Nu Skin

Implanturile mamare - Adevar sau Promovare?

DivaHair

Internetul abunda de informatii privind implanturile mamare, unele dintre acestea fiind chiar false sau contradictorii. Chiar daca se numara printre cele mai dezbatute subiecte legate de chirurgia estetica, exista in continure o multitudine de intrebari si mituri in ceea ce le priveste, deoarece informatiile sunt denaturate astfel incat sa para mai atractive. Dr. Cristian Nitescu, chirurg plastician cu peste 20 de ani de experienta si mii de operatii efectuate, pune pe primul loc informarea corecta a pacientului, astfel incat rezultatul sa nu fie doar cel asteptat din punct de vedere estetic, ci si al sanatatii.

Dr. Cristian Nitescu, chirurg plastician

 

5 mituri despre implanturile mamare

MIT: Implanturile mamare mari si foarte mari ridica sanii, prin urmare nu ar mai fi nevoie de operatia de ridicare a sanilor.

REALITATE: Implantul se insera in majoritatea cazurilor sub muschiul mare pectoral. Ptoza sanului - caderea acestuia in termeni obisnuiti- este provocata de tesuturile mamare - glanda, grasime, piele etc, nu de muschi, care este ancorat tot timpul de torace. Astfel, in momentul introducerii unui implant sub muschi, acesta va sta relativ fix pe torace, in timp ce restul de tesut mamar, care este cazut, sau pielea inelastica, vor atarna peste. In timp, acest lucru va fi si mai evident, aparand aspectul inestetic de „double bubble" - muschiul cu implantul respectiv reprezinta o proeminenta pe torace, iar restul de tesut mamar ce atarna sub implant este o a doua proeminenta. Iata motivul pentru care, in vederea obtinerii unor rezultate bune, dupa inserarea unui implant mamar, se va face liftingul mamar pe implant, pentru a scoate excesul eventual de piele si a ridica tesutul mamar cazut la pozitia corecta pe torace.

In plus, este de retinut ca implanturile mari aduc in cele mai multe cazuri complicatii: dureri foarte mari de spate, dureri cronice la nivelul sanilor, dehiscenta (desfacerea) plagilor postoperatorii, cicatrici latite, inestetice.

MIT: Operatiile de implant mamar se pot face cu laser.

REALITATE: Orice operatie de implant se face cu bisturiul, nu se pot face interventii chirurgicale de marire a sanilor cu implanturi fara a taia tesuturile si fara cicatrici.

MIT: Exista implanturi personalizate, care se fac pe comanda.

REALITATE: Nu exista asa ceva. Exista insa la firmele consacrate producatoare de implanturi de cea mai buna calitate, ale caror produse le utilizez, o gama extrem de larga de dimensiuni, volume si forme de implant, astfel ca, intr-adevar se pot gasi implanturi ce se potrivesc perfect fiecarei femei. 

MIT: Implanturile sunt garantate pe viata.

REALITATE: Implanturile, ca si orice dispozitiv/device medical au o durata de viata limitata, nu sunt vesnice. Astfel, ele nu sunt garantate pe viata pacientei. Implanturile au garantie, insa aceasta este valabilape viata lor  -  de  aproximativ 10-15 ani - acesta fiind intervalul de timp, dupa care firmele producatoare recomanda schimbarea lor.

MIT: Implanturile mamare explodeaza in avion.

REALITATE: Numeroase paciente m-au intrebat cat de repede postoperator pot zbura cu avionul fara ca implantul saexplodeze. Nu are nicio legatura calatoria cu avionul cu eventuala spargere a implantului. Avioanele sunt presurizate, adica nu difera cu nimic aerul din avion de cel pe care il respiram pe pamant zi de zi, astfel ca nu exista niciun pericol potential al calatoriei cu avionul pentru posesoarele de implanturi.

Toate miturile enumerate mai sus sunt FALSE si nu fac decat sa induca in eroare pacienta care isi doreste o astfel de operatie. Este important ca persoana care calca pragul unui cabinet sa nu vina cu asteptari nerealiste si sa constientizeze proportiile proprii. Forma si volumul implanturilor trebuie alese de catre medic corespunzator conformatiei pacientei, tipului de san si de torace, precum si proportiilor corporale ale acesteia, astfel incat rezultatul sa fie cel mai bun posibil. Dr. Cristian Nitescu recomanda ca pacientele sa aiba aceasta discutie inainte de operatie, dar sa si respecte toate indicatiile postoperatorii, pentru a evita complicatiile. Aceasta este reteta sigura pentru a fi multumite de noua schimbare.

5 sfaturi pentru operatiile de implanturi mamare

- Nu trebuie sa iti pui implanturi foarte mari. Acestea sunt insotite intotdeauna de complicatii redutabile: dureri cronice de sani, de umeri si de spate, aspectul inestetic al sanului in timp, cicatrici inestetice etc.

- Trebuie sa tii cont de sfaturile medicului pana la circa 1-2 luni de la operatie, pentru a nu avea surprize neplacute.

- Este interzisa expunerea la soare sau mersul la solar cel putin 6 luni de la operatie.

- Masajul postoperator trebuie respectat cu strictete pana la 3 luni de la operatie.

- Cel mai important: nu veni cu idei preconcepute legate de dimensiunea si forma implantului!

Doctorul Cristian Nitescu este medic primar in chirurgie plastica si estetica si doctor in stiinte medicale. Are peste 20 de ani de experienta in domeniu si este un pionier pentru operatii controversate precum prima schimbare de sex din Romania. Este membru a numeroase Societati Stiintifice, intre care enumeram: Societatea Romana de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Societatea Romana de Chirurgie Estetica si Societatea Europeana de Chirurgie Plastica si Reconstructiva.

Interventiile doctorului Cristian Nitescu sunt realizate in clinica GRAL MEDICAL, care dispune de tehnologie de ultima generatie si personal specializat pentru realizarea interventiilor de chirurgie plastica si estetica.

Mai multe informatii sunt disponibile pe:

www.drnitescu.ro
operatie-estetica.ro
www.facebook.com/DoctorNitescu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!