Cum să îți faci o coroniță împletită din păr

Cum să îți faci o coroniță împletită din păr

Redactor Alexa Galgau

Împletiturile care par intricate sunt destul de simple, dar aranjate cu multă creativitate, astfel încât să arate spectaculos. Coronița împletita din păr pare să fie o coafură foarte complexă, dar, odată ce înveți „trucul” din spatele ei, vei începe să o porți des, pentru că îți oferă un loc sofisticat fără să fie nevoie să mergi la salonul de coafură.

Această împletitură arată cel mai bine dacă ai părul lung, însă și un păr mediu poate să fie aranjat astfel! Iată cum să o realizezi!

 

Coroniță împletită din păr

Vara aceasta poți purta o coroniță împletită din păr, care se realizează mai ușor decât crezi și merită din plin efortul. Iată cum să o realizezi!

Vei avea nevoie de următoarele obiecte:

  • perie de păr
  • 5-10 agrafe pentru fixarea coafurii
  • 3 elastice de păr transparente
  • ondulator
  • fixativ puternic

Coronița împletită din păr - cum se face:

1. Periază bine părul si adu-l pe tot pe partea stângă. Creează o secțiune de păr circulară în vârful capului și securizeaz-o cu o clamă. Ia restul părului și împarte-l în două la spate, pentru a crea o secțiune dreaptă și una stângă, de o parte și de alta a capului. Lasă în față două șuvițe măricele care să îți încadreze chipul.

2. Împletește fiecare dintre secțiunile laterale create, pentru a realiza câte o împletitură coadă de pește. Dacă nu cunoști metoda de împletire, o poți urmări detaliat în ACEST articol! Securizează cozile împletite cu elasticele transparente, ca să nu se desfacă.

3. Acum e momentul să desfaci secțiunea din creștetul capului și să o împletești și pe aceasta ca pe celelalte două, începând din partea dreaptă, mergând în jurul capului, până aduci tot părul pe partea stângă. La sfârșit, tot părul trebuie să fie împletit.

4. Trage ușor de marginile împletiturilor, pentru a le face mai lejere și a le da un look mai messy.

5. Acum trebuie să încrucișezi împletiturile laterale, astfel încât cea din stânga să ajungă sus, în partea dreaptă, iar cea din dreapta să ajungă în partea stângă a capului. Vino cu cele două împletituri peste creștet, securizându-le de o parte și de alta, pentru a forma o coroniță. Dacă simți că nu este suficient de stabilă coafura, folosește mai multe agrafe.

6. Acum ia împletitura din vârful capului și înfășoar-o în sensul acelor de ceasornic, apoi prinde-o sub celelalte, folosind agrafe pentru a o securiza și a o îmbina cu celelalte împletituri.

7. După ce te asiguri că este bine fixată coronița, trage ușor de marginile tuturor împletiturilor, astfel încât să obții o coafură cât mai lejeră.

8. Ondulează șuvițele din față și, la sfârșit, securizează întreaga coafură cu fixativ. Sfat: poți insera printre împletituri câteva floricele, pentru că anul acesta se poartă coronițele din flori inserate în coafură!

Iată și un tutorial video pentru  realizarea coroniței împletite din păr:

Coronița împletită din păr va fi mai greu de făcut până te obișnuiești cu tehnica, dar apoi nu vei mai putea trăi fără această coafură interesantă și feminină!

Surse foto: missysue.com

Articolul urmator
Zinc pentru acnee: cât de eficient este și cum îl folosești?
Zinc pentru acnee: cât de eficient este și cum îl folosești?
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.