Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Șapte coafuri cu creionul care te vor lăsa fără cuvinte

Alexa Galgau

Știai că poți face cu banalele creioane mult mai mult decât să scrii sau să desenezi? Ele pot deveni adevărate instrumente de beauty dacă înveți câteva trucuri. Și asta pentru că te pot ajuta să îți faci cele mai frumoase coafuri posibile. Te-am făcut curioasă?

Descoperă cele șapte coafuri superbe și extraordinar de simple pe care le poți face cu creionul, pe care vei dori să le încerci imediat!

 

A photo posted by Meg Welch (@hairbymegx) on

Șapte coafuri superbe cu creionul

Aceste coafuri sunt incredibil de simple și se pot face doar cu un creion sau două și câteva agrafe. Din păcate, ele pot fi realizate doar de femeile care au păr lung - un motiv în plus să îți lași părul să crească, nu?

 1. Împletitura cu creioane

Este o coafură cu creioane atât de simplă, încât probabil că o vei purta și tu foarte des, mai ales că nu îți ia mai mult de câteva minute să o faci. Mai întâi, prinde părul într-o coadă de cal înaltă, apoi înfige în elastic două creioane, în X. Împarte părul în trei secțiuni, ca pentru o împletitură normală, apoi trece-le prin spațiul dintre creioane înainte de a le adăuga la împletitură. Securizează vârful cozii cu un elastic și apoi scoate creioanele. Prinde vârful sub restul cozii cu niște agrafe.  Rezultatul este uimitor!

2. "Rulou" făcut cu creionul

Pune creionul pe păr, paralel cu cărarea, fix deasupra sprâncenei. Înfășoară o secțiune de păr de două ori în jurul creionului, apoi prinde șuvița cu o agrafă. Scoate cu blândețe creionul din păr și vei obține un "rulou" chic, ideal penru un look boem sau retro.

3. Bucle făcute cu creionul și placa de păr

Această metodă de ondulare a părului va deveni rapid preferata ta, mai ales dacă vrei bucle strânse. Va trebui să ai ceva răbdare, însă, pentru că durează destul de mult să faci tot părul. Metoda este foarte bună și pentru că previne arderea părului, datorită foliei de aluminiu.

Ia o secțiune de păr de 2.5 cm și înfășoar-o în jurul unui creion, apoi acoperă șuvița cu o bucată de folie de aluminiu, astfel încât să țină părul în loc. Ia placa de păr încinsă și prinde fiecare bucată a șuviței în ei, având grijă să nu ratezi nicio porțiune. Aluminiul se va încinge, însă nu va arde părul, ci doar îi va de forma ondulată. Așteaptă puțin să se răcească folia și scoate-o cu grijă, apoi scoate și creionul. Vei obține bucle subțiri și strânse, pe care le mai poți ciufuli apoi după bunul plac. 

4. Coada răsucită cu creioane

Fă-ți o coadă de cal joasă, apoi pune două creioane sub aceasta. Începe să le răsucești în sensul invers al acelor de ceasornic, până simți că ai obținut un coc destul de strâns. Înfige-le în păr, înspre ceafă, astfel încât să țină cocul.

5. Coc împletit prins cu creionul

Fă-ți o coadă împletită simplă, la baza capului, apoi ține coada vertical și adu vârful acesteia înspre înterior, pentru a forma un coc elegant. Înfige un creion în mijlocul împletiturii, dinspre creștet înspre ceafă, pentru a prinde părul și a ține împletitura în cocul respectiv.

6. Coc franțuzesc făcut cu creionul

Fă-ți o coadă de cal la baza capului, apoi pune orizontal câte un creion de o parte și de alta a cozii. Începe să răsucești coada în sus, rotind ușor creioanele, astfel încât la sfârșit să ajungi cu ele în poziție aproape verticală. Prinde cocul cu agrafe și scoate creioanele din păr, trăgându-le în sus.

7. Coc din împletitură olandeză

Învață mai întâi să realizezi o împletitură olandeză, pentru a putea face aceasta coafură. Împletește astfel secțiunea superioară a părului, făcând o coadă cât poți de lungă. Prinde apoi părul ca și cum ai vrea să îl prinzi într-o coadă de cal și răsucește-l în jurul creionului, lăsând vârful cozii pe afară. Împinge apoi creionul în jos, în păr, astfel încât să țină cocul.

Pare greu de crezut că poți face atâtea coafuri frumoae cu un simplu creion, nu? Cu puțină îndemânăre și răbdare poți să înlocuiești o mulțime de instrumente complicate pentru coafarea părului cu niște obiecte simple.  De exemplu, poți să îți faci și altfel buclele perfecte, fără a folosi placa sau ondulatorul!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!