7 mituri despre epilat

7 mituri despre epilat

Sorina Corneanu

Dacă ești femeie, cu siguranță ai auzit atâtea despre epilat încât habar nu ai ce să mai crezi. Ceara dăunează, crema depilatoare e ineficientă, lama de ras face firele de păr să crească și mai groase. Acestea fiind spuse, epilarea devine o misiune imposibilă. Dar, dincolo de toate, esențial este aspectul îngrijit și, în final, opțiunea fiecărei persoane pentru metoda care i se potrivește e tot ce contează!

Mituri despre epilat

1. Epilarea cu lama de ras nu face părul să crească mai des și mai gros. Așadar, dacă aparatul de ras îți este cel mai la îndemână, de azi nu trebuie să îți mai faci griji inutile. „Dacă rasul face ca firele de păr să fie mai groase, bărbatii care suferă de calviție nu ar lua măsuri și s-ar rade mai des?”, spune Michael Dublin, CEO și fondator al Clubului Dollar Shave.

2. Epilarea cu lama de ras sau epilatorul electric face firele de păr să crească inestetic, sub piele. Fals! Indiferent de metoda de epilare, firele cresc sub piele atâta vreme cât nu te ocupi, după epilare, și de exfolierea pielii. Curăță bine pielea cu un burete și un gel exfoliant și situația va sta complet diferit. Nu uita nici de crema hidratantă!

epilare

3. Epilarea cu apă și săpun este în regulă! Da, la prima vedere e ceva comun, aproape toată lumea folsosește săpun pentru a înmuia pielea și apoi recurge la epilarea propriu-zisă. Totuși „săpunul nu este optim în procesul epilării”, spune Michael Dublin. „Încearcă să eviți acest lucru. Săpunul este bun pentru îndepărtarea murdăriei sau a impuritătilor, dar nu asigură o alunecare perfectă a lamei de ras pe pielea ta. Cel mai bine este să folosești o cremă de ras.”

Descoperă, în clipul de mai jos, câteva mituri despre epilat care te vor ajuta să te lămurești!

4. În funcție de metoda de epilare, firul de păr își schimbă textura, grosimea și culoarea. Fals! Așa ceva nu se întâmplă, tocmai pentru că firul de păr de la suprafață este mort, iar raderea acestuia nu are legătură cu firul care crește în piele.

„Raderea părului de pe corp nu îl va face să fie mai des sau mai închis la culoare”, susține dermatologul Jessica Wu, de la Universitatea de Dermatologie din California. „Raderea sau tunderea părului nu modifică procesul de creştere a foliculilor, nici nu îi face mai numeroși”, spune Amy McMichael, dermatolog.

5. Pentru epilare, firul de păr trebuie să fie lung. Nu, lungimea firului de păr nu are legătură cu procesul epilării. Te poți epila chiar și zilnic sau la două zile, dacă știi că ritmul creșterii părului este mai alert. Nu trebuie să stai cu părul inestetic sau neigienic doar pentru că nu are lungimea considerată corespunzătoare!

6. După epilare nu trebuie să îți protejezi pielea în niciun fel. Fals, din nou! Pielea, imediat după epilare, nu ar trebui să fie expusă soarelui. Căldura nu îi face bine, ba chiar are efect inflamator. Astfel, ar trebui să te bucuri de un efect răcoritor, eventual de o exfoliere cu cremă ținută la rece, și să aștepți măcar o oră înainte să te expui la soare.

7. Zona intimă nu trebuie epilată! Oriunde ai fi auzit asta, o poți uita! Zona intimă chiar trebuie epilată, pentru că igiena este absolut necesară iar părul în exces poate cauza, mai ales vara, diverse probleme în zona inghinală.

epilare inghinala

Cele mai bune variante pentru îndepărtarea părului din această zonă rămân lama de ras și crema depilatoare. Laserul, în cazul în care îți permiți această operațiune, rămâne varianta optimă, definitivă și care, contrar miturilor, nu prezintă riscuri. Pe de altă parte, ceara este contraindicată, deoarece poate inflama foliculii.

Dacă te confrunți cu mâncărimi, iritații sau alte neplăceri cauzate de epilarea în zona intimă, îți recomandăm Multi-Gyn IntiSkin, un spray pentru pulverizare intimă, răcoritor și cu efect calmant, indicat în tratarea pruritului și a senzației de arsură. spray intim Multi-Gyn IntiSkin, preț 33.50 de lei


 Produsul poate fi gasit online pe vavianpharma.ro si in farmacii.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.