Învață să realizezi pas cu pas cele mai populare împletituri din 2016

Redactor Alexa Galgau

Împletiturile nu par că se vor demoda vreodată și există nenumărate variante pe care le poți încerca, așa că nu ai cum să te plictisești de ele. Dacă ți-ai propus să încerci cât mai multe tipuri de împletituri, trebuie să fii la curent cu trendurile fiecărui an, iar în 2016 există două modele care fac ravagii: împletitura mohawk și împletitura la spate cu coc.

Învață și tu să realizezi aceste împletituri pas cu pas!

Împletituri la modă pas cu pas

Împletitura mohawk

Te-ai întrebat vreodată cum ai putea să obții un look rebel si elegant în același timp, fără să fie nevoie să faci niște schimbări drastice pe care să le regreți mai târziu? Ei bine, una dintre variantele pe care le ai la dispoziție este împletitura mohawk, care va atrage toate privirile!

Pentru a realiza această împletitură, ai nevoie de:

  • pieptăn
  • agrafe
  • elastic
  • ondulator
  • clamă pentru styling

Împletitura mohawk pas cu pas:

1. Începe prin crearea secțiunii din creștet, pe care o vei împleti. Aceasta trebuie să înceapă din marginile frunții și să continue până în spate. Părul de sub secțiune trebuie prins, ca să nu te încurce, iar cel de deasupra trebuie securizat cu clama.

2. Pentru a realiza împletitura din creștet, va trebui să înveți să faci împletitura olandeză, ai cărei pași îi poți învăța de AICI! Când ajungi cu împletitura spre spatele capului, leag-o într-un coc messy, folosind un elastic și agrafe.

3. După ce ai securizat cocul, pentru ca această coafură să arate perfect, trebuie să îți faci bucle lejere. Folosește ondulatorul pentru a obține mai rapid lookul dorit și finisează coafura cu puțin fixativ.

Iată și un tutorial video care te învață cum să realizezi această împletitură pas cu pas:

Împletitura la spate cu coc

Această  împletitură este puțin mai complicată decât cea anterioară, pentru că nu vei putea vedea foarte bine porțiunea pe care o împletești. Însă rezultatul este spectaculos! Această coafură merge de minune la ținutele de zi cu zi, dar și la ocaziile mai speciale, pentru că este suficient de elegantă.

Iată cum să realizezi această împletitură pas cu pas:

1. Apleacă-te, pentru a putea lucra cu părul din spate. Ia o șuviță mică de la baza părului și împarte-o în trei. Începe prin a realiza o împletitură clasică, apoi, de fiecare dată când treci o șuviță pe sub cea din mijloc, adu și o secțiune de păr din lateral.

2. Continuă cu împletitura olandeză până ajungi cu ea în creștet, apoi securizeaz-o cu agrafe ca să nu se desprindă. Prinde restul părului într-o coadă de cal, apoi înfășoară-l în jurul cozii.

3. Răsucește părul în același timp cu elasticul și trece-l peste acesta din urmă, apoi prinde firele care au rămas pe afară. Aranjează cocul și securizează-l cu fixativ. Dacă vrei ca împletitura să nu fie prea strânsă, trage foarte ușor de marginile acesteia, având grijă să nu o strici de tot.

Iată și un videoclip care îți explică această împletitură pas cu pas:

Realizează și tu aceste împletituri pas cu pas și vei fi în pas cu moda, iar toate prietenele tale îți vor invidia creativitatea în materie de coafuri!

Surse foto: missysue.com

Articolul urmator Nu vrei să-ți aplici fond de ten, dar vrei să arăți impecabil? Învață să îți uniformizezi nuanța tenului folosind doar un corector

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - coafuri si tunsori

    1. Cozy blonde, nuanța ideală pentru sezonul rece (123 vizite)