De ce să nu îți dai niciodată cu parfum în păr

De ce să nu îți dai niciodată cu parfum în păr

Lorena Teacă

Femeile își îngrijesc părul în mod exagerat, folosind tot felul de produse, pentru ca acesta să arate mereu proaspăt, să aibă volum sau pentru a fi admirat de toată lumea.

Din dorința de a avea un miros plăcut, femeile obișnuiesc să își dea cu parfum prin păr, dar acest gest nu este tocmai benefic pentru podoaba capilară.

Trebuie să știi că parfumul conține alcool, un ingredient care duce la uscarea părului și la căderea excesivă a acestuia.

Femeie care aplică parfum pe păr

Pe de altă parte, parfumurile speciale pentru păr, cu o concentrație mult mai mică de alcool, sunt foarte persistente și nu este necesară pulverizarea repetată a produsului pe păr. În plus, podoaba capilară are abilitatea de a capta mirosul cu ușurință.

Este indicat ca parfumul să fie aplicat pe zonele pulsatile, deoarece acestea se încălzesc pe parcursul zilei și vor determina eliberarea mirosului. Cel mai bun truc pentru menținerea mirosului parfumului constă în aplicarea de vaselină pe punctele pulsatile vizate.

Femeie care aplică parfum pe păr și se strâmbă

În plus, pielea uscată nu poate menține în condiții optime parfumul, astfel încât este indicat ca înainte de pulverizare să te asiguri că pielea este perfect hidratată. O poți face cu ajutorul unei loțiuni hidratante sau al unei creme de corp fără parfum, pentru a nu risca să te amesteci în mod neplăcut miresmele.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că parfumul se aplică doar pe zonele care rămân constant la suprafață, precum gâtul sau încheieturile, nu pe porțiunile de piele acoperite de haine.  

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Microneedling: ce presupune și cum îți ajută pielea
Microneedling: ce presupune și cum îți ajută pielea
Ce fel de parfum ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de parfum ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.