Mermaid hair, trendul irezistibil din 2016

Mermaid hair, trendul irezistibil din 2016

Redactor Andreea Baluteanu

În marea de trenduri care au invadat anul 2016, părul de sirenă sau mermaid hair este una dintre cele mai pline de creativitate tendinţe. Însă nu te gândi la coama roşcată a lui Ariel, ci la tonuri de albastru, verde şi turcoaz, care imită valurile agitate ale mării şi îţi conturează o imagine care nu poate fi uşor trecută cu vederea.

Dacă nebunia de culori nu te sperie şi îţi doreşti din tot sufletul să îţi schimbi lookul cuminte și natural cu unul cel puţin trăznit, mizează cu încredere în 2016 pe mermaid hair!

Mermaid hair: cum arată trendul irezistibil al lui 2016

Dacă te-ai săturat de îndemnul la simplitate pe care 2016 îl oferă aproape fără să fie întrebat, află că există o tendinţă în colorarea părului care însumează perfect tot ceea ce este contrar naturaleţii: mermaid hair. Curajul nu îţi lipseşte? Atunci lasă-te inspirată de imaginile de mai jos!

Vedetele au fost primele care au dat startul competiţiei: cine are cel mai frumos păr de sirenă? Mezina clanului Jenner, Kylie, este deja celebră pentru buzele sale voluptuoase, dar şi pentru frecvenţa uluitoare cu care îşi schimbă culorile de păr, iar nuanţele de albastru i-au pus perfect în valoare tenul măsliniu!

Nu numai brunetele, ci şi blondele ştiu să se distreze cu mermaid hair în 2016! Cel puţin aşa ne lasă Hilary Duff să credem. Posesoarea unora dintre cele mai frumoase rochii de mireasă de la Hollywood şi-a şocat fanii atunci când şi-a vopsit părul verde-albăstrui, detaşându-se de imaginea cuminte de mamă care îi fusese deja atribuită.

Aşa cum ai dedus din imaginile de mai sus, tehnica mermaid hair este realizată prin vopsirea părului în nuanţe de albastru sau de verde, fie individual, fie prin intercalarea, suprapunerea sau alăturarea acestor culori! Lasă-ţi creativitatea să îşi spună cuvântul, pentru că acest trend nu îşi doreşte sub nicio formă să îţi pună limite!

Desigur, părul de sirenă arată cel mai frumos atunci când este asociat cu bucle romantice, desprinse parcă din lookul zânelor apelor mării, dar nu trebuie să te simţi descurajată dacă nu te lauzi cu cosiţe de Cosânzeană. Aşa cum am mai spus, the mermaid hair nu reclamă decât o doză importantă de curaj şi se împrieteneşte destul de repede şi cu părul mediu sau chiar cu tunsoarea pixie!

 

A photo posted by Angie Von Kruger (@anaperduv) on

Împletiturile romantice „fac şi ele casă bună” cu această tehnică surprinzătoare de colorare a părului, insuflându-i un caracter boho şi temperându-i parcă din îndrăzneală. Nu e aşa că şuviţele albastre şi verzi arată de-a dreptul spectaculos alături de aceste coafuri cu aer de basm?

 

A photo posted by @thelofthairstudio_pd on

Şi cocul din împletituri îşi ia în serios rolul de prieten al părului de sirenă şi ne inspiră să îndrăgim şi mai tare trendul!

 

A photo posted by Rachel Austin (@therachelaustin) on

Iar dacă hotărârea îşi este încă nestrămutată, îţi oferim şi alte variaţii ale trendului mermaid hair! Adaugă tuşe de alb sau gri pentru un plus de rafinament sau „scaldă-te” în tonuri de roz şi ţinteşte spre alte tendinţe pe care 2016 le adoră: unicorn hair sau rainbow hair (părul fantezist de unicorn sau cel colorat în nuanţele vii ale curcubeului).

 

A photo posted by @dubai.lenses on

Cum obţii the mermaid hair

Te-ai îndrăgostit de propunerile noastre de mermaid hair? Dacă eşti dotată cu pricepere în arta colorării părului, iar vopselurile nu mai au niciun secret pentru tine, îţi oferim un tutorial cu care vei face minuni!

Înainte de a „trece la treabă”, asigură-te că părul tău este suficient de sănătos pentru a rezista „fanteziilor tale de colorare”. Îţi recomandăm să investeşti într-o gamă de îngrijire a părului vopsit de calitate şi să îţi faci provizii de uleiuri nutritive sau de serumuri pe care să le aplici după fiecare spălat pe cap!

Poate că pasiunea te împinge să îţi doreşti să spui „da” pentru eternitate trendului „mermaid hair”, dar noi îţi recomandăm să apelezi la o vopsea semipermanentă sau la creme colorante a căror intensitate se atenuează la fiecare spălare. Nu numai că îţi vei ocroti cosiţele, dar îţi vei permite și să revii mai uşor la culoarea ta naturală atunci când te vei plictisi de lookul de sirenă.

Tutorialul de mai sus te învaţă cum să obţii un model de mermaid hair pornind de la o bază de verde mentă, continuând cu turcoaz, albastru închis şi sfârşind cu prună (mov închid). Aplică nuanţele de la rădăcină, începând cu cele mai deschise şi terminând cu cele închise şi foloseşte o pensulă de calitate, care să distribuie optim vopseaua pe firul de păr. Masează uşor la întrepătrunderea nuanţelor, pentru o trecere graduală, şi evită să plasezi tentele dark pe cele light.

Lasă vopseaua să acţioneze conform intervalului recomandat pe cutie! Respectă întocmai instrucţiunile (unele culori necesită clătire, altele nu) şi pune preţ pe creativitatea ta!

Tu ce părere ai? Vei încerca lookul mermaid hair în 2016?

Surse foto: Facebook, Instagram

Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?
Incepe quiz
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.