Cum să eviţi petele de transpiraţie de pe haine

Cum să eviţi petele de transpiraţie de pe haine

Redactor Andreea Baluteanu

Vremea de afară pare să se amuze copios pe seama noastră, chinuindu-ne cu temperaturi scăzute, sub pragul de 0 grade, şi apoi răsfăţându-ne cu zile calde de primăvară. Deşi suntem cum nu se poate mai fericite că cel mai frumos anotimp a poposit în sfârşit în viaţa noastră, nu acelaşi lucru putem spune despre organism, care se luptă să facă faţă schimbărilor bruşte de climă. Primăvara fulgerătoare e, în egală măsură, anotimpul transpiraţiei excesive, împotriva căreia noi am descoperit însă un aliat imbatabil: antiperspirantul Odaban!

Descoperă în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a preveni apariţia nesuferitelor pete de pe haine, cauzate de transpiraţia abundentă acum, dar şi cum te ajută brandul comercializat încă din 1971 să scapi de umiditatea nedorită de la subraţ şi să neutralizezi mirosurile neplăcute.

Cum eviţi formarea petelor de transpiraţie la subraţ

Primăvara ne întâmpină surâzătoare, invitându-ne cu blândeţe să scoatem rochiile albe, delicate de la naftalină, şi să îmbrăcăm din nou superbele noastre cămăşi. Cu toate acestea, diferenţele bruşte de temperatură ne dau peste cap organismul, care a depus eforturi consistente pentru a se adapta la frig şi e nevoit acum să facă faţă valului de căldură. Consecinţa imediată şi directă este transpiraţia abundentă, respectiv petele de la subraţ.

Femeie aplica deodorant

Transpiraţia este, fără urmă de îndoială, un proces natural, care are rolul de a echilibra temperatura corpului, însă atunci când ne distruge apariţia şi ne compromite reputaţia, nu mai e deloc pe placul nostru.

Noi am identificat însă soluţiile care ţin la distanţă petele nesuferite de transpiraţie.

Alege haine în nuanţe închise! Albul şi tonurile deschise, precum griul, bejul sau adoratele nude-uri afişează imediat petele de transpiraţie. De partea cealaltă, culori precum albastrul, navy blue sau negrul au o capacitate mai ridicată de a camufla umezeala de la subraţ şi petele de transpiraţie, dar şi aici trebuie să ai grijă ce alegi. Foarte important este şi subtonul culorii piesei tale vestimentare, așa că specialiştii recomandă să experimentezi şi să îţi notezi mental care sunt hainele pe care le poţi purta în deplină siguranţă, pentru a apela la ele atunci când se face cald.

Dacă insişti să porţi o nuanţă vibrantă, apelează la tehnica mix&match: poartă un tricou sau o cămaşă într-un ton închis, şi apoi jacheta sau cardiganul colorat deasupra.

Optează pentru materiale naturale, care lasă pielea să respire. Te îngrijorează petele de transpiraţie? Ţine-te departe de sintetice şi investeşte în piese de bumbac de calitate.

Mizează pe un croi care camuflează petele de transpiraţie. Petele de transpiraţie sunt o combinaţie între proteinele din sudoare, antiperspirant şi materialul piesei vestimentare, aşa că, schimbând formula acestei ecuaţii, poţi scăpa cu mai multă uşurinţă de ele. Nu putem altera compoziţia transpiraţiei şi nu îţi vom recomanda niciodată să renunţi la deodorant, însă poţi îmbrăca haine lejere în regiunea subraţului: bluze cu mâneci largi, oversized, sau, dimpotrivă, topuri şi rochii fără mânecă. De partea cealaltă, purtarea unui cardigan sau a unui sacou peste un tricou va ascunde eventualele pete.

Îndepărtează părul de la subraţ. Pielea netedă a axilelor a fost multă vreme o obligaţie socială, dar acum normele sunt mult mai permisibile, din acest punct de vedere. Noi nu vom intra în această polemică, îţi spunem doar că, eliminând părul de la subraţ, nu mai creezi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi proliferarea umezelii.

Mănâncă inteligent! Alimentaţia bogată în grăsimi nesănătoase, în alcool şi dulciuri îşi face de cap cu compoziţia transpiraţiei tale, intensificând atât producţia ei, cât şi mirosurile neplăcute. De partea cealaltă, un regim bogat în vitamina B, C, E, în care incluzi eucalipt, lecitină şi acizi graşi esenţiali reduce producţia de transpiraţie şi deci previne apariţia petelor inestetice.

Foloseşte un deodorant bun şi spune adio petelor de la subraţ!

Cea mai bună recomandare pe care ţi-o putem face, atunci când e vorba de prevenirea apariţiei petelor de transpiraţie la subraţ, este legată de utilizarea unui antiperspirant bun. Noi nu am fost niciodată dezamăgite de Odaban, produsul preferat al medicilor şi al specialiştilor pentru tratarea transpiraţiei excesive sau a hiperhidrozei. Antiperspirantul Odaban oferă protecţie de până la 7 zile, cu o singură aplicare, ceea ce îl transformă în produsul nostru-vedetă.

pete

Iar eficienţa antiperspirantului Odaban este pur şi simplu incontestabilă, fiind pusă sub lupa personalului medical calificat. Astfel, produsul are atât rezultate imediate, dar şi efecte pe termen lung, demonstrând o eficacitate uluitoare împotriva transpiraţiei excesive, măsurată şi observată sub control dermatologic. Astfel, după doar 3 aplicări, Odaban reduce transpiraţia cu până la 90%, conform rezultatelor obţinute în urma unui test de consumatori din Munchen. Recunoaştem: demult nu am mai fost atât de impresionate.

Ţi se pare că un produs atât de bun trebuie neapărat să aibă şi o „parte întunecată”? Nu e cazul! Antiperspirantul Odaban a fost testat dermatologic pe cea mai exigentă piele, pentru ca tu să fii sigură că eşti protejată pe toate planurile. Produsul este hipoalergic, nu conţine parfum, ci are un miros neutru care se potriveşte şi femeilor, şi bărbaţilor, aşa că îl poţi folosi liniştită alături de iubitul tău.

Nu în ultimul rând, aplicarea sa este atât de uşoară, încât te vei împrieteni cu produsul încă de la prima utilizare. Cu o consistenţă plăcută, antiperspirantul alunecă pe piele, nu lasă urme şi e cel mai bun aliat împotriva petelor de transpiraţie.

Mai mult, fiind atât de eficient, este suficient să îl utilizezi o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de cât transpiri. Utilizat la o frecvenţă atât de redusă, un flacon de antiperspirant Odaban îţi va ajunge până la 12 luni! E bonusul suprem: preţul produsului e mult mai avantajos decât cel al unui antiperspirant convenţional, aşa că atât tu, cât şi bluzele şi portofelul tău veţi fi peste măsură de fericiți.

De acum încolo, nu mai ai niciun motiv să fii îngrijorată de apariţia petelor de transpiraţie. Fii complet stăpână pe tine şi pe frumuseţea ta şi păstrează-ţi hainele în cea mai bună formă cu ajutorul antiperspirantului Odaban. Produsul este disponibil online, pe odaban.ro, dar şi în toate farmaciile din ţară!

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ce tip de barbat trebuie sa eviti?
Incepe quiz
Ce tip de barbat trebuie sa eviti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.