Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Vrei să te razi în cap? 5 lucruri de care să ţii cont!

Andreea Baluteanu

Rasul în cap a fost dintotdeauna o alegere controversată! Demi Moore şi Natalie Portman l-au transformat într-un gest curajos, de afirmare a independenţei. Însă au venit anii 2000 şi idolul pop Britney Spears i-a alterat rapid semnificaţia: momentul când prinţesa pop îşi tăia pletele şi lovea cu o umbrelă maşina unui fotograf a transformat rasul în cap într-o expresie a instabilităţii psihice.

Din fericirea, perioada actuală a modificat din nou regulile jocului! În contextul ascensiunii feminismului, al mişcării #metoo, ce ne-a demonstrat că sunt încă multe aspecte în care femeile sunt subjugate de bărbaţi, şi al exprimării tot mai acute a dreptului femeilor de a decide singure în ceea ce priveşte corpul lor, rasul în cap a devenit un simbol al emancipării. Dacă vrei să îi dai şi tu curs, află din rândurile de mai jos care sunt cele 5 lucruri de care trebuie să ţii cont!

Vrei să te razi în cap? Uite ce trebuie să ştii!

Azi, rasul în cap a redevenit manifestarea puterii, a independenţei şi a curajului feminin! Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că, în cel mai cool film al anului, „Black Panther”, armata de războinice ce îl apăra pe Prinţul Wakandei, T'Challa, era formată numai din femei rase în cap! Dacă şi tu doreşti să li te alături, noi te felicităm din toată inima, dar îţi spunem că sunt şi câţiva factori la care trebuie să te gândeşti!

Cara Delevingne

Sursa foto: Pinterest

Nu poţi anticipa sentimentele pe care le vei experimenta

Rasul în cap nu e doar o decizie de beauty, dar şi una care te va afecta profund pe plan psihologic. E posibil să îţi placă la nebunie, dar e probabil să te sperie mai mult decât ai crede! În cea mai mare parte a cazurilor, vei trece prin ambele situaţii. Vor fi momente când te vei simţi liberă, când vei fi bucuroasă că ai făcut această alegere, dar şi clipe când încrederea în sine îţi va fi ştirbită de faptul că nu te mai poţi ascunde în spatele buclelor tale romantice, când ţi-e mai greu să flirtezi sau pur şi simplu ţi-e dor de părul tău.

E o decizie extrem de practică, dar nu pe atât de nepretenţioasă pe cât ai crede

Pentru multe dintre noi, rasul în cap echivalează cu economii masive pe plan financiar. Ceea ce e adevărat, cel puţin în mare parte. Vei folosi mai puţin şampon, nu mai ai nevoie de balsam, de uleiuri de păr, de aparate de styling sau de produse ultraprofesionale. În plus, nu vor mai exista bad hair days, nu va trebui să îţi mai faci griji privind modalităţile de styling, vei putea să mergi la piscină şi la mare fără să fii nevoită să îţi usuci apoi părul minute în şir. Vei economisi timp preţios şi rezerve financiare la fel de improtante.

Însă trebuie să fii conştientă şi de faptul că rasul în cap nu ţi-a pus pentru totdeauna lacăt la portofel. Dacă atunci când aveai părul lung puteai amâna la nesfârşit vizita la un salon, acum trebuie să te prezinţi acolo cu o frecvenţă îngrijorătoare pentru cardul tău. E adevărat că poţi investi într-o maşină de tuns pe care să o manevrezi singură, dar...

... rasul în cap nu e egal pentru toată lumea

Maşina de tuns te va ajuta, dacă ai norocul unor frumuseţi precum Cara Delevingne sau Kristen Stewart, dar să ştii că nu toată lumea are un scalp la fel de generos. Pentru că, atunci când renunţi complet la păr, îţi vei vedea foarte des scalpul. Ceea ce poate fi dificil nu doar din raţiuni estetice. Poţi constata că părul nu creşte la fel de des peste tot, că sunt regiuni în care firele sunt foarte subţiri şi toate aceste amănunte vor conta imens. Ceea ce face ca maşina de tuns despre care vorbeam mai sus să fie adesea ineficientă.

Kristen Stewart

Sursa foto: Pinterest

Vei auzi comentarii

Nu te aştepta sub nicio formă ca gestul tău să fie trecut cu vederea. Vei auzi critici mai mult sau mai puţin şoptite, vei întâmpina priviri ostile sau dispreţuitoare şi e foarte probabil să dai piept şi cu câteva remarci aparent miloase, de genul „sărmana, o fi bolnavă?”. E adevărat, pentru fiecare reacţie neplăcută vor exista şi aprecieri, şi priviri admirative, şi străini care se vor opri din drumul lor doar ca să te felicite şi să îţi spună că te consideră un adevărat exemplu. Tu va trebui să fii pregătită pentru toate.

Însă vei descoperi că rasul în cap e, cel mai adesea, o formă de renaştere

În cazul în care nu crezi în reîncarnare, eşti de părere, cel mai probabil, că ni se oferă dreptul la o singură existenţă. Greşit! Rasul în cap poate fi acea formă de renaştere pe care o doreai. E ca şi cum ai lua-o de la zero. Te vei simţi precum un bebeluş care ajunge pentru prima dată pe lume, care are şansa de a gusta din nou din plăcerile vieţii, fără păreri preconcepute! Vei descoperi că, dintr-odată, eliberându-te de păr şi de griji şi devenind mai puternică pe zi ce trece, te poţi transforma la un nivel la care nu ţi-ai fi imaginat vreodată. Precum o adevărată amazoană!

Când nu e recomandat rasul în cap

Susţinem întru totul liberul arbitru, dar există o situaţie în care e total contraindicat să te razi în cap!

Danai Gurira

Sursa foto: Pinterest

Când o faci doar pentru că e la modă. Ţi-am vorbit mai sus despre „Black Panther” şi despre cât de cool au devenit vedete precum Danai Gurira, una dintre apărătoarele Panterei. Dacă te razi în cap doar pentru a fi la fel de edgy precum vedeta ta preferată, ai pornit deja pe un drum greşit, de pe o poziţie slabă, influenţabilă, de nesiguranţă. Rasul în cap este şi trebuie să rămână o alegere personală, care nu are nimic în comun cu Cara, cu Kristen şi nici măcar cu Britney.

Abia aşteptăm să ne scrii! Tu te gândeşti să te razi în cap? Ce sentimente îţi provoacă ideea rasului în cap?

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!