De încercat! Tratamentul cu keratină pentru un păr drept și strălucitor

Redactor Andreea Baluteanu

Câte dintre noi nu ne dorim un păr neted și strălucitor? Chiar și fetele cu bucle recunosc că jinduiesc după părul drept, perfect, care reflectă lumina. Iar îndreptarea părului cu keratină e cea mai populară opțiune oferită de specialiști în ultimii ani. Tratamentul inovator a apărut și pe piața din România, încă de acum aproximativ 10 ani, și este azi prezent în multe saloane din țară.

Cu toate acestea, există încă păreri contra care umbresc popularitatea tratamentului cu keratină. „Vinovate” sunt în mare parte ingredientele care intră în alcătuirea acestor produse, cu miros iritant și deranjant în salon, dar și metoda de sigilare a tratamentului, care presupune o temperatură înaltă la care nu rezistă orice tip de păr.

Din fericire, pe piață au apărut o mulțime de produse de îndreptare a părului cu keratină, de la producători care pun accentul pe inovație, care descoperă noi formule și ingrediente mai puțin nocive, fără miros deranjant, potrivite pentru orice tip de păr. Descoperă un asemenea tratament revoluționar în rândurile de mai jos!

Încearcă Honma Tokyo, tratament cu keratină, nanoplastie și hair botox pentru îndreptarea și regenerarea părului!

Trebuie să mulțumim Kerastraight SRL, care, după 3 ani de experiență în domeniul îndreptării părului cu keratină, a adus pe piața de la noi marca Honma Tokyo. Stilistul Marian Cotoi a fost cucerit de eficacitatea uluitoare a produselor și a acceptat să devină imaginea brandului, instruind coafezele de pretutindeni în cadrul cursurilor ce detaliază particularităţile și tehnicile de aplicare a produselor de îndreptare și regenerare a părului de la Honma Tokyo. Cu alte cuvinte, tratamentul se răspândește cu viteza luminii, fapt de care nu putem decât să ne bucurăm.

Compania Honma Tokyo Cosmeticos a fost înfiinţată în 2008 de Jorge H. Honma, de origine japoneză. Mutându-se în Brazilia, Honma a remarcat că braziliencele obișnuiau să își îndrepte constant părul cu keratină, dar că produsele pe care le foloseau presupuneau multe efecte adverse. Astfel, multe dintre formulele existente pe piață utilizau și continuă să utilizeze formaldehidă pe post de acid pentru întinderea legăturilor disulfide și fixarea keratinei. Marele inconvenient este că acest ingredient e extrem de toxic, putând agresa părul fin, deteriorând și deshidratând în profunzime.

Ce a schimbat Jorge H. Honma? A păstrat materia primă de keratină din Brazilia, dar a modificat-o pornind de la tehnologii avansate prezente în laboratoarele din Japonia. Prin urmare, formaldehida a fost înlocuită cu phenoxyetanol, mult mai blând cu părul. Pe lângă acesta, în formulă au fost incluse nano-keratina și cisteina, care repară firul la interior și la exterior.

De la înființare, Honma Tokyo ne-a oferit cu generozitate inovații și produse pentru îndreptarea și regenerarea firului de păr gros, specific braziliencelor, dar și pentru cel fin și decolorat, care are nevoie mai mult de regenerare decât de îndreptare și care nu poate fi sigilat la temperaturi mai mari de 170-180 de grade. În cei 11 ani de activitate, brandul a descoperit 7 tipuri de keratină și va lansa în 2020 o formulă inovativă de îmbunătățire pentru toată gama, acesta va permite limpezirea părului înainte de sigilare, ceea ce va reduce în mod considerabil aburii degajați atunci când este folosită placa și îți va spori considerabil comfortul în timpul întinderii părului cu keratina. Nu e minunat?

Marele beneficiu, pentru care vei adora produsele de îndreptare cu keratină Honma Tokyo, este faptul că nu mai trebuie să aștepți 3 zile după tratament, interval în care nu aveai voie să îți umezești părul, să îl prinzi după ureche sau să îl pliezi în orice alt fel, ceea ce te obliga să fii extrem de precaută chiar și atunci când dormeai. De fapt, multe femei care se declaraseră împotriva tratamentelor de îndreptare cu keratină din cauza acestor inconveniente sunt mai mult decât încântate de Honma Tokyo.

Explicația pentru care avem acum de-a face cu această diminuare drastică a timpului de așteptare este legată de folosirea particulelor nano, care pătrund adânc în cortex, regenerează, refac structura firului și acționează în profunzime, astfel că rezultatul final poate fi acum obținut după 20 de minute sau în maximum 3-6 ore, în funcție de tipul tău de păr.

