Ghidul purtătorilor de lentile de contact la festival pentru vara 2016

Miercuri, 01.06.2016
de Bianca Geica

E prima zi de vară şi adulmecăm în aer aroma de music fest şi de ieşiri în aer liber. V-aţi pregătit biletele, cortul, prietenii? Sper că nu aţi uitat şi de ochii voştri. Iată şi sfaturile noastre pentru purtătorii de lentile de contact sau ochelari de vedere, care se pregătesc de festival, cu recomandări de la echipa Lentiamo.ro, magazinul online de lentile de contact din 14 ţări din Europa.

Lentilele de contact ne scapă de ochelarii de vedere pe care ne aşezăm, îi călcăm sau îi putem pierde la unul din zecile de concerte, în mijlocul mulţimii în extaz. În cazul în care vă veţi pierde ochelarii de soare, pentru o protecţie minimă, recomandăm lentile cu filtru UV.

Deşi lentilele sunt mult mai comode, cer un minimum de atenţie, pentru o mai bună protecţie a sănătăţii ochilor noştri. Poate cunoaşteţi regulile de igienă, însă la festival veţi avea nevoie de puţin mai multă pregătire.

Mai jos am pregătit un mic ghid cu ustensilele care vă vor da libertatea de mişcare la festival:

 

Gelul antibacterian este un must-have, mai ales pentru purtătorii de lentile de contact, care au nevoie de degete sterile la aplicarea lor.

Igiena maximă este imperativă! Inclusiv gelul, soluţia travel-size, şi dopurile de urechi, indispensabile la un festival, se regăsesc în produsele bonus pentru clienţii Lentiamo.ro. Clătiţi vârfurile degetelor cu soluţie proaspătă, după ce v-aţi dezinfectat mâinile cu gelul antibacterian! 

 

Oglinda, flaconul de soluţie, cutiuţa şi penseta se află într-un set funky pentru călătorii, care încape uşor într-o mână. Un set mai voluminos conţine două suporturi pentru lentile – este indicat să aveţi măcar o pereche de rezervă cu voi, în soluţie.

O alternativă la soluţie şi cutie sunt lentilele de unică folosinţă, zilnice. Acestea vin de la seturi de 10 lentile, până la 90 de bucăţi, precum 1 Day Acuvue Moist sau Soflens Daily Disposable. Nu toate lentilele vi se potrivesc, de aceea este recomandat sfatul specialistului înainte de a încerca ceva nou.

Picăturile pentru ochi protejează de fum și deshidratare (soare, alcool şi dans), iar unele se folosesc direct pe lentile, precum Max Optifresh. Altele vă scapă de iritaţii şi vă hidratează sau lubrifiază ochiul, necesitând să le scoateti şi să le aplicaţi peste 15 minute, precum Xiloial Forte. În plus, sunt o armă eficientă pentru alergicii la polen. La festivaluri ne prinde deseori răsăritul şi vrem să-l vedeţi clar!

Pe lângă experienţa mulţimii şi artiştii din line-up, festivalurile sunt evenimente speciale. Energia şi libertatea în care se scaldă mulţimea la un festival de muzică în aer liber sunt contagioase.

La festivalurile de muzică în aer liber merg pentru inspiratie mulţi tineri, artişti, reviste, televiziuni, case de modă. Planificaţi-vă ţinutele şi accesoriile până la ultimul detaliu.

Puteţi opta pentru un look subtil cu lentile de contact colorate, ColourVUE Big Eyes cu dioptrii sau fără.

 

 

Sau daţi şansă unui look mai plasique de genul ColourVUE Crazy Lens, nuanta Blue Leopard.

Reguli şi sfaturi de urmat

  • Protejaţi-vă lentilele şi accesoriile de praf și bacterii - păstraţi-le într-o pungă curată şi închisă.
  • Nu atingeţi lentilele în toaletă. Încercaţi să le aplicaţi sau să le scoateţi doar în cort sau în interior.
  • Nu faceţi duş cu lentilele de contact pe ochi. În caz că plouă, să aveţi pelerină pe cap, ca să vă protejeze ochii.
  • Nu folosiţi lentilele care v-au căzut pe jos, aşa că asiguraţi-vă că aveţi cel puţin o pereche la schimb. Folosiţi doar soluţie proaspătă. Aruncaţi-o pe cea în care au stat lentilele la curăţat.
  • Nu purtaţi lentilele mai mult de opt ore pe zi şi nu dormiţi cu lentilele, dacă nu sunt recomandate cu purtare extinsă. Iar dacă se întâmplă să o faceţi, luaţi o pauză de câteva ore. Folosiţi picături oftalmice ca să vă hidratati şi lubrifiaţi ochii.

Vizitaţi acum magazinul online Lentiamo.ro!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!