Ce modele de manichiură să porți în 2017 dacă ai unghii scurte

Ce modele de manichiură să porți în 2017 dacă ai unghii scurte

Redactor Alexa Galgau

Pentru femeile pasionate de manichiură, ideea de a avea unghii scurte pare inacceptabilă, din cauză că acestea nu ar arăta la fel de bine precum cele lungi. Totuși orice lungime a unghilor poate să fie elegantă și plină de stil, atât timp cât alegi manichiura potrivită. Poate că unghiile scurte nu sunt ideale pentru o manichiură franțuzească perfectă, dar există multe alte variante de a le transforma în mici opere de artă.

Descoperă cele mai frumoase modele de manichiură pentru unghii scurte, pe care să le încerci în 2017!

Modele de manichiură pentru unghii scurte în 2017

Chiar și atunci când ai unghiile scurte, este esențial să le îngrijești cu rigurozitate și să le dai o formă, după care poți să încerci foarte multe tipuri de manichiuri șic! În 2017, trendul principal este să ne jucăm cu spațiile negative în manichiură și în makeup, dar nu sunt de lepădat nici manichiurile simple, minimaliste, în nuanțe reci. 

O manichiură statement perfectă pentru unghii scurte este cea în care folosești câte o nuanță diferită de ojă pe fiecare unghie, pentru a realiza un degrade elegant. Apelează cu încredere la nuanțe închise, în special la griuri, care s-au purtat din plin și la prezentările de modă. Cu o astfel de manichiură pentru unghii scurte, poți „resuscita” toate ojele pe care nu le-ai mai folosit de mult timp și care au fost uitate prin dulap. 

Oja mată este încă o vedetă a acestui an, însă poate fi destul de monotonă pentru femeile care preferă o manichiură mai creativă. Aceasta nu este nicidecum o piedică, deoarece poți să o combini cu încă o ojă-vedetă a acestui an: cea cu glitter. Colorează o singură unghie cu ojă cu sclipici - poate să fie aceeași culoare ca oja mată sau o culoare complementară, pentru un contrast plăcut. 

Manichiura french inversată este ideală pentru unghiile scurte, pe care le face să pară mai lungi. Este la fel de elegantă precum cea clasică, iar pentru a obține o manichiură mai șic, optează pentru o ojă într-o culoare pastelată. Colorează doar baza cu puțin alb - contrastul va fi unul subtil, dar tocmai acesta este farmecul acestei manichiuri.

Un model foarte interesant de manichiură pentru unghii scurte în 2017 este cel în care oja pare să curgă pe unghie. După cum vezi, este folosit și conceptul de spațiu negativ, care contrastează puternic cu stratul generos de ojă. Poți să „tragi” în jos culoarea cu o grafă sau cu un instrument pentru realizat buline pe manichiură. Ai grijă să lași mult timp la uscat unghiile! Poți îmbina acest stil cu unul minimalist, pentru a crea un contrast surprinzător. 

Unghiile scurte cu dungi au fost foarte populare la prezentările de modă, iar această manichiură se realizează atât de ușor, încât va deveni rapid una dintre preferatele tale. Nu îți trebuie decât niște benzi speciale pentru unghii și un lac cu care să finisezi manichiura. Dacă vrei un model mai complex, dă-te cu o ojă colorată înainte de a aplica benzile.

Revenim la minimalism, deoarece acesta face senzație în 2017, mai ales acum, când face o pereche atât de bună cu spațiile negative. Triunghiurile realizate cu ojă neagră sunt foarte elegante și creative, dar sexi în același timp. Creează-le de la baza unghiei, lasă-le să se usuce și dă-te cu strat de lac pentru a finisa manichiura. 

Opusul manichiurii de mai sus, am putea spune, este cea în care spațiul negativ este lăsat la baza unghiei. Efectul vizual este mai puternic, mai ales dacă folosești o ojă închisă la culoare. Pentru o manichiură mai discretă, folosește o nuanță pastelată sau una neutră. Pont: dacă nu ești sigură că poți realiza acest model cu ușurință, lipește la baza fiecărei unghii colțul unei bucăți de bandă adezivă și pictează peste aceasta. Scoate-o după ce se usucă oja și vei avea o manichiură impecabilă!

Unghiile scurte parcă cer să fie colorate vesel uneori și, pentru a obține o manichiură „jucăușă”, nimic nu te oprește să aplici și câteva pietricele colorate pe câteva unghii. Folosește două sau trei culori de lac de unghii, însă nu aplica pietrele pe fiecare unghie, ci doar pe una sau două. 

Ai foarte multe modele de manichiuri pentru unghii scurte din care să te inspiri în 2017! Care ți-a plăcut cel mai mult?

Descoperă și cum să îți faci acasă un întăritor de unghii natural!

Articolul urmator
Extensii de păr din banane. Cât costă un astfel de produs
Extensii de păr din banane. Cât costă un astfel de produs
Ce spune manichiura ta despre tine?
Incepe quiz
Ce spune manichiura ta despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.