Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Greșeli pe care le faci când te pensezi

Viorica Ghinea

Sprâncenele joacă un rol important atunci când vine vorba despre echilibrul estetic al fizionomiei. Ca ele să completeze cu succes celelalte trăsături ale feței, trebuie să respecți câteva reguli de beauty.

Dacă nu ai fost niciodată mulțumită de modul în care au arătat sprâncenele tale după ce te-ai pensat, s-ar putea să comiți una ori mai multe dintre greșelile de mai jos.

Iată ce greșeli este posibil să faci atunci când te pensezi și cum poți să salvezi situația în fiecare caz în parte!

pensare

Greșeala 1: Pensezi prea multe fire de păr dintre sprâncene

Te deranjează atât de mult firele de păr care cresc între sprâncene încât tinzi să smulgi mai multe decât ar trebui. În acest mod vei obține un spațiu mare între ele, unul care nu arată deloc natural și care îți afectează look-ul.

Soluția: Folosește o pensulă de makeup ori un creion pentru a stabili ”coordonatele”. Ele trebuie să înceapă de la baza nasului. Acum că ai trasat limita, îți va fi mult mai ușor să te pensezi.

Greșeala 2: Ignori arcuirea lor naturală

Chiar dacă sprâncenele tale nu au o arcuire clară, bine definită, de aproximativ 45 de grade, nu înseamnă că ea nu există deloc. Atunci când optezi pentru o formă rotundă ori una dreaptă, neglijezi complet arcuirea lor. Trebuie doar să le privești forma cu atenție și să găsești locul cheie.

Soluția: Pensează sprâncenele într-o formă cât mai naturală, adică nu te îndepărta prea mult de cea pe care o ai tu, ci doar stilizeaz-o.

Greșeala 3: Pensezi prea mult partea de sus a sprâncenelor

Din dorința de a obține sprâncene pensate perfect, de multe ori tinzi să smulgi mai multe fire de păr decât ar trebui din partea de sus. Observi de abia la final că ai stricat arcuirea lor naturală și te gândești la creionul de sprâncene ca la ceva sfânt. El este produsul care te va salva până se vor regenera firele de păr din acea zonă.

Soluția: Folosește creionul de sprâncene înainte de a te pensa, trasând conturul formei pe care îți dorești să o obții. Firele de păr rămase în afara lui urmează să fie îndepărtate. În acest mod șansele de a strica forma naturală a sprâncenelor sunt mult mai mici.

Greșeala 4: Te străduiești să ai ambele sprâncene la fel

Este normal ca între sprâncene să existe o oarecare diferență, astfel că nu ar trebui să te chinui să le faci să arate la fel. Probabil că una dintre ele a fost deja declarată preferata ta, iar pe cealaltă o ”chinui” de fiecare dată pentru a o face să arate la fel ca cealaltă.

Soluția: ”Repară” diferențele dintre sprâncene cu ajutorul unui creion special. Nu este întotdeauna ușor să le faci să arate la fel, așa că mai bine te folosești de ajutorul produselor de makeup pentru a obține forma dorită.

Greșeala 5: Îți lași sprâncenele prea scurte ori prea lungi

Sprâncenele lăsate prea scurte, care nu încadrează ochii armonios, oferă impresia că ai nasul prea mare. La polul opus, cele care depășesc linia normală, adică cele care sunt prea lungi, pot să domine trăsăturile faciale.

Soluția: Folosește un creion ori o pensulă de makeup pentru a observa locul în care trebuie să se termine sprâncenele tale. Ține obiectul vertical de la baza nasului până spre capătul sprâncenelor, imediat pe lângă colțul ochiului. Astfel îți va fi mult mai ușor să hotărăști lungimea sprâncenelor.

Greșeala 6: Te pensezi înainte de a face baie

Nu este una dintre cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când te pensezi, însă este mai bine să faci acest pas după ce te-ai spălat, nu înainte.

Soluția: Pensează-te după ce ai făcut duș și te va durea pielea mult mai puțin. Aburii apei vor deschide porii pielii, astfel că îți va fi mult mai ușor să smulgi firele de păr.

Greșeala 7: Te pensezi prea des

Pensatul a devenit o rutină zilnică pentru tine? Nici nu observi bine că a început să crească un fir de păr că deja te grăbești să îl smulgi? Nici nu este de mirare că aspectul sprâncenelor tale nu te mulțumește prea mult.

Soluția: Oferă formă sprâncenelor tale o dată pe săptămână. Iar dacă ciclul lor de regenerare este mai lent de atât, poți să faci acest lucru și la două săptămâni. În acest mod le vei oferi ocazia să crească și îți va fi mai ușor să le faci o formă naturală și armonioasă.

Greșeala 8: Nu îndepărtezi firele de păr mai mici

Firele de păr mai mici, acel puf de pe față, sunt la fel de inestetice ca și cele din sprâncene, astfel că ar trebui să le îndepărtezi. Vei obține o linie clară și bine definită.

Soluția: Dacă nu reușești să le îndepărtezi cu ajutorul unei pensete, folosește ceară de epilat. Programează-te la un salon beauty dacă nu ai mai trecut prin acest pas până acum.

Greșeala 9: Smulgi mai multe fire de păr în același timp

Dacă te grăbești să termini de pensat și îndepărtezi mai multe fire de păr în același timp, faci una dintre cele mai mari greșeli de beauty. Nu ai idee cât de ușor poți să strici forma sprâncenelor tale în acest mod.

Soluția: Pensează-te cu atenție și smulge exact acele fire de păr care incomodează din punct de vedere estetic. Astfel există mai puține șanse să distrugi forma naturală a sprâncenelor.

Recunoști aceste greșeli în ritualul tău de pensare? Dacă da, de data viitoare aplică soluțiile indicate pentru fiecare caz în parte. Vei uita de ajutorul unui specialist cu ajutorul acestui ghid beauty.

Surse foto: imgur.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (18)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!