Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Dietă la sfârșit de vară? Oare e o idee bună să începem?

Marţi, 25.09.2018

Suntem siguri că sunteți și voi curioși dacă sfârșitul verii este o perioadă potrivită pentru a începe o dietă.  Pentru a vă oferi un răspuns cuprinzător, am adresat această întrebare nutriționistului site-ului specializat în pregătirea de regimuri alimentare personalizate www.topforma.ro, Ipokratis Papadimitrakos.

Iată ce ne spune acesta:

Ipokratis Papadimitrakos, Dietă la sfârșit de vară, oare e o idee bună? 

Voi parafraza titlul articolului pentru ca toată lumea să înțeleagă că dieta nu are un caracter sezonier. Întrebarea mai exactă ar fi „Oare e o idee bună să încep dieta?“ , iar cea corectă – „Oare îmi doresc cu adevărat să încep?“.

Ipokratis Papadimitrakos este nutriționist de 15 ani și are o experiență vastă în domeniu

Cel mai important factor al succesului unei diete precum și al oricărui alt început este convigerea noastră personală că dorim să reușim. Știți de ce depinde această convingere? De disconfortul prin care trecem zilnic, înainte de a începe. Senzația de convingere este direct proporțională cu senzația de disconfort.

Cu alte cuvinte, dacă simțim un disconfort puternic din cauza kilogramelor - suntem convinși că dorim să începem dieta și să o ținem cu strictețe.

Atât dieta, cât și disconfortul nu depind de anotimp. Mai lipsește un lucru – o unitate de măsură concretă.

Disconfortul pe care îl simțim poate fi atât fizic, cât și psihic. Din acest motiv, puterea acestuia nu depinde de numărul kilogramelor pe care dorim să le dăm jos – indiferent de faptul că este vorba de 2 sau 32.

Însă, din nefericire, lucrurile nu sunt atât de simple. În pofida faptului că simțim un disconfort puternic, adesea încercăm să îl ascundem pentru a amâna noul început. De exemplu, la sfârșit de vară ne gândim că vine anotimpul hainelor mai groase și nu vom fi nevoiți să purtăm costum de baie, și, prin urmare – putem ascunde disconfortul nostru de ceilalți. Da, așa e. Cu toate acestea, nu îl putem ascunde de noi înșine. Amânând noul început, intensificăm disconfortul nostru. Trebuie să luăm măsuri sau să ne rugăm să sosească o iarnă timpurie și lungă...

Răspunsul meu la întrebarea „Oare e o idee bună să începem dieta la sfârșit de vară?“ este categoric da!

Sfârșitul verii este o perioadă minunată pentru a începe un regim alimentar fiindcă presupune lipsa motivării false pe care eu o numesc „motivarea costumului de baie“. Decizia de a începe regimul este conștientă – aceasta este o premisă a succesului.

Un alt avantaj este că începe o perioadă lungă destul de liniștită, fără multe sărbători oficiale și zile de odihnă – până la Crăciun. O perioadă a rutinei. Iar rutina este benefică urmării unui regim alimentar personalizat fiindcă ne permite să-l transformăm într-o parte a rutinei noastre zilnice, să ne obișnuim cu alimentația corectă și să transformăm treptat regimul în alimentația noastră normală. Astfel vom reuși să menținem confortul atins mai mult timp, și, de ce nu – pentru totdeauna.

Sfârșitul de vară este o perioadă potrivită și în ce privește alimentele. Încă dispunem de o varietate de fructe și legume pentru o alimentație mai diversă și completă, fără a fi necesare eforturi organizatorice speciale pe care le-ar solicita iarna. Zilele mai lungi presupun mai mult timp afară și, prin urmare – o activitate fizică mai ridicată – un ajutor prețios în lupta cu kilogramele.

Iată de ce sfârșitul verii poate fi cea mai potrivită perioadă a anului pentru a începe o dietă.

Nu vă ascundeți disconfortul sub hainele groase. Ridicați-vă împotriva acestuia și atingeți senzația dorită de confort. Este posibil.

Accesați regimul vostru alimentar personalizat pregătit de către Ipokratis pe www.topforma.ro.

Top Forma este un serviciu personalizat care te ajută să începi să te alimentezi corect, să te simți și să trăiești mai bine. Fără restricții și limitări - un regim personalizat pregătit special pentru tine de către un nutriționist de top, sprijin și asistență permanentă, sfaturi și rețete delicioase.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!