Cum previi iritațiile din zona intimă după epilare

Cum previi iritațiile din zona intimă după epilare

Redactor Alexa Galgau

Pentru că suntem în plin sezon estival, probabil că deja ești pregătită să mergi la mare, ai costumul de baie și trusoul pentru plajă gata împachetate, dar te gândești cu groază că va trebui să te epilezi în zona intimă, măcar pe linia bikinilor. Orice femeie știe cât de mare este această corvoadă, mai ales dacă mai punem la socoteală și iritațiile care apar în urma epilării, vara cu atât mai mult, pentru că transpirăm și avem pielea mult mai sensibilă.

Noi îți venim în ajutor și îți spunem cum să previi iritațiile din zona intimă care îți strică lookul de plajă!

Cum să previi iritațiile din zona intimă

Epilarea corectă cu lama

Poate că nu e cea mai sănătoasă și durabilă variantă, dar epilatul cu lama este cu siguranță rapid și mai puțin dureros. De aceea, foarte multe femei apelează la lama de ras, mai ales dacă trebuie să se pregătească de plajă. Însă lama de ras poate provoca iritații destul de severe, favorizând inclusiv apariția foliculitei. Iată câteva sfaturi în acest sens:

1. Dacă ai părul din zona intimă mult crescut, trebuie să îl tunzi cu o forfecuță înainte de a-l epila cu lama, pentru că altfel riști ca aceasta să se „înfunde” și să nu mai reușești să o clătești cu ușurință . Înainte de a te epila, este recomandat să faci o baie caldă, care să deschidă porii și să facă firele de păr mai fine.

2. Lama trebuie să fie nouă. Cu cât se tocește mai mult, cu atât va fi mai greu să te epilezi și vei avea tendința de a o apăsa pe piele, riscând să te iriți puternic. Poți folosi o lamă de ras de câteva ori, dar numai dacă ai grijă să o cureți cu spirt de fiecare dată. Dacă nu faci acest lucru, atunci când te epilezi, toate bacteriile de pe lamă vor pătrunde prin pori și pot conduce la infecții și inflamații.

3. Epilează porțiuni mici de piele și clătește lama de fiecare dată. Foarte important este să și întinzi pielea atunci când te epilezi, pentru a evita tăieturile.

4. Epilează în direcția de creștere a firului de păr, chiar dacă durează mai mult să obții rezultatul dorit. Dacă epilezi în direcția opusă creșterii, există riscul să se inflameze foliculii și să obții exact acel aspect neplăcut de după epilare. Acest lucru este valabil în mod special dacă ai părul foarte scurt, epilat cu o zi sau două înainte.

5. Clătește zona epilată cu apă rece, pentru că aceasta închide porii și calmează iritațiile. Apoi, nu te șterge prin frecare, ci prin tamponare. Dacă observi că zona începe să se irite ușor, aplică puțin gel de aloe vera.

Cum să îngrijești pielea din zona intimă

Zona intimă este mult mai sensibilă, așadar are nevoie de o atenție specială. Ca să previi iritațiile, nu este suficient să folosești o lamă bună și să ai tehnica potrivită, deși aceste două lucruri fac adesea diferența.

Evitarea iritațiilor în zona intimă înseamnă:

- hidratarea corectă după epilare, dar și în general, pentru că o piele uscată este mult mai predispusă la iritații. De aceea, după fiecare epilare trebuie să folosești o loțiune calmantă, dar nu trebuie să neglijezi pielea nici în restul timpului, ci să o hidratezi zilnic cu loțiune.

- renunțarea la pantaloni strâmți și la lenjerie din materiale sintetice. Pantalonii strâmți presupun frecare continuă a pielii, iar dacă te-ai mai și epilat recent, iritația este aproape inevitabilă. La fel ca orice porțiune de piele de pe corp, zona intimă are nevoie să „respire”. Așadar, imediat după epilare și, în general, cât de des poți, renunță la pantalonii strâmți și poartă fuste sau pantaloni largi. Totodată, ține minte că lenjeria din materiale sintetice nu doar că nu face prea bine pielii, pentru că o face să transpire, dar poate să favorizeze și infecțiile vaginale, pentru că bacteriile se înmulțesc mult mai ușor în mediu umed.

- evitarea săpunului obișnuit pentru a curăța sau a epila zona intimă. Acesta poate să usuce și să irite pielea sensibilă din zona respectivă, pentru că toate chimicalele pe care le conține sunt destul de agresive. Dacă vrei să eviți neplăcerile, cumpără un săpun special pentru zona intimă.

Pentru a calma mâncărimile, iritaţiile şi arsurile din zona intimă cauzate de epilat, îţi recomandăm spray-ul Intiskin de la Multi-Gyn. Acesta ameliorează disconfortul la nivelul pielii din zona intimă, calmează pruritul, iritatia şi senzaţia de arsură, având un efect plăcut şi răcoritor. Intiskin elimina mirosurile neplăcute şi oferă prospeţime.

Se aplică de cel puţin 2 până la 3 ori pe zi (1-2 pulverizări) sau ori de câte ori este nevoie de ajutor.


Multi-Gyn Intiskin spray - 33.88 lei

Acum știi cum să previi iritațiile din zona intimă, așa că poți pleca liniștită la mare, fără această grijă!

Descoperă și care sunt principalele tendințe de epilare în 2016!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.