Trucul simplu care îți spune ce culoare de păr ți se potrivește

Trucul simplu care îți spune ce culoare de păr ți se potrivește

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

O schimbare de look este necesară din când în când, însă până unde ești dispusă să mergi cu această transformare? Vedem din ce în ce mai multe femei care fac schimbări dramatice și care aleg o nuanță de păr total opusă culorii naturale. Deși ai crede că astfel vei obține un look de invidiat, experții țin să te contrazică.

Conform stiliștilor, alegerea nuanței de păr potrivite presupune selectarea tonului care îți pune în evidență cel mai bine culoarea pielii și a ochilor. Așadar, nu trebuie sub nicio formă să alegi o culoare care se află la polul opus față de nuanța naturală a părului tău. Deși multe persoane nu sunt mulțumite cu tenta naturală a părului, se pare că aceasta este cea care ni se potrivește cel mai bine.

Trucul simplu care îți spune ce culoare de păr ți se potrivește

Atunci când vine vorba de alegerea culorii potrivite de păr, nu trebuie să ții cont doar de trăsăturile tale și de nuanța pielii, ci și de subtonurile tenului tău. Așa cum se întâmplă în cazul ochilor, nu faptul că îi ai albaștri, verzi sau căprui îți va dicta alegerile, ci intensitatea acestora.

model ombre

Așadar, cum poate un test să îți spună ce culoare de păr ți se potrivește? Foarte simplu! Iată ce trebuie să faci:

În primul rând, este important să ai fața curată, fără împurități. Folosește produsele tale de curățare și spală-te pe față. Într-o cameră cu sursă de lumină naturală ține lângă față, pe rând, câte o foaie de hârtie galbenă și roșie, apoi una verde, albă sau albastră.

Dacă pielea ta arată mult mai luminoasă lângă foaia galbenă și cea roșie, atunci ai un subton cald. Dacă tenul tău strălucește lângă foaia de hârtie albastră și cea verde, atunci faci parte din categoria persoanelor cu subton rece.

Femeile cu subton cald, auriu, trebuie să încerce neapărat nuanțe de păr precum: bej, caramel, brunet neutru, precum și ivory. Pentru cele care au un subton rece, blondul platinat și brunetul sunt cele două nuanțe care le vor pune în valoare tenul.

Subton cald

Subton rece

Tenul măsliniu merge cu orice nuanță din spectrul neutru și cald, inclusiv roșul rustic, ciocolatiul și și caramelul. Femeile cu subton roz trebuie să aleagă nuanțele de blond rece, muted brunette și nuanțe de cenușiu.

Ten măsliniu

Subton roz

Majoritatea femeilor cu pielea deschisă la culoare și ochi albaștri au un subton albastru, roz sau violet. Acest lucru înseamnă că ai un subton rece și că vei arăta extraordinar cu un păr blond. La extrema cealaltă, nuanțele de brunet trebuie evitate de către femeile cu ochii albaștri și tenul deschis.

Odată cu înaintarea în vârstă, culoarea pielii se schimbă. Tenul se deschide și devine mai palid. Așadar, în această perioadă trebuie să îți verifici din nou subtonurile, deoarece poți avea parte de surprize.

Ține cont de recomandările noastre și astfel te vei asigura că nu vei avea parte niciodată de o culoare de păr care nu te flatează!

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator
10 moduri în care îți poți aranja părul scurt cu peria
10 moduri în care îți poți aranja părul scurt cu peria
Ce culoare de par ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce culoare de par ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.