Vitamina C fiole: cum îți ajută tenul și cum se folosește corect

Vitamina C fiole: cum îți ajută tenul și cum se folosește corect

Redactor Raluca Margean

Vitamina C este ingredientul-minune care este inclus acum aproape în toate produsele cosmetice care se respectă. Folosită în principal pentru că este un puternic antioxidant și luptă împotriva radicalilor liberi (răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a tenului), vitamina C are și alte proprietăți care o transformă într-o adevărată vedetă a produselor cosmetice.

vitamina C fiole

Efectele sale benefice asupra tenului sunt de netăgăduit și de aceea aproape fiecare cremă sau loțiune de corp are în componența sa vitamina C.

De ce e atât de bună vitamina C fiole?

Fiolele cu ser de vitamina C au o concentrație mai mare de vitamina C și penetrează mai ușor pielea, de aceea sunt recomandate a fi folosite în detrimentul cremelor care conțin vitamina C. Iată, așadar, care sunt beneficiile vitaminei C pentru ten!

1. Luptă împotriva îmbătrânirii tenului

Vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi care atacă celulele sănătoase din piele, schimbându-le compoziția normală și cauzându-le astfel îmbătrânirea. Poluarea și radiațiile solare, fumul de țigară și stresul zilnic sunt principalii factori generatori de radicali liberi și aceștia afectează derma, textura pielii, culoarea și funcționarea normală a celulelor. Vitamina C este cea mai puternică armă pe care o avem pentru a lupta împotriva acestor dăunători.

Vitamina C face adevărate minuni pentru că înlătură celulele moarte, lăsând pielea mai fină și mai catifelată, pentru că are un puternic efect de regenerare a celulelor și pentru că stimulează producerea de colagen, împiedicând astfel instalarea ridurilor fine și atenuându-le pe cele profunde.

2. Atenuează aspectul petelor închise la culoare sau a altor defecte de pigmentare

Este cunoscut faptul că vitamina C interferă cu procesul de pigmentare anormală, blocând tirozinaza, enzima responsabilă cu producția pigmentului melanic. Pentru ca efectul de estompare să fie vizibil, este recomandată folosirea serului de vitamina C care conține concentrație mai mare de 10% și un pH scăzut. Vitamina C îmbunătățește textura și luminozitatea pielii, oferindu-i un aspect strălucitor.   

3. Rol antiinflamator

Datorită efectului antiinflamator, dar și pentru că accelerează producerea de colagen și elastină, vitamina C este recomandată persoanelor care au probleme cu acneea severă și cu cicatricile. 

Cum folosim vitamina C pentru ten?

vitamina C fiole

Rutina de îngrijire zilnică a feței este extrem de importantă. Pentru a avea efectul scontat, dermatologii recomandă aplicarea serului de vitamina C fiole pe față înainte de folosirea cremei hidratante obișnuite. Cele mai bune rezultate se obțin dacă lăsăm serul să se usuce pentru 1-2 minute și de-abia după aceea să aplicăm crema de zi cu protecție UV.

Dermatologii atrag atenția asupra faptului că serul de vitamina C se oxidează dacă este expus la aer un timp îndelungat, de aceea trebue să fim foarte atente la culoare atunci când folosim serul de vitamina C. Dacă este de culoare maronie, serul nu trebuie sub nicio formă să fie folosit. Culoarea naturală este un galben foarte deschis (aproape clar), iar cu timpul serul începe să se închidă la culoare, transformându-se în portocaliu și apoi în maro.

Vitamina C este o minune pentru tenul nostru, însă, pentru o folosire corectă, în funcție de particularitățile fiecărui ten, este recomandat să apelați la un consult dermatologic de specialitate.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Biotina pentru păr: cum acționează?
Biotina pentru păr: cum acționează?
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.