Regula de igienă pe care tinerii din ziua de azi nu o mai respectă

Regula de igienă pe care tinerii din ziua de azi nu o mai respectă

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Vara este minunată, dar „vine la pachet” cu dezavantajul transpirației urât mirositoare. Toți încercăm să o combatem cu dușuri frecvente și schimbarea hainelor cât mai des posibil. De asemenea, toți suntem obișnuiți cu banalul deodorant și nimeni nu pleacă de acasă fără să-l utilizeze. Sau cel puțin așa credeam până acum...

4 din 10 tineri nu folosesc deodorante

Un sondaj recent realizat de compania YouGov arată că 4 din 10 tineri nu au utilizat niciun fel de deodorant pe parcursul ultimelor 30 de zile. Mai mult decât atât, aproape 50% dintre tineri nu au cumpărat niciun produs de acest fel în ultimul an.

Procentul scade pe măsură ce vârsta crește, mai arată sondajul, persoanele mature păstrând încă tradiția folosirii zilnice a deodorantelor pe bază de aerosoli sau de tip stick. Peste 80% dintre persoanele cu vârsta peste 45 de ani sunt adepte convinse ale folosirii zilnice a deodorantului.

deodorant 

De ce nu mai folosesc tinerii deodorant

Nu este vorba de faptul că tinerii nu ar respecta regulile de igienă. Dimpotrivă, majoritatea sunt foarte atenți la îngrijirea corporală și fac duș zilnic.

Studiile recente au arătat însă că utilizarea deodorantelor pe bază de săruri de aluminiu ar putea crește riscul de cancer, motiv pentru care tinerii evită să le mai folosească, optând pentru alternative mai naturale și mai sigure pentru sănătatea lor.

tanara

Produsele organice sau unele remedii naturiste antiperspirante par mai atrăgătoare pentru persoanele sub 25 de ani. De exemplu, bicarbonatul de sodiu este o soluție foarte la îndemână împotriva transpirației. Aplicat direct în zona axilară, acesta previne excesul de transpirație și elimină mirosurile neplăcute. La fel poate fi folosit oțetul de cidru, care poate fi aplicat seara, înainte de culcare, pe zonele care transpiră mai abundent.

Deodorantul natural mineral pe bază de piatră de alaun este un alt produs foarte eficient, având pe lângă efectele antiperspirante și proprietăți antibacteriene și dezinfectante.

Nu în ultimul rând, tinerii sunt astăzi mai responsabili și mai implicați decât oricând în sănătatea planetei. Renunțarea la deodorantele cu substanțe chimice reprezintă un gest mic, dar important, pentru protecția mediului înconjurător.

Surse foto: iStock, Pexels

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce spune igiena ta personală despre tine
Incepe quiz
Ce spune igiena ta personală despre tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje