Cum obții sprâncene cu aspect natural cu ajutorul specialiștilor

Cum obții sprâncene cu aspect natural cu ajutorul specialiștilor

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Sprâncenele sunt, fără îndoială, cea mai importantă trăsătură facială a unei persoane. Acestea ne permit să fim recunoscute mult mai ușor de cei din jur și poartă amprenta noastră. Totuși acesta nu este singurul punct de vedere din care evaluăm sprâncenele. Atunci când vine vorba de frumusețe, sprâncenele aranjate și stilate fac diferența. Astfel, dacă avem pusă la punct această trăsătură facială, celelalte trucuri de frumusețe sunt opționale.

Totuși nu toate femeile au fost atât de norocoase încât să se bucure de sprâncene naturale perfecte, fără goluri. Deși produsele cosmetice te pot ajuta să obții un look impecabil, acestea nu au un efect de durată. În acest caz, machiajul semipermanent este o alternativă mult mai bună. Acesta îți permite să ai un look fresh la orice oră și să te bucuri de aspectul sprâncenelor la care ai visat dintotdeauna pentru mai mult timp.

sprancene semipermanente

Tehnica powder - cel mai nou trend în materie de sprâncene

Machiajul semipermanent nu mai este un moft pe care doar vedetele de la Hollywood și-l pot permite, ci și o tehnică modernă pe care orice femeie o poate folosi pentru a-și pune în evidență trăsăturile. Pe lângă beneficiul estetic, machiajul semipermanent este alegerea majorității femeilor și datorită efectului de lungă durată. Deoarece avem un stil de viață agitat, pe care trebuie să îl împărțim între job și familie, este aproape imposibil să mai găsim și puțin timp de răsfăț pentru noi.

Tehnic powder constă într-un joc de culori. Makeup artistul folosește degradeuri subtile pentru a crea acel efect de sprânceană fardată, dar care are un aspect mult mai natural. Acesta creează forma ideală a sprâncenei tale prin micropigmentare, o formă care să se armonizeze cu întregul chip. În funcție de preferințe și de problemele pe care le ai, poți opta pentru sprâncene mai bogate, cu aspect natural, dar și pentru umplerea golurilor.

Cum te pregătești pentru realizarea sprâncenelor pudrate

  1. Alege salonul

Atunci când te decizi să îți stilizezi sprâncenele, primul pas constă în alegerea salonului și a makeup artistului care să îți înțeleagă dorințele. Profesionalismul și experiența sunt principalele criterii după care alegi clinica, însă cum poți ști care este persoana potrivită care îți poate reda frumusețea sprâncenelor? Ei bine, între tine și makeup artist trebuie să existe, în primul rând, un anumit nivel de comunicare. Acesta din urmă trebuie să înțeleagă ce efect vrei să obții, dar și să știe cum să îți răspundă la toate întrebările și curiozitățile pe care le ai. Clinica SlimArt este cunoscută pentru makeup artiștii renumiți și pentru serviciile de calitate. Dacă nu ești convinsă, fă o vizită site-ului.

  1. Renunță la machiaj

În ziua în care îți vei stiliza sprâncenele, este indicat să nu te machiezi sau, dacă totuși o faci, să ai grijă ca zona sprâncenelor să fie curată. Makeup artistul se va asigura, oricum, că această zonă este perfect curată și te va demachia.

  1. Nu lua anumite medicamente

Este bine să eviți medicamente care fluidizează sângele, precum aspirina, ibuprofenul și calmantele, cu 48 de ore înainte de a merge la salon.

  1. Nu consuma alcool

De asemenea, și consumul de alcool trebuie evitat cu 48 de ore înainte de procedură.

  1. Spune ce probleme de sănătate ai

Makeup artistul trebuie să știe de problemele de sănătate pe care le ai, în special de alergii și de alte afecțiuni ale pielii.

  1. Nu te pensa și nu te vopsi înainte

Înainte de micropigmentare, este bine să eviți orice formă de cosmetizare a sprâncenelor. Tehnicianul nu își poate da seama care este forma naturală a sprâncenei dacă aceasta este acoperită de machiaj, vopsită sau pensată în exces. Așadar, lasă-ți sprâncenele cât mai naturale și ai încredere în specialist.

  1. Nu folosi produse pe bază de Retin-A și AHA

Evită produsele de îngrijire pe baza de Retin-A, substanță care se găsește în special în tratamentele pentru acnee, dar și pe bază de AHA (alfa-hidroxi acizi), substanțe care se pot găsi în produse cosmetice care curăță porii, care reduc ridurile și care îmbunătățesc condiția pielii. Nu folosi astfel de produse cu cel puțin o săptămână înainte de a merge la salon.

spranceana spranceana semipermanenta

Riscurile sprâncenelor semipermanente

Înroșiri și umflături

După această procedură, este normal să apară roșeață și eventuale umflături în zona sprâncenelor. Așa cum spuneam, este o reacție perfect normală și nu trebuie să te îngrijorezi. De obicei, aceasta dispare de la sine. Tehnicianul de la SlimArt iti va oferi toate informațiile pe care trebuie să le știi despre ameliorarea acestor simptome. 

Boli care se transmit prin sânge

Alegerea salonului potrivit este esențială pentru a evita contactarea unor boli care se transmit prin sânge și prin ustensilele folosite. Condițiile de igienă sunt decisive, motiv pentu care review-urile pozitive ar trebui să fie principalul criteriu după care să alegi tehnicianul sau salonul unde vrei să îți stilizezi sprâncenele.

Rezultat

Aspectul final al sprâncenelor nu va putea fi văzut în prima săptămână. În primele zile, nuanțele vor fi mai închise decât în mod normal. După o săptămână, 50% din pigment se va șterge odată ce pielea va începe să se vindece. Abia atunci vei putea să vezi cum arată noile tale sprâncene pudrate.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.