Cum să îți aranjezi părul pentru a arăta mai tânără: 6 culori și texturi perfecte

Cum să îți aranjezi părul pentru a arăta mai tânără: 6 culori și texturi perfecte

Lorena Teacă

Tunsoarea, culoarea și textura părului influențează foarte mult felul în care arăți. Fizionomia îți poate fi pusă în valoare sau, dimpotrivă, deloc flatată în funcție de modalitatea în care îți tunzi, vopsești și aranjezi părul.

Există câteva coafuri minune care pot avantaja pe oricine. Mai mult decât atât, te pot face să pari mai tânără decât ești, îți pot conferi un aer tineresc și îndulci trăsăturile. Stabilește împreună cu stilistul tău care din propunerile de mai jos ți se potrivește mai bine, înainte de a face o schimbare radicală de look:

1. Părul mediu cu onduleuri lejere

Buclele lejere te duc cu gândul la plajă și la vacanță, dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin apreciate în sezonul rece. Optează pentru onduleuri mari și o culoare naturală, cum sunt nuanțele de șaten sau blond închis. Definește-ți buclele cu ajutorul unui gloss special pentru păr. Fixează-le apoi cu un produs lejer de fixare, care nu afectează elasticitatea părului.

Femeie care zâmbește

2. Bretonul delicat

Câteva șuvițe de păr mai scurte, care să îți acopere delicat și doar parțial fruntea pot face minuni. Nu doar că îți vor ascunde micile riduri de expresie: îți vor pune în valoare ochii și pot să îți încadreze fața perfect. Dacă nu ai părul drept natural, poți folosi o perie rotativă sau o placă de păr pentru a-ți aranja bretonul, fără a depune eforturi prea mari.

Femeie cu mâinile încrucișate la piept care zâmbește

3. Împletiturile largi

Părul împletit atrage toate privirile. Atunci când cosițele, spicul sau coada ta sunt împletite larg, dar simetric, îți vor face părul să pară mai sănătos, mai des și mai voluminos. Vei găsi o mulțime de tutoriale foto sau video pentru a te putea coafa astfel singură. Prin urmare, este o coafură pe care și-o permite oricine, fără a investi în vizite la salonul de înfrumusețare.

Femeie care stă cu fața din profil

4. Bobul dezordonat

Tunsoarea bob e adesea asociată cu părul drept, dar adevărul este că arată la fel de bine atunci când e asociată cu niște bucle lejere și dezordonate. Lookul aparent neglijent te va face să arăți ca o adolescentă. În același timp, te va ajuta și să fii percepută drept o persoană spontană, jovială și jucăușă.

Femeie care zâmbește

5. Tunsoarea pixie

Cu o astfel de tunsoare, vei arăta ca proaspăt ieșită de pe porțile liceului. Bretonul în straturi și ceafa golașă nu sunt doar tinerești, ci și destul de sexy. În concluzie, nu te crampona de clișeele conform cărora femeilor le stă bine cu părul lung. Optează pentru o culoare naturală și pentru haine care să îți completeze atitudinea și vei arăta perfect tot timpul.

Femeie care se uită în sus și ține geanta pe umăr

6. Șuvițele care îți încadrează fața

Culorile deschise întineresc vizibil, dar, dacă nu ești pregătită pentru o schimbare radicală, poți opta pentru câteva șuvițe blonde pentru a-ți face figura să pară mai caldă și mai blândă. Încadrează-ți fața și insistă pe zonele din dreptul cărării, pentru un efect mai intens.

Femeie care privește în jos

Înainte de a decide să faci o schimbare, discută cu un specialist. Întreabă-l ce tunsoare și coafură s-ar potrivi mai bine pentru forma feței tale și care sunt culorile care îți avantajează tenul. Alege o variantă care să nu implice prea multe eforturi. La urma urmei, ideal ar fi să îți poți spăla și aranja părul în doar câteva minute: nimeni nu își dorește să petreacă ore în șir în fața oglinzii în fiecare zi.

Ține cont și de ochelari și forma acestora, dacă porți constant unii de vedere și interesează-te care sunt nuanțele și felurile de machiaj care ți se potrivesc. Asigură-te că acestea se vor potrivi deopotrivă și cu noul look. Succes!

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Cum vopsești părul alb cu frunze de nuc
Cum vopsești părul alb cu frunze de nuc
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.