Greșelile de machiaj ale femeilor de peste 50 de ani care le îmbătrânesc, conform specialiștilor

Greșelile de machiaj ale femeilor de peste 50 de ani care le îmbătrânesc, conform specialiștilor

Alida Enache

Nevoile pielii femeilor se schimbă în timp, mai ales după ce acestea trec de vârsta de 50 de ani. Odată ce organismul nu mai produce atât de mult colagen, tenul își pierde din strălucire și fermitate și are nevoie de un tip de machiaj special pentru a părea la fel de fresh ca altădată.

Femeile au apelat încă din cele mai vechi timpuri la diverse trucuri de make-up pentru a-și pune în evidență anumite trăsături sau chiar pentru a obține un look mai tineresc și fresh. În ziua de astăzi, machiajul a devenit deja un tip de artă, iar make-up artiștii, care își mânuiesc cu mare îndemânare pensulele, pot face minuni.

Totuși, nicio femeie nu apelează, până la urmă, chiar în fiecare zi la ajutorul unui specialist și tocmai de aceea o poate da în bară cu machiajul ei. Să nu mai zicem că fiecare ten în parte are nevoile sale și că rezultatul final al machiajului poate fi absolut dezastruos în cazul în care nu au fost folosite produse specifice lui.

Femeile care au depășit vârsta de 50 de ani, de exemplu, trebuie să respecte câteva reguli esențiale pentru se putea bucura de un machiaj fresh, care să dea impresia că sunt mai tinere decât în realitate. Atunci când nu sunt respectate aceste reguli, tenul ar putea părea încărcat, cearcănele și ridurile vor fi evidențiate, iar buzele nu-și vor atinge niciodată adevăratul potențial.

Vezi în rândurile de mai jos care sunt greșelile de make-up ale femeilor de peste 50 de ani care le îmbătrânesc, conform specialiștilor!

Folosirea unui fond de ten cu textură groasă

Multe femei aleg să poarte fonduri de ten cu textură groasă și acoperire mare pentru a-și ascunde liniile fine sau ridurile, dar lucrurile nu funcționează exact așa. Uneori, rezultatul ar putea fi de fapt la polul opus, fondul de ten infiltrându-se în pori și evidențiind semnele de îmbătrânire.

Ashunta Sheriff, make-up artist celebru, a sugerat înlocuirea fondului de ten cu o cremă hidratantă colorată, deoarece aceasta permite "pielii să respire", iar "femeile de peste 50 de ani arată mai tinere atunci când pielea este strălucitoare și nu super mată", a adăugat ea.

În cazul în care crema hidratantă colorată nu ascunde anumite imperfecțiuni, poți folosi un corector pe zonele respective.

Aplică pudră pe toată fața

Femeile de peste 50 de ani ar trebui să evite să își aplice pudră pe toată fața. Produsul nu va face decât să se depună printre liniile fine și printre riduri. Ashunta a explicat cum "pudra poate îmbătrâni ușor" tocmai din acest motiv. Ceea ce poți face, în schimb, este să folosești pudră pe zona T, care tinde să fie mai strălucitoare decât alte zone.

Imagine cu o femeie matură care se dă cu ruj

Nu folosesc primer pentru farduri de ochi

Pe măsură ce tenul îmbătrânește, machiajul "poate aluneca și se poate mișca", așa că ideal ar fi să se folosească un primer înainte de toate. Machiajul ochilor va rezista pe tot parcursul zilei dacă vei folosi un primer pentru farduri pe pleoapă.

Nu folosesc contur de buze

Pe măsură ce o femeie îmbătrânește, nivelurile de colagen din organismul său scad, iar pielea se lasă și își pierde din strălucire și fermitate. Nici buzele nu mai sunt la fel de frumoase și voluptoase ca altădată, așa că au nevoie de puțin ajutor pentru a părea mai pline, mai hidratate. Pe lângă rujurile care se pot folosi pentru a obține aceste efect, este foarte important să se utilizeze și un contur de buze.

Ashunta a sugerat să folosești o culoare "ușor mai intensă decât culoarea naturală a buzelor tale" și să începi prin a desena pe marginea liniei buzelor, pentru a "crea buze cu aspect mai plin". Poți completa look-ul folosind o "culoare subtilă sau roz" în centrul buzelor pentru a crea iluzia de profunzime.

Culoarea sprâncenelor și a eyelinerului este prea închisă

În cazul femeilor de peste 50 de ani, ochii nu se accentuează cu nuanțe închise și dramatice, ci cu unele mai deschise. În felul acesta se poate obține și efectul de întinerire.

Brunetele, de exemplu, pot folosi un creion de sprâncene "maro deschis, deoarece maro închis poate îmbătrâni".
În cazul eyelinerului se aplică aceeași regulă. Negrul intens poate fi înlocuit cu un maro deschis, violet sau verde.

Make-up artistul profesionist Jenna Hughes a spus că folosirea negrului poate face "ochii mai mici" decât sunt în realiate. În schimb, poți opta pentru un eyeliner maro închis pe linia superioară a ochilor și pentru un alb sau nude pentru linia apei. Cele din urmă două culori "vor lumina și deschide instantaneu ochii".

Citește și: 6 sfaturi pentru aplicarea perfectă a fondului de ten

Surse foto: iStock

Surse articol: Express, Beautyblender, Shefinds

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.