Cum să folosești corect vopseaua de păr gri

Cum să folosești corect vopseaua de păr gri

Redactor Andreea Baluteanu

Părul gri e noul blond, sunt de părere specialiștii! Deși această nuanță e de foarte multă vreme la modă, nu ne simțim în stare să o lăsăm să piară în colțul întunecat al tendințelor dispărute, ce așteaptă să fie înviate.

Iubit și popular, părul gri e însă destul de greu de obținut! Noi îți dezvăluim în rândurile de mai jos cum să folosești corect vopseaua de păr gri, pentru a obține efecte fabuloase!

Vopseaua de păr gri: ghid de utilizare

Sunt voci care afirmă că Daenerys Targaryen (personajul din „Urzeala tronurilor”) și al său păr argintiu au aprins dragostea pentru șuvițele gri, dar și opinii care înclină spre trendul retro, nostalgic, devenit granny hair. Oricine ar fi stat însă la baza sa, cert este că apetitul pentru părul gri e din ce în ce mai intens! Kim Kardashian și Kylie Jenner, Rihanna, Nicole Richie; toate fetele cool de la Hollywood au încercat aceste șuvițe.

femeie cu păr gri

Sursa foto: Instagram

Atunci când vine vorba despre utilizarea vopselei de păr gri, specialiștii te îndeamnă să spui „da” cu toată inima. Griul e o culoare versatilă, deși pretențioasă. Marele său atu? Nu te vei mai chinui cu gândul „am îmbătrânit” atunci când te privești în oglindă. În plus, asociat cu un chip proaspăt, luminos și radios, părul gri e pur și simplu irezistibil.

Cum îl obții? În primul rând, decolorează-ți părul până ce obții un blond extrem de deschis, apropiat de alb. Ai nevoie apoi de un colorant pe bază de mixuri de gri: așa obții tonurile la modă acum.

Pare simplu? Este, dar numai dacă ești profesionistă. În cazul în care experiența ta cu vopseaua se reduce la câteva tentative cu produsele din supermarket, mai mult sau mai puțin reușite, cel mai bine ar fi să te lași pe mâna specialiștilor.

Greșeli pe care le faci atunci când folosești vopseaua de păr gri

Credem că ai intuit deja prima greșeală pe care o poți comite atunci când îți vopsești părul gri: nu apelezi la un specialist. Așa cum ți-am spus mai sus, noua tendință coloristică nu e doar greu de obținut, dar și destul de dificil de adaptat tonalității tale faciale și nuanței părului.

Ceea ce ne duce la a doua greșeală pe care o poți comite atunci când te vopsești gri: nu ții cont de culoarea tenului, a ochilor și a părului. Dacă ai un ten rece, cu ochi deschiși la culoare și păr blond sau roșcat, mizează pe un gri cu tente de argintiu, precum interpreta lui Khaleesi despre care vorbeam mai sus, Emilia Clarke. De partea cealaltă, dacă ai tenul cald, măsliniu sau neutru, cu ochi deschiși sau închiși și păr blond închis, șaten sau negru, mizează pe un gri „adevărat”, în care poți păstra rădăcinile mai închise, pentru echilibru coloristic.

Emilia Clarke

Sursa foto: Instagram

Nu îți îngrijești părul! Dat fiind faptul că, înainte de a utiliza vopseaua de păr gri, ai nevoie de o decolorare, riști să îți deteriorezi părul în profunzime. Mai ales atunci când desfășori acest proces delicat acasă, ești pe cale de a-ți pierde sănătatea părului. Înainte și după ce te vopsești gri, folosește obligatoriu tratamente hidratante, care să reconstruiască firul de păr și să restructureze cuticula.

Cum îți îngrijești părul vopsit gri

Ai obținut culoarea de păr gri la care visai? Felicitări! Acum este cazul să ai grijă de ea, ca de cel mai sfânt lucru din viața ta!

Investește într-o gamă special concepută pentru părul vopsit. Un șampon care să protejeze intensitatea și strălucirea culorii și un balsam cu același profil sunt must-have pentru cosițele gri. Mizează pe produse de calitate, deoarece părul tău chiar merită tot ce e mai bun.

Nu uita de tratamentele ultrahidratante. O mască aplicată săptămânal e absolut obligatorie pentru fetele care utilizează vopsea de păr gri. Tratamentele hrănitoare și hidratante sunt la rândul lor recomandate. Uleiul de cocos intră și el armonios în această ecuație.

Spală-te mai rar pe cap! Combinația de apă fierbinte, agenți de curățare din șampon și acțiunea de frecare vor estompa mai repede reflexiile tale gri!

Limitează utilizarea aparatelor de coafat. Nu distrug doar cuticula, ci și frumusețea ta de culoare!

păr gri cu reflexii violet

Sursa foto: Instagram

Folosește un șampon cu reflexii violet. O dată sau de două ori pe săptămână, poți înlocui produsul tău clasic de curățare cu un șampon violet. Acesta va readuce la viață reflexiile gri din păr.

Sperăm că te-am adus cu un pas mai aproape de înțelegerea deplină a vopselei de păr gri! Ține cont de sfaturile noastre și evită greșelile pe care le poți comite, pentru un păr superb!

Vezi aici și care sunt culorile de păr care te întineresc cu 10 ani!

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Biotina pentru păr: cum acționează?
Biotina pentru păr: cum acționează?
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.