Masajul Bagua, secretul antic al armoniei dintre trup, suflet și minte!

Redactor Andreea Baluteanu

Există ceva mai tentant decât un masaj relaxant, într-o zi epuizantă din timpul săptămânii? Da, un masaj care să îţi purifice nu numai trupul, dar şi sufletul, şi mintea! Este exact ceea ce îşi propune masajul Bagua, noua tehnică dezvoltată la Bella Chic Studio din Bucureşti: un masaj complet, care îmbină concepte din filosofia antică chineză cu mâinile pricepute ale unui maseur de excepţie şi cu meloterapia, pentru ca tu să te transformi într-o persoană cu totul nouă, imediat ce ai părăsit salonul de frumuseţe!

Printre atâtea tipuri de masaje, pornind sau nu de la filosofii ezoterice, masajul Bagua se diferenţiază prin asocierea cu o filosofie despre care ştim că a dat roade: cea budistă, din China Antică. Conform înţelepţilor din acea vreme, bagua era cercul magic, care grupa cele opt trigrame (simboluri fundamentale ale existenţei) din cadrul universului nostru. Aceste forţe primordiale guvernau circulaţia energiei în trup şi în afara lui, marcând armonia vieţii oamenilor.

Conceptele de mai sus sunt destul de greu de înţeles cu mintea noastra profană, dar ceea ce contează este că nici nu va trebui să ni le asimilăm, ci doar să le resimţim efectele benefice. Maseurul este cel care şi-a însuşit nu numai filosofia, dar şi tehnicile masajului Bagua (peste 50 la număr), efectuate cu forţă, viteză, dinamică şi profunzime diferită, astfel încât organismul nostru să fie perfect reechilibrat şi armonizat în Univers.

Ştiam prea puţine despre masajul Bagua când am poposit prima dată în salonul Bella Chic Studio. Tehnica poate fi inspirată de practici vechi chineze, dar este destul de nouă, fiind practicată în premieră în România. Natalia Caracaş ne oferă privilegiul de a experimenta acest masaj unic, iar eu îi sunt extrem de recunoscătoare. Pasionată dintotdeauna de proceduri unice și inovatoare, specialista în masaj Bagua din România a deprins procedurile într-un stadiu de training, profitând de cunoştinţele sale de limbă rusă.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Natalia la începutul unei săptămâni care se anunţa deja obositoare. De prima dată m-a cucerit simplitatea ei: deşi vorbea cu pasiune şi o uşurinţă de invidiat despre o tehnică atât de dificilă, Natalia mi-a mărturisit că nu are voie să presteze mai mult de trei masaje Bagua pe zi, ceea ce m-a convins pe deplin de încărcătura emoţională a procedurii.

Masajul Bagua asociază mişcările unice ale maseurului (inspirate, între altele, de artele marţiale – nu te teme, nu vei simţi nicio durere) cu meloterapia şi cu instrumente anexe (pietrele semipreţioase din cadrul masajului facial). Procedura are două componente (corporală şi facială) şi vizează reechilibrarea energiilor din trup, fiind echivalentă cu o sesiune de meditaţie, care îţi este indusă fără a depune niciun efort.

Întinsă pe burtă şi acoperită grijuliu cu un prosop pufos, m-am lăsat în voia gândurilor, în timp ce Natalia executa câteva mişcări de relaxare cu un ulei care îmi răsfăţa şi mai mult simţurile. Trebuie să recunosc că muzica m-a liniştit şi mai tare şi, oricât de necunoscătoare aş fi fost în practicile vechi chinezeşti, am remarcat cât de bine se armonizau mişcările specialistei cu sunetele care răsunau pe fundal.

Din punctul de vedere al tehnicii, masajul Bagua presupune mişcări diferite ca ritm şi intensitate, de presare într-o parte a corpului şi de relaxare în partea opusă, astfel încât energiile din corpul nostru să se echilibreze. Deşi mi-am propus să urmăresc cât mai fidel fiecare gest al Nataliei, am observat că sunt din ce în ce mai puţin conştientă şi mai relaxată. Însă nu m-am abţinut să trag cu ochiul şi am observat cum maseuza executa mişcări care păreau desprinse din filmele de arte marţiale, ceea ce m-a fascinat şi mai tare. Ulterior am aflat că masajul Bagua presupune „desenul” pe corp, cu mâinile specialistului, a unor hieroglife şi hexagrame care descătuşează energiile latente şi ne oferă senzaţii unice!

Masajul Bagua îţi va relaxa, antrena şi apoi relaxa din nou pe rând spatele, picioarele, gâtul şi tălpile, într-o ordine pe care nu mai poţi să o urmăreşti, dar care este exact stabilită. De multe ori, procedura seamănă cu un dans, în timp ce tu descoperi că trupul tău are o „voce” care cere să fie ascultată.

După ce fiecare regiune a corpului mi-a fost „trezită la viaţă” şi apoi relaxată, am ajuns la momentul masajului facial. Acesta este realizat cu ajutorul unor pietre semipreţioase scufundate în gheaţă, care contrastează extrem de plăcut cu senzaţia de căldură resimţită după primele mişcări de masaj. Natalia mi-a povestit că masajul are şi o componentă anti-age importantă, ceea ce ne va încânta şi mai tare pe noi, femeile, mereu preocupate de imaginea noastră.

Masajul facial este la fel de relaxant precum cel corporal, iar efectul conferit de căldura şi răceala pietrelor este absolut irezistibil. Rezultatele sunt vizibile: la finalul orei, faţa mea strălucea, iar corpul se simţea uşor ca un fulg.

Dincolo de componenta sa fizică, masajul Bagua vizează şi armonizarea corpului, sufletului şi minţii. Nu este doar o practică ce presupune mişcări exacte, ci o adevărată „şedinţă de psihoterapie corporală”, care depăşeşte limitele gândirii convenţionale. Vei pleca mai liniştită după ora de masaj şi, cine ştie, poate vei găsi chiar soluţii la problemele care te frământă, mai ales că acum ai la îndemână un trup, o minte şi un suflet reechilibrat, în care energia pulsează în voie, nestingherită de vreun obstacol.

Eu am părăsit salonul mai calmă şi totuşi mai energică, împăcată cu mine după şedinţa de masaj Bagua. Am fost uimită să descopăr că, la ieşirea din salon, nu mă aştepta o pajişte verde cu călugări Shaolini paşnici, ci decorul obişnuit al Bucureştiului.

Dacă sunteţi tentate să încercaţi masajul Bagua, acesta este disponibil în salonul Bella Chic Studio (Str. Cupolei nr. 5B, sector 6, București (Zona Lujerului), la preţul de 200 de lei/oră. Pentru programări, puteţi apela numărul 0773.842.417.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.