Hair Gloss: ce înseamnă și cum îți ajută părul

Hair Gloss: ce înseamnă și cum îți ajută părul

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Pentru noi, femeile, podoaba capilară a fost și rămâne una dintre cele mai mari comori cu care ne-a înzestrat Cel de Sus. Motiv pentru care îi acordăm o deosebită atenție, străduindu-ne să facem tot ce ne stă în putință pentru a o proteja și a o face cât mai sănătoasă și mai atrăgătoare.

Din fericire, în zilele noastre, rutina de îngrijire a părului nu se mai limitează de mult la șampon și balsam; firmele de cosmetice cu produse pentru îngrijirea părului inovează permanent, creează mereu alte și alte tratamente care să vină în întâmpinarea nevoilor părului nostru. Hair glossurile, tratamente profesioniste de scurtă durată care hrănesc, colorează și conferă strălucire părului, sunt una dintre cele mai recente creații ale experților în hairstyle.

Femeie cu par bogat

Dacă îți dorești ca vopsitul părului să aibă un efect durabil și, totodată, să nu îți strice calitatea firului, apelarea la un tratament hair gloss (luciu de păr) este cea mai bună și la îndemână soluție. După mai puțin de o oră petrecută la salonul de înfrumusețare, vei ieși de acolo cu un păr de nerecunoscut, sănătos și strălucind de sănătate!

Ce înseamnă hair gloss

Trebuie să recunoaștem că, pe măsură ce timpul trece, părul nostru, care arăta atât de bine când era proaspăt vopsit, devine tot mai tern și mai lipsit de vitalitate. Pentru toate femeile care se regăsesc în situația aceasta și care nu doresc să se vopsească des pentru a avea un păr strălucitor și uniform, ci, dimpotrivă, pun preț mai ales pe sănătatea acestuia, specialiștii în hairstyling au inventat... hair glossul.

Acest tratament inovator poate încetini această decolorare în timp a părului și transformă total aspectul acestuia, făcându-l să arate mereu plin de vitalitate, strălucitor și sănătos. În funcție de ceea ce îți dorești, hair glossul poate face orice! 

Hair glossul este, mai exact, un produs cosmetic destul de recent adoptat, care a cam schimbat obișnuințele cosmetice cu privire la vopsirea părului. Aplicarea unui hair gloss între două vopsiri este un tratament temporar mai mult decât bine-venit, care te poate ajuta atât să păstrezi sănătatea părului tău, cât și nuanța dorită. Este deci o modalitate excelentă de a asigura durabilitate și strălucire culorii părului tău, care nici nu se mai decolorează neuniform și nici nu își mai pierde suplețea, îmbogățindu-l totodată cu nuanțe noi, atrăgătoare.

Caracteristicile hair glossului

Femeie care isi face tratament pentru par

În mod obișnuit, utilizarea unui hair gloss nu reprezintă o alternativă la vopsirea părului, fiind doar un tratament semipermanent, care poate dura între patru și șase săptămâni. Majoritatea formulelor de hair gloss sunt colorate, dar există și unele transparente, care sunt folosite doar pentru a da strălucire părului.

Ce este diferit la hair glossul cu pigment colorant față de vopseaua de păr tradițională? În principal, felul în care acționează asupra firelor de păr: în timp ce o vopsea deschide cuticula de păr pentru a schimba culoarea din interior, un hair gloss acoperă pe dinafară cuticula, făcând-o să devină netedă, ceea ce dă părului o mai mare strălucire și ajută la menținerea mai îndelungată a unei culori bogate și vii. Hair glossul este un produs cu efect semipermanent, care conține un pigment colorant amestecat cu un catalizator în timp ce vopselele de păr au doar pigment pur și, practic, pătează părul și îl degradează în timp.

Adaugă strălucire părului tău cu hair gloss!

Utilizarea hair glossului nu este recomandabilă doar pentru a menține culoarea părului, ci și pentru a-i da strălucire. În acest scop, poți folosi variantele transparente de hair gloss, care nu doar că îți fac părul mai lucios (așa cum se întâmplă și la tratamentul cu ser), dar îl și hrănesc (asemenea măștilor de păr). Felul în care hair glossul, fie el colorat sau transparent, acoperă firele de păr le face mai puțin poroase și, astfel, ele vor reflecta mai mult lumina, devenind mai strălucitoare.

Totodată, atât hair glossurile transparente, cât și cele de culoare au efecte asemănătoare cu ale unui balsam – părul devine moale, mătăsos. Prin faptul că hair glossul creează o barieră de protecție împotriva factorilor dăunători, părul tău va fi mai sănătos, iar căderea lui încetinește.

Aplicarea unui hair gloss semipermanent

Aceasta presupune următorii pași:

1. Alege o culoare potrivită. Dacă alegi un hair gloss permanent, asigură-te că nu alegi o culoare cu mai mult de două nuanțe mai deschisă ori mai întunecată decât culoarea ta actuală. O schimbare dramatică a culorii ar trebui realizată de un profesionist.
2. Urmează instrucțiunile cu precizie. Atunci când aplici un hair gloss permanent demineralizat, urmează instrucțiunile exact, pentru a te asigura că îl aplici corect. Setează o alarmă pe telefon pentru a fi sigură că îl lași pe păr exact timpul recomandat. Urmează instrucțiunile despre șamponarea sau condiționarea părului, care pot varia între diferite produse, ceea ce poate afecta modul în care tratamentul funcționează pe părul tău.
3. Atenție la durata tratamentului. Odată ce ai aplicat un tratament, ține cont de cât timp spune producătorul că va dura. De exemplu, unele tratamente sunt specificate pentru utilizarea săptămânală, în timp ce altele pot dura mult mai mult. Nu aplica un alt tratament până când nu se încheie durata celui curent. Acest tratament va dura circa șase săptămâni.

