Cum faci bucle lejere acasă

Cum faci bucle lejere acasă

Redactor Raluca Margean

O coafură cu bucle este cea mai bună alegere pentru un eveniment special. Dar ce te faci dacă ai încercat de nenumărate ori să-ți faci singură acele bucle lejere pe care le-ai văzut în reviste la marile vedete și nu ți-a ieșit deloc?

Ei bine, nu-ți mai face griji, pentru că îți vom arăta în acest ghid cum să obții bucle perfecte, indiferent de lungimea părului. Acest ghid este foarte ușor de pus în practică. În mai puțin de o oră, vei avea buclele pe care ți le dorești!

Bucle lejere: cum să te pregătești pentru coafare

femeie în alb cu bucle lejere

Pentru a obține rezultatul dorit, urmează aceste sfaturi:

1. Evită să folosești produse de păr ieftine și de calitate îndoielnică și alege întotdeauna un șampon și un balsam de calitate, potrivite tipului tău de păr. Evită produsele care conțin sulfați, deoarece aceștia se acumulează la nivelul scalpului și îți pot afecta firul de păr.

2. Nu supraîncărca părul cu produse cosmetice și asigură-te că-l clătești foarte bine înainte de a începe să-ți faci buclele.

3. Fă un tratament profund o dată la două săptămâni sau, dacă părul este foarte uscat, o dată pe săptămână. Astfel, părul tău va fi bine hidratat și nu se va usca în timpul coafării.

Cum obții bucle mari și lejere pentru părul scurt

Ideal ar fi ca părul tău să fie până la nivelul umerilor, însă poți obține bucle frumoase și dacă ai părul până la bărbie sau un pic mai jos. Iată, așadar, ce pași trebuie să urmezi ca să obții cele mai frumoase bucle lejere!

Bucle lejere cu ondulatorul sau cu placa de îndreptat

1. Usucă părul umed cu un prosop, apoi aplică un spray pentru protecție termică. Acesta creează o peliculă protectoare fină pentru păr, împiedicând degradarea acestuia. Este esențial ca spray-ul folosit să fie de bună calitate. După ce ai aplicat spray-ul, usucă părul cu un uscător de păr.

2. Prinde într-o coadă jumătate din păr și începe să ondulezi părul lăsat liber. Repetă procesul până ai ondulat tot părul.

3. Dacă folosești placa de îndreptare, încălzește-o la temperatura potrivită (scăzută pentru firul de păr subțire și mai ridicată pentru firul de păr gros) și învârte părul în jurul plăcii. Ține așa câteva secunde, apoi eliberează părul. La final, aplică un ser pentru netezire și ești gata!

ATENȚIE! Nu este corectă răsucirea ondulatorului, șuvița de păr fiind cea care trebuie învârtită în jurul ondulatorului.

Bucle lejere cu bigudiuri termice

bucle lejere cu bigudiuri termice

Dacă părul tău este până la nivelul bărbiei sau un pic mai jos de bărbie, ai nevoie de bigudiuri mici și subțiri. Iată ce trebuie să faci:

1. Spală părul cu produse de calitate (șampon+balsam) și aplică spray-ul pentru protecție termică pe părul uscat cu prosopul.

2. Încălzește bigudiurile.

3. Începe cu partea din spate a capului. Ia o secțiune de păr și rotește-o de la vârf până la rădăcină, apoi prinde șuvița cu o clamă de păr, ca să se fixeze mai bine. Repetă procesul pentru tot părul și lasă bigudiurile cel puțin 15 minute, în funcție de tipul de păr și de bigudiurile pe care le folosești.

4. După ce s-au răcit bigudiurile, desfă-le pe rând pe toate și trece-ți degetele prin păr. Adaugă un ser de netezire a părului și, opțional, la sfârșit poți aplica un spray fixativ.

Cum obții bucle mari și lejere pentru părul lung

bucle lejere cu ondulator

Dacă ai părul lung, te poți considera norocoasă, pentru că este mai ușor să obții bucle mari, lejere și naturale pe acest tip de păr.

Bucle mari cu ondulatorul sau cu placa de îndreptat

1. Folosește o placă sau un ondulator care se potrivește cu tipul și lungimea părului tău. Dacă placa este prea scurtă, nu vei avea loc să-ți învârți toată șuvița de păr. De asemenea, dacă părul tău este subțire, nu alege o placă groasă, ci una mai subțire.

2. Pregătește-ți părul: spală-l cu produse de calitate și aplică spray-ul de protecție termică.

3. Când părul este complet uscat, desparte părul în secțiuni și prinde-le cu cleme.

4. Încălzește ondulatorul la temperatura potrivită și începe cu o șuviță subțire. Pune ondulatorul la rădăcina părului și începe să învârți șuvița de păr de la bază la vârf. Dacă vrei să ai bucle doar la vârfuri, așază ondulatorul în mijlocul șuviței și învârte numai de la mijloc la vârf.

5. Ține câteva secunde (5-10 secunde) până simți că s-a încălzit părul, desfă șuvița și apoi prinde-o cu o clemă ca să se fixeze bine. Repetă procesul pentru tot părul.

6. Desfă fiecare șuviță, apoi trece-ți degetele prin păr și aplică un spray de netezire și fixare.

Bucle lejere cu bigudiuri mari

1. Pregătește-ți părul ca mai sus, cu spray de protecție termică.

2. După ce ai încălzit bigudiurile și ai împărțit părul în secțiuni, ia o șuviță de păr suficient de mare și începe să învârți de la vârf spre rădăcină, apoi fixează părul cu o clemă. Repetă procesul pe tot părul.

3. Lasă bigudiurile să acționeze, apoi desfă-le și trece-ți degetele prin păr.

4. La sfârșit, aplică serul pentru netezire.

Bucle lejere cu elastic de păr

Dacă nu vrei să folosești instrumentele termice pentru păr, există o soluție extrem de ușoară și practică pentru a crea bucle lejere, folosind un elastic normal de păr și o „gogoașă” pentru păr. Această gogoașă este un burete sub formă de gogoașă, special creat pentru realizarea unui coc. Dacă nu deții acest produs, ți-l poți face singură, dintr-o pereche de șosete. Taie vârful șosetei și ruleaz-o până la capăt. Iată cum poți obține bucle lejere cu această „gogoașă” pentru păr.

1. Prinde părul în vârful capului cu un elastic normal de păr, peste care pui apoi „gogoașa”.

2. Desparte părul în două șuvițe. Aplică apă folosind un pulverizator pe una dintre șuvițe, până se umezește bine. Apoi învârte șuvița de mai multe ori în jurul buretelui respectiv și repetă procesul și cu cealaltă șuviță.

3. Usucă bine părul cu un uscător de păr, iar când este gata, eliberează cu grijă șuvițele, prima dată din „gogoașă”, apoi desprinde părul din elastic. Trece-ți degetele prin păr, aplică spray de fixare și netezire. Simplu și eficient!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.