O altă veste bună este legată de apariția PlastHair Bixyplastia, gama destinată părului blond. Produsul este pe bază de phenoxyetanol, care nu rupe legăturile disulfidice, ci le întinde și fixează în schimb în acest spațiu keratina, cisteina, aminoacizii, uleiurile preţioase din Amazon și alte ingrediente care regenerează și hidratează părul. Sigilarea este realizată cu o placă cu acoperire din Turmalină care generează ioni negativi la temperaturi pornind de la 170 de grade. Prin urmare, tratamentul de îndreptare cu keratină Bixyplastia Plasthair îți permite în sfârșit să ai un păr perfect drept pentru 4-5 luni, chiar dacă ai fir blond sau fin, ceea ce nu era realizabil înainte. În acest sens, specialiștii instruiți la Academia de Coafură Marian Cotoi (producătorul insistă că modalitatea de aplicare și particularitățile gamei nu pot fi deprinse decât astfel) te vor sfătui ce produse speciale de îngrijire să folosești acasă, pentru ca părul tău să arate superb. Astfel, după tratamentul cu keratina Honma Tokyo, nu mai e necesar decât să absorbi excesul de umiditate într-un prosop, după ce ai spălat părul, și apoi să îl usuci cu foehnul, iar grija coafurii a dispărut.

Desigur, există pe piața noastră și formulele destinate părului gros sau afro, provenite din Brazilia. Din nefericire, aceste produse au fost folosite constant de coafeze neinstruite, care au sfârșit prin a face mai mult rău părului. Situația este îndreptată de Coffee Premium All Liss de la Honma Tokyo, cu o concentrație ridicată de phenoxyetanol, care nu este toxic și nu mai produce miros decât la aplicare, nu și la sigilarea cu placa. Acest fapt e de ajutor și stilistului, ce trebuie să petreacă chiar și 3 ore pentru a îndrepta minuțios părul cu placa, dar și clientei. Tratamentul se menține timp de 5-7 luni și este potrivit pentru părul mediu sau gros, dar și ca primă aplicare pentru cel subțire și sănătos, dar foarte creț.

Cu ce ne mai tentează Honma Tokyo? Cu tratamentele Coffee Green și produsul nou Bio Collagen Coconut, perfecte pentru orice tip de păr, mai puțin pentru cel decolorat. Este vorba despre tratamente de îndreptare pe bază de aminoazici sau nanoplastie, care acţionează cu ajutorul acidului glioxilic. Metoda de îndreptare este diferită față de keratină, iar rezultatele se mențin timp de 2-3 luni, dar, după repetarea tratamentului de 3 ori, pot fi prelungite până la 6-8 luni și va trebui să aplici în acest interval produsele doar la rădăcini. Tratamentele sunt ideale dacă îți dorești păr drept, dar cu volum la rădăcină. Te vei îndrăgosti mai ales de Bio Collagen Coconut, un tratament revoluționar care folosește colagenul și uleiul de cocos pentru îndreptarea și hidratarea părului și care te va cuceri cu mirosul dulce și plăcut de cocos.

Dacă nu te interesează îndreptarea părului, ci mai degrabă hidratarea și regenerarea sa, atunci optează pentru H-Brush Botox, care redă în chip uluitor elasticitatea și vitalitatea firului de păr. Aplicându-se la fel precum keratina, conține mai multă cisteină și ingrediente pentru hidratare și regenerare și le exclude pe cele pentru îndreptare. E varianta ideală dacă ai păr blond și deteriorat, decolorat, sau dacă şuviţele tale sunt deshidratate, cu mult volum, se coafează greu sau se electrizează, fiind imposibil de disciplinat. De asemenea, H-Brush Botox te scapă de frizz și îți va oferi un păr superb indiferent de capriciile vremii.

Honma Tokyo ne-a impresionat cu gama largă de tratamente de îndreptare și de regenerare a părului, dar noi te sfătuim să apelezi la un specialist înainte de a lua decizia de a folosi vreunul dintre ele. Produsele sunt complementare și pot fi folosite simultan doar în anumite condiții. Un hairstylist instruit va ști să analizeze condiția părului tău și să ia cele mai bune decizii. De exemplu, uneori poate fi necesar ca părul tău să fie detoxificat înainte de un tratament, iar atunci profesioniștii vor alege H-Detox, pentru curăţarea și hidratarea părului. În alte cazuri, dacă părul tău e sănătos, poți trece direct la un produs mai puternic de tipul Coffee Premium și să continui apoi cu Bixyplastia Plasthair pentru menținere. Pentru ca rezultatele să fie excepționale, e recomandat ca între tratamente să îți îngrijești părul cu gama de întreținere Honma Tokyo, pentru a păstra solzii cuticulei închiși, a hidrata părul și a menține starea sa de sănătate și de elasticitate.

Vrei să îți faci clientele fericite și să excelezi în îngrijirea părului? Atunci frecventează seminarele organizate de Academia de Coafură Marian Cotoi, al căror program îl vei regăsi pe pagina de Facebook dedicată. De asemenea, descoperă produsele Honma Tokyo la expoziţiile Cosmetics Beauty Hair 26-29 din septembrie 2019 la ROMEXPO Bucureşti și la BEAUTY FORUM CLUJ din martie 2020.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.