dinți deși pentru a tapa sub șuvițele scalpului și gata!

Bob mediu cu coroana

Foto: Instagram / @STYLED_BY_CAROLYNN

Bob mediu în ”A”

Uneori, o coafură unică este dată de câteva tăieturi fine și un calcul précis al stilistului. Este cazul acestui bob mediu, destul de dificil de obținut. Pentru acest look trebuie să piepteni des părul, pentru a arăta cât mai fresh, iar partea mai lungă a bobului trebuie adusă în fața cu pieptănul. Această coafură este perfectă pentru fetele cu păr rar și fir subțire.

Bob mediu in A

Foto: Instagram/@RAFAELBERTOLUCCI1

Lasă-ți cârlionții să zburde în voie

Bobul mediu merge de minune cu buclele, creând un look dinamic. Pentru acest tip de coafură ai nevoie de un ondulator pentru bucle mari. Pornește cu ondularea de la jumătatea capului în jos. Iar dacă în părul tău se împletesc diverse nuanțe de castaniu cu șuvițe discrete blonde, efectul va fi uluitor.

Bob mediu carliontat

Foto: Instagram/hairluvbytiffany

Stilul rock

Dacă ai părul blond și ești o fire rebelă, această coafură ți se potrivește la fix. Mai mult, se potrivește indiferent de forma feței. Tehnica straturilor obținute prin filare încadrează perfect chipul. Pentru această coafură îți trebuie un pieptăn cu care să îl tapezi delicat la rădăcină.

Stilul rock

Foto: Instagram / @MYLESHADDAD

Stilul versatil

Cu lungimea și straturile acestui bob mediu vei putea obține orice coafură. Însă cea mai versatilă sunt aceste șuvițe ondulate lăsate, pe care le obții ușor cu placa. Prinde bucățile de păr și rotește placa în jurul lor, dar nu lăsa foarte mult aparatul să acționeze. Această coafură pentru bob mediu poate fi transformată în multe feluri: poți prinde o agrafă prețioasă în lateral sau la calotă, pentru a merge la nuntă. La serviciu sau la plimbare poți prinde părul doar cu un elastic, la concerte sau eveimente în aer liber îl poți lăsa așa, sau adăuga o bandană pe frunte.

Bob versatil

Foto: Instagram/johnnyramirez

Cu bucle strânse

Cârlionțat și vălurit în același timp. Acesta este efectul pe care îl vei obține coafându-ți părul în bucle strânse. Apelează la un ondulator pentru bucle mici sau un set de bigudiuri de acest tip. Fixează cu un spray de styling. Vei avea volum, formă, texturi și lungime, toate într-o singură coafură.

Bob cu bucle stranse

Foto: Instagram/bgiriotas

Coafat doar în față

Tot placa este cea mai bună prietenă a ta la această coafură. Dacă ai un bob cu lungime în față, profită de aceste șuvițe frontale și coafează-le. Joacă-te cu onduleurile, fie pe interior, fie pe exterior, însă nu le face prea strâns. Vei avea în același timp și păr drept, și păr wavy, cu această coafură pentru bob mediu cu care vei fi invidiată.

Foto: Instagram / @STYLED_BY_CAROLYNN

Coafura ta de vară

Instagram / @AAASHLEEE
Adu marea și vara la tine în păr cu această coafură superbă. Placa, prietenă veche, te va ajuta să obții acest look de vară. Tot ce trebuie să faci este să prinzi șuvițele strâns, pentru ca buclele să iasă mai dese, iar dacă ai și părul blond, vei avea acel vibe estival la care toate visăm în restul anului.

Bob mediu de vara

Foto:Instagram / @AAASHLEEE

Iată mai jos și câteva metode de a realiza trei dintre ccoafurile prezentate mai sus! Convinge-te, astfel, cât sunt de ușor de făcut!

Sperăm că te-am inspitit cu aceste coafuri pentru bob mediu pe care ți le-am prezentat și că deja ți-ai făcut planul pentru stilurile pe care le vei adopta în perioada următoare. Iar dacă vrei să vezi și câteva variante retro ale tunsorii bob, te invităm să citești acest articol.

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta