Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Singura coafură pe care să NU o porţi de Revelion

Redactor Andreea Baluteanu

Anul Nou se apropie cu paşi repezi, gata să ne surprindă pe picior greşit. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut că aşa cum începi anul îl vei şi trăi, astfel că devine covârşitor de important pentru orice femeie să arate ca scoasă din cutie.

Întâmpină prospeţimea noului an cu o înfăţişare la fel de fresh, reflectând delicateţea, sensibilitatea şi eleganţa pe care le aştepţi şi de la 2017! Tocmai de aceea, noi îţi recomandăm să renunţi la o coafură cu istorie bogată (şi nu prea plăcută) de acest Revelion!

Coafura pe care NU mai ai voie să o porţi de Revelion

E de înţeles dacă mama sau mătuşile tale au purtat această coafură, pentru că nu au traversat o epocă prea permisivă (sau flatantă) din punct de vedere stilistic, dar accesul la informaţii şi dezvoltarea industriei de beauty din zilele noastre ar trebui să te ţină pe tine departe de un asemenea coşmar al podoabei capilare! Renunţăm la suspans: singura coafură interzisă de Revelion este cocul cu bucle strânse, tradiţionalele „sărmăluţe”.

În timp ce nu te putem opri să deguşti acest fel de mâncare absolut delicios, te îndemnăm să laşi pofta la nivel gastronomic şi să eviţi să ţi-l pui în păr. Fereşte-te pe cât posibil de acumularea de bucle mici, întortocheate, vrăjite cu puteri întunecate şi asfixiate cu tone de fixativ pentru a sta în poziţia lor nefirească. Retrage-te cu aceeaşi înţelepciune şi din calea cocurilor la ceafă, care suferă de aceeaşi aglomeraţie deloc plăcută stilistic.

Nu e vorba doar de efectul vizual, dar trebuie să recunoşti că aceste coafuri nici măcar nu te avantajează. Cum ar putea, când îţi fac capul să pară mai mare şi conferă un volum artificial, nedorit, care nu are nimic de-a face cu pletele bogate? Nu mai aducem aminte şi despre tonele de fixativ şi agrafe de păr pe care trebuie să le foloseşti pentru a stabiliza acest hairstyle: până şi un păr de zână şi-ar pierde frumuseţea în faţa unui asemenea afront.

Desigur, tendinţele s-au revoltat la rândul lor împotriva singurei coafuri pe care nu ai voie să o porţi de Revelion! Atât anul 2016, cât mai ales 2017 pun accent pe naturaleţe atunci când vine vorba de coafurile la modă: părul trebuie să fie cât mai liber, sănătos şi plin de voie-bună! Deşi părul creţ este la modă, discutăm, din nou, despre cel pe care ţi l-a oferit Mama Natură, nu un ondulator pus pe fapte mari.

Cocul cu sărmăluţe trebuie evitat, dar noi sperăm să fii la fel de precaută şi când vine vorba despre aceste „alimente”, presărate liber în podoaba ta capilară. Cu alte cuvinte, evită şi coafurile cu onduleuri strânse, mici, impecabil (şi artificial) formate! Priveşte curgerea naturală a buclelor unei fete cu păr creţ, superb: ţi se pare că seamănă cumva cu varianta de mai jos?

Dar ce să porţi totuşi? Pe lângă recomandările noastre, ale celor mai frumoase coafuri de Revelion, te invităm să transformi nedoritele „sărmăluţe” conform estetici din prezent!

Cocurile aglomerate de bucle se vor transfigura armonios într-un chignon lejer, la ceafă. Dacă nu ai părul creţ, prinde-l într-un coc răvăşit după ce îl speli, înfăşoară-l într-o eşarfă de mătase şi mergi cu el la culcare. A doua zi piaptănă părul, pentru a desface buclele, şi răsuceşte-l elegant la ceafă, lăsând câteva şuviţe să zburde libere.

Părul lung şi buclat este alternativa onduleurilor „sarmale” libere de mai sus. Nu îţi interzicem accesul la ondulator, dacă Mama Natură te-a înzestrat cu păr drept (deşi noi l-am accepta cu bucurie, în locul tău). Dacă îţi doreşti totuşi cosiţe demne de posesoarele celui mai  frumos păr de la Hollywood, Blake Lively şi Gigi Hadid, foloseşte un ondulator gros, înfăşoară şuviţe cât mai mari, apoi piaptănă părul, pentru a te asigura că rezultatul este cât mai lejer şi natural. Nu ondula cu dedicaţie toată podoaba ta capilară, ci alternează suviţe ondulate cu fire mai netede. Finisează cu un spray de strălucire!

 

Coafura pe care NU mai trebuie să o porţi de Revelion a făcut multe victime, dar noi sperăm ca tu să o eviţi!

Surse foto: Istock, Splashnews

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!