Cum te ajută uleiul de măsline să slăbești, fără să-l consumi

Cum te ajută uleiul de măsline să slăbești, fără să-l consumi

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Toate femeile visează o siluetă de manechin, dar se descurajează când se gândesc la dietele complicate, la calculul kilogramelor și zilele lungi și anoste de regim. De aceea, când aflăm de un pont care ne poate ajuta să slăbim, fără prea mult efort, ne luminăm imediat la față. Un astfel de truc vă recomandăm astăzi, care nici măcar nu implică să mâncați ceva anume, ci doar să folosiți un produs magic: uleiul de măsline.

ulei de masline

Nu trebuie să consumi uleiul de măsline, ci doar să-i simți parfumul

Vă surprinde această afirmație? Este adevărat: uleiul de măsline vă poate ajuta să slăbiți doar mirosindu-l. Cercetătorii de la Technical University of Munich, sub conducerea profesorului Peter Chabert și de la Universitatea din Viena, coordonați de profesor Veronica Samosa, au studiat efectul a patru tipuri de uleiuri, adăugate diferitelor mâncăruri.

Aceștia au demonstrat că, atunci când folosești ulei de măsline la gătit, te vei sătura mult mai repede. Mirosul uleiului de măsline are o proprietate incredibilă: extinde perioada în care nivelul de zahăr din sânge rămâne stabil, astfel încât nu te mai simți flămând și consumi porții mult mai mici de mâncare. Uleiul italian de măsline, în special, este îmbogățit cu substanțe care blochează foamea, fie atunci când îl consumi în mâncare, fie dacă inspiri profund aroma sa particulară. Deci, regula este simplă: mai mult ulei de măsline, mai puține kilograme.

ulei de masline

Sursa foto: Pinterest

Uleiul de măsline este indicat și în diete

Pentru că este foarte bogat în acizi grași mono-nesaturați, uleiul de măsline este o opțiune mult mai bună pentru gătit decât orice alt ulei. De asemenea, este bogat în vitamina E și acid oleic, care au puternice efecte antiinflamatoare și antioxidante, făcând ca dietele pe bază de ulei de măsline să fie cele mai sănătoase. Reglând nivelul de glucoză din sânge și stimulând peristaltismul intestinal, uleiul de măsline are efecte extraordinare atunci când vrei să slăbești. Ca bonus, părul și pielea ta sunt mai strălucitoare și mai sănătoase și are efecte benefice asupra inimii și sistemului cardiovascular. 

Surse foto: Pixabay, Pinterest, istock

Articolul urmator
Biotina pentru păr: cum acționează?
Biotina pentru păr: cum acționează?
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.