Cum scapi de vasele de sânge sparte

Cum scapi de vasele de sânge sparte

Redactor Andreea Baluteanu

Se apropie sezonul costumelor de baie, iar noi abia așteptăm să ne relaxăm pe malul unei mări albastre, răsfățate de o briză plăcută, etalându-ne pielea catifelată, impecabil bronzată. Dacă primele afirmaţii ne fac să tremurăm de anticipare, nu același lucru poate fi spus și despre ultima parte; cele mai multe dintre noi nu suntem deloc mulțumite de starea pielii noastre și ne temem de momentul când va trebui să o afișăm într-un costum de baie ultra decoltat.

Noi îți sărim însă în ajutor și îți recomandăm azi cea mai bună metodă de a scăpa de vasele de sânge sparte. Află cum să îți redobândești frumusețea pielii din rândurile de mai jos!

Spune adio vaselor de sânge sparte cu laserul ND YAG de la Slimart!

Ne-am simțit întotdeauna ca acasă în clinica SlimArt, acolo unde specialiștii ne devin rapid prieteni, oferindu-ne încrederea că putem fi neasemuit de frumoase. Nu e de mirare că am căutat răspuns și la una dintre cele mai dificile dileme ale sezonului cald: cum scăpăm de vasele de sânge sparte de pe corp? Experții de la SlimArt ne-au oferit rapid soluția de nădejde: tehnologia avansată YAG, ce oferă rezultate vizibile încă de la prima ședință, cu eficiență și siguranță garantate, lipsită complet de riscuri. Sună precum întruparea tuturor viselor tale? Îți vom explica mai jos în detaliu despre ce e vorba, ca să te convingem că e cât se poate de adevărat!

Cauzele vaselor de sânge sparte

Mai întâi de toate, cum se face că pielea ta e împânzită de vase de sânge sparte? Specialiștii nu consideră că ar exista o cauză unică, ci îndreaptă degetul către mai multe.

În primul rând, moștenirea genetică funcționează precum un factor perturbator al frumuseții pielii tale: dacă mama ta are vase de sânge sparte pe piele, este destul de probabil ca și tu să te confrunți cu acest fenomen.

Mai departe, dezechilibrele hormonale ce au loc la pubertate, în timpul sarcinii sau la menopauză pot fi considerate responsabile, dar și utilizarea contraceptivelor, sedentarismul și kilogramele în plus. Venele sparte de pe picioare pot apărea și ca urmare a diminuării elasticității vaselor de sânge, iar cele de pe față pot fi provocate de afecțiuni precum rozaceea sau lupusul ori după o expunere prelungită la soare, mai ales în cazul tenului deschis la culoare.

vene sparte

Diverse leziuni ale tegumentelor și fumatul se înscriu la rândul lor cu „succes” printre cele mai importante cauze ale apariției vaselor de sânge sparte.

Cum funcționează tratamentul cu laser?

Am expus mai sus o situație care te întristează, dar care este comună unei mari părți a populației mature a globului. Din fericire, cercetătorii au descoperit soluția salvatoare, tratamentul cu laser. Acesta vindecă și elimină cu succes atât vasele sparte de sânge, cât și dilatațiile capilare, hemangioamele și modificările de culoare ale pielii, înroșirile sau cuperoza.

Metodă e extrem de simplă și lipsită de efecte adverse, așa cum sunt majoritatea soluțiilor moderne. Marele avantaj al laserului YAG este că acţionează direct asupra sursei tale de disconfort, respectiv hemoglobina din vasele de sânge, distribuind o lungime de undă ce este capabilă să închidă leziunile. Energia propagată determină coagularea selectivă a sângelui din vase, acesta fiind apoi absorbit fără a leza straturile superficiale ale pielii. Prin urmare, tu nu ai motive de îngrijorare, metoda fiind una non-invazivă, ce nu produce alte răni, profunde ori superficiale.

Un alt mare atu al tratamentului cu laser YAG este că poate fi utilizat pe orice zonă a corpului, fie că e vorba de picioare, ten, gambe, gât sau decolteu.

Indicații și precauții

Ne vine să sărim în sus de fericire de fiecare dată când ne amintim că soluția împotriva vaselor sparte e atât de aproape! Cu toate acestea, pentru ca rezultatele să fie cu adevărat extraordinare, trebuie să ții cont de câteva indicații din partea specialiștilor.

femeie corp perfect

Astfel, evită să te expui la radiațiile U.V. (soare, solar) cu 4 săptămâni înainte de tratament. Utilizează o cremă cu factor de protecție extrem de ridicat, de 50, ce vizează și razele UVA și UVB.

Mai departe, în cazul în care ai un istoric de varice în familie sau te confrunți adesea cu senzația de picioare grele, este recomandată o ecografie Doppler pentru a stabili cu exactitate care este cauza acestora și a decide, alături de specialist, cum anume poate fi executat tratamentul.

Există și câteva precauții de care e bine să ții cont. Astfel, experții te îndeamnă să nu apelezi la tratament dacă: ești însărcinată, utilizezi medicamente fotosensibilizante (ex: retinoizi, antimalarice) sau anticoagulante, suferi de afecțiuni fotosensibile (ex. Lupus eritematos), de leziuni la nivelul pielii în curs de tratament, de infecții recente cu herpes la nivelul zonei în care se va realiza intervenția sau de afecțiuni dermatologice. Anunță specialistul și dacă ai antecedente de cicatrizare defectuoasă sau dacă te-ai expus la ultraviolete în cursul ultimelor 4 săptămâni.

După tratament, experții te sfătuiesc să eviți din nou contactul cu soarele, să nu folosești cosmetice grele, iritante sau parfumate și să limitezi efortul fizic susținut. În schimb, este indicat să hidratezi zona tratată cu produse sigure, eventual dermatocosmetice, și să apelezi neapărat la o cremă de protecție solară (un gest la care ar trebui să recurgi oricum zilnic).

În cazul în care ai un job care te solicită din punct de vedere fizic, în cadrul căruia ești nevoită să petreci mult timp în picioare, ia pauze dese și realizează neapărat tratamentul la finalul programului.

Ce trebuie să știi despre tratamentul cu laser

Nu, nu te doare. Aceasta este cea mai frecventă întrebare adresată de clientele clinicii, iar răspunsul specialiștilor ne face să răsuflăm ușurate. E adevărat, poate exista un ușor disconfort, mai ales dacă ești sensibilă din acest punct de vedere, dar nimic ce nu poate fi suportat.

Fiind vorba de un tratament non-invaziv, nu trebuie să îți iei concediu după desfășurarea sa. Nu ai nevoie de perioadă de recuperare, deși medicul te sfătuiește să eviți activitatea sportivă pentru circa 72 de ore, pentru a evita deschiderea vaselor de sânge.

În majoritatea cazurilor, rezultatele după tratamentul cu laser sunt vizibile imediat: vasele își schimbă culoarea și se închid. Însă este posibil și ca acestea să nu sufere modificări sau, dimpotrivă, să devină mai evidente sau mai proeminente. Te poți confrunta și cu eritem, dar toate aceste reacții sunt normale și vor dispărea.

În ceea ce privește numărul de ședințe necesare, acesta depinde de reacția organismului tău, așa cum am văzut și mai sus. Vasele de sânge sparte pot dispărea în neant după o singură ședință ori poate fi necesară repetarea tratamentului după un interval de 4-6 săptămâni. Oricum, specialistul va stabili o nouă programare pentru a verifica rezultatele și atunci veți decide împreună dacă veți continua sau nu tratamentul.

Te-am convins că poți redeveni în scurt timp zeița plajei? Noi sperăm că da, așa că te invităm să îți faci și tu o programare pentru tratamentul cu Laser ND YAG! Accesează formularul și recâștigă-ți frumusețea și încrederea în tine la clinica SlimArt!

Articolul urmator
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Cat de stilata esti?
Incepe quiz
Cat de stilata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.