Glass hair - cum obții acasă singurul trend de hairstyle care nu va muri niciodată

Glass hair - cum obții acasă singurul trend de hairstyle care nu va muri niciodată

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Glass Hair este un trend mereu actual în hairstyling, apreciat deopotrivă de vedete și de experți și care promite să aibă o viață foarte lungă. Ce are în comun cu alte tendințe, precum glass skin, glassy lips sau glossy eye shadow? Aceeași strălucire fină, care mimează asemănarea cu sticla și face ca părul să împrăștie lumină în jur. 

Atunci când vorbim de Glass Hair ne referim aproape întotdeauna la un păr cu o tăietură foarte exactă, cu șuvițe drepte, mătăsoase, prin care trece lumina din orice unghi. Deși sună pretențios, este destul de ușor de realizat acasă, comparativ cu alte trenduri din hairstyling. Dar trebuie ca părul să fie foarte sănătos.

glass hair

Sursa foto: Pinterest

”Părul sănătos are un strat exterior de cuticule, care se întinde de-a lungul său, menținându-l neted și care reflectă lumina, fiind rezistent totodată la instrumentele fierbinți folosite pentru aranjarea părului:”, arată hairstylist-ul vedetelor, Mark Townsend .

Cum să obții Glass Hair acasă 

Pentru a te bucura de acest aspect senzațional al părului, trebuie să urmezi câteva etape precise. 

Etapa 1: Alege tunsoarea potrivită

Mai exact, o tunsoare dreaptă, până la umeri, cu vârfurile egale, ar fi ideală pentru Glass Hair, dar poți avea și părul mai lung sau mai scurt. Important este ca șuvițele să stea unite, să fie perfect netede, iar vârfurile să se alinieze cu precizie. 

Etapa 2: Asigură-te că ai părul curat și hidratat

Înainte de a-ți aranja părul, spală-l cu un șampon special pentru păr drept și adaugă balsam care să intensifice efectul de netezire. Pentru a păstra look-ul glossy, trebuie să te asiguri că părul tău este perfect hidratat și să folosești produse de păr care mențin și amplifică strălucirea. Poți utiliza și un tratament de păr, pentru un aspect mai mătăsos și mai strălucitor. 

”Distribuie balsamul în păr pe toată lungimea șuvițelor cu ajutorul unui pieptene, până când tot părul este perfect acoperit. Clătește-l cu mare atenție, pentru că balsamul rămas în păr îl îngrașă și îl încleiază.”, arată Townsend. 

Etapa 3: Usucă părul astfel încât șuvițele să rămână perfect drepte

Condiția esențială pentru Glass Hair este ca părul să fie drept și șuvițele cât mai netede, așa că oricare ar fi textura părului tău, trebuie să te asiguri că, după ce îl vei usca, va rămâne neted. Înainte de a folosi uscătorul, șterge părul cu un prosop din microfibre, nu cu unul de bumbac, pentru a împiedica electrizarea exagerată, care strică aspectul neted. 

Etapa 4: Îndeaptă părul cu placa

După ce ai uscat foarte bine părul, îndreaptă-l cu placa pe secțiuni înguste, pentru a obține șuvițe cât mai întinse și mai netede. ”Dacă secțiunile sunt prea groase, placa netezește doar straturile de suprafață, nu ajunge la cele din mijoc.”, arată Townsend.

Nu te grăbi, fă această operațiune cu grijă, pentru că de ea depind aspectul reflecțiile luminoase din părul tău. Pentru a desăvârși netezirea, te poți folosi de o perie cu peri fini și deși după ce ai terminat de îndreptat părul cu placa. 

glass hair

Sursa foto: Pinterest

Etapa 5: Finisează cu un produs special care dă strălucire

Pentru a da acea strălucire cu totul specială părului, este necesar să folosești un produs adecvat, cum ar fi un ser pe bază de uleiuri, care se aplică pe toată lungimea părului, până la vârfuri. În plus, este necesar să-ți protejezi părul, folosind un spray special de păr, care dă și mai mult luciu pletelor tale. 

Acest tip de hairstyling nu poate fi obținut dacă părul este deteriorat, uscat sau fragil și este greu de menținut în anumite condiții, precum zilele ploioase sau foarte calde. 

Surse foto: IStock, Pinterest, getty

Articolul urmator
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Cum vei muri?
Incepe quiz
Cum vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.