Cum scapi de firele de păr crescute sub piele

Redactor Andreea Baluteanu

Picioarele fine și perfecte din reviste sunt o iluzie de neatins din cauza firelor de păr crescute sub piele! Acest fenomen, denumit medical foliculită sau Pili recurvati, afectează un procent covârşitor dintre femeile care se epilează!

Află din rândurile de mai jos ce sunt firele crescute sub piele şi, mai ales, cum să scapi de ele!

Firele crescute sub piele, un coşmar al epilării

Deşi utilizarea lamei de ras pare să fie principala cauză a firelor crescute sub piele, nici dacă foloseşti epilatorul sau ceara nu eşti scutită de acest neajuns. Foliculita apare atunci când firele sunt retezate cu lama de ras şi deprind un vârf ascuţit (vizibil sub forma unui punct negru), care împiedică noile fire care cresc să iasă la suprafaţă. Acestea ajung să se „încolăcească” sub piele, întorcându-se spre propriul folicul.

Eşti „îngrozită” de această realitate şi începi deja să priveşti cu speranţă spre salvatoarele epilatoare şi spre ceară? Deşi incidenţa firelor de păr crescute sub piele este mai mică în cazul lor, procedeul de smulgere poate determina la rândul său modificarea direcţiei de creştere a firului, care refuză să mai iasă la suprafaţă şi se întoarce la „adăpostul cald” de sub piele.

Firele crescute sub piele le afectează atât pe femei, cât şi pe bărbaţi şi apar cu precădere pe picioare şi în zona inghinală. Se pare că personale cu păr des, creţ şi închis la culoare sunt mai predispuse la apariția foliculitei (trebuia să existe şi un „neajuns” ca să compenseze şuviţele superbe cu care au fost înzestrate).

Cum scapi de firele de păr crescute sub piele

Să trecem la partea care ne interesează cu adevărat: cum scăpăm de firele de păr crescute sub piele?

Cea mai la îndemână soluţie este, bineînţeles, epilarea definitivă. Cu toate acestea, ea nu se dovedeşte eficientă în toate cazurile şi, în plus, este costisitoare! Îţi oferim mai jos câteva remedii mai simple împotriva supărătoarelor fire crescute sub piele.

În primul rând, ai grijă să hidratezi corespunzător pielea. O piele uscată va fi un mediu perfect pentru foliculită!

Celulele moarte sunt la rândul lor un „impediment” în calea firelor de păr, determinându-le să crească sub piele. O exfoliere regulată te va aduce mai aproape de pielea catifelată la care visezi: pentru a te bucura de fineţe pentru mai mult timp, foloseşte un mix de ulei de măsline şi zahăr. Aplică amestecul cu mişcări circulare, masează uşor şi clăteşte cu apă caldă.

Compresele calde nu sunt utile numai în calmarea durerilor menstruale, dar încurajează şi firele de păr crescute sub piele să iasă la suprafaţă. Umezeşte un prosop curat în apă caldă şi tamponează pentru câteva minute regiunea afectată de foliculită: în cele din urmă, firele vor deveni vizibile.

Leacurile naturiste revin la modă! Ar fi bine să porţi o discuţie amănunţită cu bunica ta, deoarece vei descoperi un izvor nesecat de cunoştinţe. Noi îţi dezvăluim următorul secret: aloe vera este un adevărat miracol şi aproape că nu există vreo problemă de piele pe care să nu o poată rezolva. Amestecă acest ingredient-minune cu ulei din arbore de ceai şi tratează porţiunea inflamată cu ajutorul acestui mix.

Ai putea crede că este necesar să îţi reconsideri total opţiunea de a-ţi îndepărta părul cu lama de ras, dar nu este cazul. Ai grijă să apelezi la această metodă în duş, după ce pielea a fost înmuiată şi exfoliată. Împrumută spuma de ras a iubitului: suntem sigure că nu se va supăra când îţi va atinge picioarele incredibil de fine.

Ce să NU faci? Sub nicio formă nu te transforma în propriul chirurg la domiciliu şi nu lua decizia de a scoate singură firele de păr crescute sub piele cu ajutorul pensetei sau chiar al acelor. Da, riscul de inflamare este extrem de crescut!

Tu te confrunţi cu fire de păr crescute sub piele? Cum scapi de ele?

Articolul urmator Cum să scapi, în mod natural, de urmele lăsate de acnee

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.