Cum poți transforma rapid machiajul de zi într-unul de seară

Cum poți transforma rapid machiajul de zi într-unul de seară

Redactor Divahair.ro

Există zile în care este posibil să apară evenimente neprevăzute, să intervină o schimbare de planuri cu partenerul de viață, prietenii, familia sau colegii de serviciu, iar tu să nu ai pur şi simplu timp să ajungi acasă să te pregătești. În mod evident, vrei să arăți cât mai bine pentru ocazia respectivă, deci ar trebui să cunoști câteva modalități de a transforma machiajul pe care îl porți deja zilnic într-unul adecvat ocaziei care te așteaptă.
Prezentăm mai jos câteva propuneri în funcție de ocazia ivită, însă totul depinde și de propriile gusturi și de personalitate.

O cină romantică

Partenerul de viaţă te sună chiar când te pregăteai să pleci de la serviciu, să îţi spună că ţi-a pregătit o surpriză. Sau o persoană pe care o placi foarte mult te întreabă dacă nu ai vrea să mergi la o întâlnire. Cel mai probabil, machiajul tău până la acea oră nu mai arată extraordinar şi în niciun caz nu este potrivit pentru o ieşire romantică în oraş. Însă tot ceea ce ai nevoie - şi nu ar trebui să îţi lipsească din poşetă - este un ruj roşu, un produs de iluminare şi un rimel. Detalii aici. Caută o oglindă, aplică produsul de iluminare sub formă de pudră câte puţin pe arcul lui Cupidon, respectiv adâncitura din mijlocul buzei superioare, pe vârful nasului şi în zona glandelor lacrimale. Faţa ta va arăta instantaneu mult mai proaspătă. Completează cu un nou strat de rimel şi cu rujul de un roşu aprins şi eşti gata de întâlnire.

Ieşire cu colegii

Este posibil să fii invitată de colegi să beţi ceva într-un bar, dar să nu mai ai timp să treci pe acasă, deci va trebui să retuşezi machiajul cu care ai venit la serviciu de dimineaţă. Aplică un fard într-o nuanţă de maro pe pleoapa superioară și uniformizează-l, adaugă un ruj de o culoare mai închisă pe buze şi nu uita de fardul pentru pomeţi. Combinaţia te va face să arăţi enigmatică şi senzuală. Atenţie, însă, nu folosi nuanţa închisă de fard în colţul intern al ochilor, pentru că vei părea obosită.

Ieşire casual

O invitaţie la cină sau la cinema cu prietenii sau familia - o astfel de ieşire nu implică o pregătire prea mare în ceea ce priveşte machiajul. Însă îl poţi retuşa pe cel pe care l-ai aplicat deja de dimineaţă. Poţi adăuga o nuanţă sidefată aurie sau în culorile pământului pe pleoapele mobile, eventual să completezi machiajul cu ajutorul unui creion dermatograf şi să-ți împrospătezi rujul pe care îl porţi de obicei.

O petrecere

În acest caz ar trebui să poţi compila câteva dintre ideile menționate anterior. Respectiv, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să aplici produsul de iluminare în aceleaşi trei zone indicate mai sus. Apoi, pe pleoapele mobile să aplici o nuanţă satinată sau, de ce nu, puţin sclipici. Dacă te pricepi, cu ajutorul unui creion dermatograf, poţi să realizezi un machiaj de tip ochi de pisică. Un ruj într-o nuanţă mai închisă va completa acest look și ești gata de petrecere.

Un eveniment formal

Poate că trebuie să participi la un dineu sau la o cină de afaceri, iar în aceste condiţii trebuie să arăţi sobră şi elegantă. Poţi aplica pe pleoapele mobile puţin fard într-o nuanţă deschisă - bej, auriu, crem -, iar în cuta pleoapei, un fard într-o nuanţă închisă, precum cafeniu, negru, violet sau rubiniu. Foloseşte produsul de iluminare şi un ruj în tonuri nude.

Toate propunerile menţionate mai sus sunt valabile în cazul în care ai aplicat deja un machiaj de bază, respectiv un fond de ten, rimel, primer, chiar şi creion dermatograf şi un produs de iluminare, dacă obişnuieşti să le foloseşti zilnic.

În rutina zilnică ai putea adăuga împrospătarea feţei cu apă termală sau de trandafiri, aplicată dintr-un recipient de tip spray, de la o distanţă de câţiva centimetri. Apa de trandafiri poate fi preparată şi acasă (fierbând pur şi simplu petale în apă şi apoi strecurând lichidul, care se poate păstra într-un atomizor) sau poate fi achiziționată din magazinele specializate.

Surse foto: Pexels.com

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: cum se folosesc corect?
Plasturi pentru coșuri: cum se folosesc corect?
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate
Incepe quiz
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.