Trucuri de alimentatie pentru prevenirea ridurilor
Cuprins
- OTET SI MIERE
- USTUROI SI MIERE
- ULEIUL DIN SEMINTE DE IN
- ULEIUL DE MASLINE
- LEGUME CU FRUNZE VERZI
- SFECLA SI VARZA
- DOVLECELUL
- ROSIILE
- FRUCTELE DE PADURE
- SOMONUL
- APA
Ce sunt ridurile?
Pe masura ce inaintam in varsta, celulele epidermei (stratul exterior de celule al pielii), si mai tarziu chiar si al dermei (al doilea strat de celule al pielii) devin din ce in ce mai subtiri, iar pielea incepe sa se usuce si sa se subtieze. In acelasi timp, productia de colagen (o proteina care mentine elasticitatea pielii) scade, din cauza radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule care apar incontrolabil, insa sunt mai numerosi daca avem obiceiuri alimentare nesanatoase si suntem inconjurate de stres si poluare.
Diva Hair iti ofera cateva sfaturi extrem de utile, care te vor ajuta sa previi aparitia ridurilor printr-o dieta adecvata, prin alimente care sunt recunoscute pentru faptul ca amana efectele trecerii timpului.
OTET SI MIERE
Otetul de mere are trei calitati importante: suprima pofta de mancare, reduce colesterolul si regleaza tensiunea arteriala. Alaturi de miere, care este recunoscuta si ea pentru reglarea tensiunii arteriale si pentru proprietatile ei curative, poti sa prepari un "suc" natural care, daca il consumi in fiecare dimineata, te poate ajuta in lupta cu ridurile: |
USTUROI SI MIEREMananca o lingura de usturoi pisat cu o lingura de miere pe stomacul gol dimineata, si ai siguranta ca pielea ta va fi revitalizata, usturoiul fiind recunoscut pentru faptul ca ofera energie organismului si pentru ca lupta in acelasi timp cu zaharul din sange, un alt factor care determina aparitia ridurilor. |
ULEIUL DIN SEMINTE DE INAcest remediu natural este cunoscut de mii de ani in culture europeana si asiatica. Uleiul din seminte de in lupta eficient cu durerile si, avand un continut mare de antioxidanti, previne imbatranirea pielii, ajutand in productia de colagen. Are, de asemenea, un rol preventiv si in aparitia eczemelor. Foloseste acest ulei la salate, si vei avea parte de beneficiile lui! |
ULEIUL DE MASLINEConsumul adecvat de acizi grasi pastreaza pielea hidratata. Uleiul de masline este un inlocuitor excelent pentru cel din seminte de in, prevenind si el la fel de eficient uscarea pielii si pierderea elasticitatii acesteia. Astfel, trebuie sa inlocuiesti grasimile saturate din unt si margarina cu cele nesaturate din uleiul de masline, daca vrei sa amani aparitita ridurilor cat mai mult. |
LEGUME CU FRUNZE VERZIAcestea sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante, proprietati care lupta cu efectele degenerative ale imbatranirii. Aceste legume contin ceva foarte important pentru prevenirea ridurilor: zincul. Acesta este cel care inlatura moleculele de colagen bolnave si face loc celor sanatoase. Tot el este recomandat si pentru persoanele cu acnee. |
SFECLA SI VARZASfecla si varza sunt legumele care contin foarte mult fier. Persoanele care au lipsa de fier in organism, sunt cele care lupta cu cearcanele si pielea sensibila, dar si cu oxidarea, cea care duce la aparitia radicalilor liberi. Daca gustul sfeclei nu te incanta, poti sa iti faci un suc cu sfecla, morcovi si mere. |
DOVLECELULN-ai fi crezut, dar aceasta leguma contine o cantitate mare de vitamina A si C. Vitamina C pastreaza elasticitatea pielii si nu ii permite sa se invineteasca usor. Vitamina A ajuta pielea sa reziste in fata infectiilor. O reteta excelenta pentru consumul de dovlecei, este sa ii tai in cuburi micute, sa ii pui intr-o tava, ii stropesti cu ulei de masline, sare si piper si lasa-i la cuptor 45 de minute. Gustul dulce te va cuceri! |
ROSIILESunt adevarate miracole in bucataria unei femei. Ele contin cel mai puternic antioxidant natural: lycopen. Acest antioxidant nu numai ca lupta cu radicalii liberi, dar ofera si o protectie naturala a pielii impotriva efectelor razelor UV. Pe langa antioxidanti (mai contin si vitamina C, vitamina A si antocianina) rosiile sunt recunoscute pentru faptul ca scad riscurile de cancer de san. Adevarate binefacatoare pentru o femeie! |
FRUCTELE DE PADUREAfinele, murele, coacazele, fragii si zmeura sunt fructe salbatice care au un continut bogat de antioxidanti. Astfel ca, pe langa faptul ca sunt extrem de gustoase, ele pot sa inlocuiasca desertul cu ciocolata si mult zahar atat de daunatar si sa ofere in acelasi timp pielii tale ocazia sa se protejeze de efectele imbatranirii. |
SOMONULDesi multe dintre speciile de pesti au un continut mare de acizi grasi Omega 3, somonul este pe primul loc, avand, de asemenea, si un continut ridicat de vitamina D. Acizii grasi Omega 3 sunt recunoscuti pentru faptul ca lupa cu radicalii liberi si ofera pielii sansa de a-si mentine elasticitatea. De asemenea, vitamina D ajuta in sanatatea oaselor, dar ofera pielii armele necesare pentru a lupta cu infectiile. Consuma somon de doua ori pe saptamana pentru un aport corect de Omega 3. |
APANu ne vom plictisi niciodata sa repetam importanta consumului de apa pentru organismul nostru. Iata, se pare, ca are un rol important si in prevenirea ridurilor, pentru ca ajuta in mentinerea elasticitatii pielii, prin hidratarea organsimului. Cei doi litri de apa pe zi sunt obligatorii daca doresti ca pielea ta sa isi mentina aspectul neted si luminos cat mai mult timp. |
Este foarte important sa intelegem efectul alimentatiei noastre asupra pielii. O alimentatie bogata in zahar, in grasimi si carbohidrati duce la largirea porilor si toxinele din aceste alimente ajung sa se raspandesc in piele. Astfel, aceasta capata un aspect inestetic, devine mult mai sensibila la mediul inconjurator si acneea si ridurile isi fac aparitia.
De asemenea, alimentatia cu un continut ridicat de sare duce la inflamarea pielii, inflamare care streseaza pielea, o supune unor schimbari dramatice si automat, duce la aparitia ridurilor. Sarea este cea care absoarbe apa din organism, apa care in mod normal trebuie sa hidrateze si pielea.