Despre terapii antiaging, cu medicul Adrian Alexandru, chirurg plastician

Despre terapii antiaging, cu medicul Adrian Alexandru, chirurg plastician

Redactor Andreea Baluteanu

Tinerețea fără bătrânețe nu mai e doar un titlu de basm românesc, ci una dintre cele mai de preț dorințe ale noastre. Grija pentru aspectul fizic, produsele performante din rutina de frumusețe și tehnologiile moderne ne permit să ne păstrăm prospețimea până la vârste înaintate, dar parcă visăm la mai mult!

Împărtășim aceeași preocuparea pentru terapiile antiaging, așa că am discutat cu un specialist, cel mai în măsură să ne explice cum ne putem păstra cât mai mult tinerețea.

Îți oferim, în rândurile de mai jos, un interviu cu doctorul Adrian Alexandru, Medic Primar cu specializare în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Doctor în Științe Medicale, care profesează în cadrul clinicii Anti Aging Klinik din București.

medic estetician

„Azi, tratarea ridurilor este eficientă, ușoară, fără inconveniente și îți oferă tot ce îți doreai într-un timp scurt”

Află tot ce trebuie să știi despre misiunea de a lupta împotriva nesuferitului proces de îmbătrânire!

DivaHair: Cum încetinim procesul de îmbătrânire a feței?

Dr. Adrian Alexandru: În principiu, atunci când ne preocupă ridurile sau aspectul tânăr al feței, contează foarte mult alimentația și protecția pe care o asigurăm tegumentului. Pe scurt, stilul de viață în general.

DivaHair: Ce sunt terapiile antiaging sau antiîmbătrânire?

Dr. Adrian Alexandru: Terapiile antiaging se referă atât la produse sau scheme de tratament specifice, cât și la stilul de viaţă, care cumulate încetinesc procesul general de îmbătrânire.

DivaHair: Ce tratamente avem la dispoziție?

Dr. Adrian Alexandru: Ca tipuri de terapii, se poate vorbi despre proceduri chirurgicale (invazive) și proceduri non-chirurgicale, acestea din urmă având ca avantaje prevenția îmbătrânirii și un risc minim de complicații.

DivaHair: De ce tratarea ridurilor?

Dr. Adrian Alexandru: Pentru că poți șterge urmele zilelor încruntate, ale zilelor extenuante. Pentru că tratarea ridurilor este eficientă, ușoară, fără inconveniente și pentru că îți oferă tot ce îți doreai într-un timp scurt.

medic care face interventie estetica

DivaHair: Tratamentele pentru riduri care se bazează pe injectări sunt periculoase?

Dr. Adrian Alexandru: Toate tratamentele au riscuri și posibile complicații. În arsenalul tratamentelor faciale, tratamentele injectabile făcute de un profesionist sunt cel mai puțin periculoase.

DivaHair: Când se folosește în tratarea ridurilor acidul hialuronic și când se folosește toxina botulinică?

Dr. Adrian Alexandru: Pentru ridurile dinamice, cele determinate de mișcare, se preferă botoxul, iar pentru ridurile statice, cele care sunt evidente și în statică, se folosește acidul hialuronic. Acidul hialuronic este folosit cu predilecție în etajele faciale mediu și inferior, iar toxina botulinică, în etajul superior facial.

DivaHair: Care sunt contraindicațiile după aplicarea tratamentelor pentru riduri cu acid hialuronic sau cu toxină botulinică?

Dr. Adrian Alexandru: Contraindicațiile după injectări, atât toxină cât și acid hialuronic, sunt:

- tratamentele cu antiinflamatoare nesteroidiene, tratamentele locale cu căldură, efortul fizic intens, sauna, toate acestea induc un risc crescut de echimoze;

- toaletă locală cu apă rece și fără aplicații de farduri sau alte creme, pentru a elimina riscul infecțiilor.

În cazul injectării de acid hialuronic, se adaugă acestor contraindicații și masajul intens.

DivaHair: Ce alte intervenții ne ajută să rămânem tinere și frumoase?

Dr. Adrian Alexandru: Augmentarea buzelor este o intervenție care sporește senzualitatea și distrage atenția de la micile imperfecțiuni care pot apărea odată cu trecerea timpului. Buzele pline exprimă senzualitate, o senzualitate inerentă, firească, delicată, naturală. Această intervenție este recomandată și dacă vrei să corectezi o mică scăpare a naturii, o lipsă de volum sau de simetrie sau dacă vrei ca buzele tale să-și recapete prospețimea, tinerețea și voluptatea.

femeie la medic

DivaHair: Augmentarea buzelor este permanentă?

Dr. Adrian Alexandru: Depinde de produsul folosit. Produse permanente - rezultate permanente, complicații permanente. Produs temporar - rezultate temporare, complicații minore, reversibile.

DivaHair: Ce tratament de augmentare a buzelor recomandați?

Dr. Adrian Alexandru: Recomand folosirea acidului hialuronic, acesta este un produs temporar, perfect tolerat de organism, a cărui injectare poate fi făcută în mod repetat și cu rezultate predictibile.

DivaHair: Rămân urme nedorite după procedura de augmentare a buzelor?

Dr. Adrian Alexandru: Imediat postprocedural există un edem care persistă aproximativ 2-4 zile; abia după retragerea acestuia avem rezultatul final. Echimozele locale sunt posibile și se remit în 4-5 zile, perioadă în care pot fi acoperite cu machiaj.

Veștile sunt cât se poate de bune: doctorul Adrian Alexandru ne-a demonstrat cât de mult a evoluat tehnologia antiaging. Fii mai aproape de visul omenirii din toate timpurile, fântâna tinereții, adoptând măsuri de prevenție a îmbătrânirii premature și apelând la specialiști atunci când simți nevoia să corectezi semnele existente. Acum cunoști la perfecție cele mai moderne soluții!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.