Corectează o vopsire nereușită cu un hair gloss. Dacă vopsirea recentă ți-a lăsat părul într-o stare care nu-ți place, poți folosi un hair gloss colorat pentru a îndrepta lucrurile. Acesta poate corecta nuanțele culorii din păr și poate face ca noua culoare să arate mai naturală. Dacă te decizi să-ți revopsești părul, poți folosi hair glossul ca vopsea.

Femeie care isi face acasa tratament pentru par

Cât de des ar trebui să folosești hair glossul

Există mai multe tipuri de hair glossuri. De aceea, este important să știi bine ce vrei. Dorești să-i dai părului tău o altă culoare sau să împrospătezi culoarea pe care o ai deja ori să-i adaugi nuanțe noi? Sau, poate, îți propui doar să-l faci mai strălucitor?

Alegerea celui mai potrivit hair gloss și frecvența cu care să îl folosești sunt influențate, firește, și de culoarea părului tău, de nuanța lui, mai deschisă ori mai închisă. Depinde, așadar, de toate aceste particularități ale fiecăreia dintre noi ce hair gloss alegem și cât de des îl folosim. Oricum, un lucru este de la sine înțeles: cu cât mai des, cu atât mai bine.

Avantajele folosirii hair glossului

• Tratamente cu hair gloss se pot face și acasă. Da, tratamentele cu hair gloss pot fi efectuate atât la salonul de coafură, cât și acasă. Indiferent dacă te vopsești cu regularitate sau doar dorești să-ți îmbunătățești culoarea naturală a părului și să-i adaugi un plus de strălucire, hair glossul este produsul cel mai indicat. În plus, nu este cu nimic mai dificil de folosit decât o vopsea de păr, iar efectele sunt dintre cele mai încurajatoare.

• Hair glossul se aplică foarte ușor. Se procedează cât se poate de simplu: îți șamponezi părul ca de obicei, asigurându-te că toate firele sunt saturate cu produs, și, după ce îl lași să acționeze conform prescripțiilor, clătești bine. Dacă ai părul lung sau firul este mai gros, firește că va fi nevoie să utilizezi mai mult hair gloss pentru a-ți acoperi complet părul. Urmează apoi instrucțiunile producătorilor privind periodicitatea aplicării hair glossului și... totul va fi bine.

• Aplicarea unui hair gloss durează foarte puțin. Utilizarea hair glossului nu îți va lua prea mult timp - între 5 și 30 de minute, în funcție de porozitatea părului tău. Dacă părul tău are firul mai subțire, va prinde culoarea mai repede, iar dacă ai părul mai gros va dura ceva mai mult.

• Hair glossul poate fi uneori o alternativă la vopsea. Dar numai dacă ai părul destul de deschis la culoare. Blondele sunt cele mai avantajate, lor le este cel mai ușor să-și nuanțeze părul cu hair gloss în diferite tonuri.

• Acțiunea hair glossului asupra părului e mai puțin agresivă. Poți utiliza un hair gloss pentru a-ți schimba subtil nuanța părului fără a folosi substanțe chimice dure, precum cele din vopseaua de păr. Acest lucru este foarte bun și pentru cazul în care părul tău nu a fost niciodată vopsit și ai doar curiozitatea să încerci nuanțe noi fără a-i provoca daune.

• Fiind un tratament temporar, poți face mai multe experimente, cu diferite glossuri. Deoarece hair glossurile sunt o opțiune nonpermanentă de tratare a părului, nu ezita să testezi diferite produse pentru a-l găsi cel care ți se potrivește cel mai bine. Pentru a obține cele mai bune rezultate, începe cu glossuri transparente, temporare, și lucrează mai apoi cu acelea de depozitare a culorilor, demineralizate.

• Scoți mai puțini bani din buzunar. Tratamentele cu hair gloss sunt, de regulă, o alternativă mai ieftină și mai puțin dăunătoare decât o revopsire frecventă, pentru a revitaliza culoarea părului, pentru a-l menține frumos și sănătos.

Câteva exemple utile

Un hair gloss te poate ajuta la „reglarea fină” a unei nuanțe - pentru a face culoarea existentă mai uniformă și mai persistentă ori pentru a o întuneca sau a o deschide.

Sugestii:

Pentru părul blond-roșiatic. Roșul este una dintre culorile care se decolorează foarte repede și are nevoie mai frecvent de hair gloss, în funcție de nuanță. Astfel, părului roșu închis sau arămiu îi este necesară mai puțină culoare, în timp ce blondul căpșuniu are nevoie de mai multă întreținere, deci de aplicații mai frecvente cu hair gloss.

Pentru blond închis sau deschis: dacă nuanța părului tău este foarte deschisă (de pildă, blond argintiu sau alb foarte palid), trebuie să folosești mai frecvent hair glossul; părul blond mai închis îți permite să împrospătezi culoarea mai rar.

Așadar, de beneficiile folosirii hair glossurilor se pot bucura atât femeile care au părul natural, cât și cele care se vopsesc, îmbunătățindu-se deopotrivă sănătatea și strălucirea comorii noastre de preț, podoaba capilară. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Peptidele: ce sunt și cum te ajută în rutina de frumusețe?
Peptidele: ce sunt și cum te ajută în rutina de frumusețe?
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (54)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.