Top 3 metode pentru epilatul inghinal

Top 3 metode pentru epilatul inghinal
Andreea Gluh, redactor
Marţi, 20.08.2013

Cuprins

Mersul la plaja si costumul de baie merg mana in mana cu o piele frumoasa si ingrijita cu atentie. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte la care te gandesti, cu siguranta, atunci cand mergi la mare este epilatul inghinal. Fie ca apelezi la serviciile unui salon specializat, fie ca preferi sa te ocupi tu insati de aceasta problema, este indicat sa tii seama de cateva sfaturi, pentru a te feri de consecintele neplacute, cum ar fi aparitia iritatiilor sau chiar a infectiilor si a arsurilor.


Sursa: Pinterest

Firele de par din zona inghinala sunt de doua ori mai groase decat cele din alte zone ale corpului. De aceea, este indicat sa folosesti metode care sa le indeparteze integral din prima incercare. In caz contrar, foliculul ramas sub piele iti poate provoca iritatii neplacute. De asemenea, este important sa eviti epilatul inghinal imediat dupa sedintele de bronzare, cand pielea este mai sensibila, dar si in cazul in care suferi de diverse inflamatii ale pielii.

Iata cateva metode pentru epilatul inghinal realizat acasa!

Metodele pentru indepartarea parului nedorit sunt numeroase, incepand cu traditionalul epilator, continuand cu ceara calda ori rece si terminand cu cele imprumutate de la diverse popoare, cum ar fi epilarea cu zahar, practicata din antichitate in Egipt.

Epilatul inghinal cu ajutorul epilatorului


Epilatul inghinal cu epilatorul este una dintre cele mai la indemana metode utilizate de femeia moderna. Daca vrei sa iti achizitionezi un astfel de dispozitiv, este recomandat sa iti indrepti atentia catre unul cu functie suplimentara de atenuare a durerii. In plus, exista aparate pentru epilatul inghinal prevazute cu capete speciale pentru zonele sensibile si mai greu accesibile.

Un sfat de care ar trebui sa tii seama atunci cand folosesti epilatorul este acela de a face dus inainte de a incepe procesul de indepartare a firelor de par, pentru ca porii sa se deschida in contact cu aburul si cu apa calda.


Sursa: www.bidorbuy.ca.za

Epilatul inghinal realizat cu ceara

 
Este cunoscut faptul ca epilatul inghinal realizat cu ceara reprezinta una dintre metodele cele mai eficiente de a scapa de pilozitatea nedorita si, in acelasi timp, de a subtia si de a scadea numarul firelor de par.

Ceara destinata epilatului inghinal poate fi calda sau rece. In cazul celei dintai, este indicat sa alegi ceara de unica folosita, care se incalzeste si se aplica prin intermediul unor aparate de mici dimensiuni, pe care le poti achizitiona din magazinele de specialitate. Spre deosebire de acest tip de ceara, in cazul celei refolosibile exista riscul de a contacta infectii din cauza germenilor si fungilor care pot fi reactivati datorita temperaturilor crescute la care substanta este topita din nou.

 
 Sursa: www.aliexpress.com

In ceea ce priveste ceara rece, aceasta se gaseste sub forma unor benzi depilatoare, care trebuie incalzite prin miscarea de frecare a mainilor. Aplicarea si folosirea lor da rezultate optime, daca urmezi cu atentie instructiunile produsului.
 
 Sursa: Pinterest

Epilatul inghinal realizat cu zahar

 
Unul dintre procedeele cosmetice cel mai promovate in ultima vreme il reprezinta epilatul inghinal realizat cu ajutorul zaharului. Aceasta metoda nu este deloc noua, insa, ea este cunoscuta cu precadere in randul populatiilor de pe continentul african. Reginele din Egiptul antic si femeile de rand o foloseau deopotriva pentru a scapa de parul nedorit.

Reteta pentru pasta de zahar pe care o poti folosi in scopul epilatului inghinal este simpla si necesita cateva ingrediente pe care le vei gasi cu siguranta in camara. Este vorba despre doua cani pline cu zahar, un sfert de cana de apa si o lamaie. Toate acestea trebuie puse intr-un recipient si lasate sa fiarba la foc mic. Este foarte important sa amesteci in permanenta in compozitie, pana cand se formeaza o crema omogena de culoare galben-maronie. Apoi, pasta se ia de pe foc si se lasa la racit, pana cand se observa o schimbare in densitatea sa in asa fel incat sa poata fi luata cu usurinta din recipient si aplicata pe piele. Un sfat de urmat in acest moment il reprezinta umezirea mainilor cu apa rece, pentru a evita ca pasta sa devina lipicioasa.


Sursa: Pinterest

Urmatorul pas in epilatul inghinal realizat cu zahar este acelasi ca si in cazul metodei care implica ceara, si anume indepartarea peliculei prin smulgere, dupa ce a fost lasat sa treaca un timp de actiune de cateva secunde.

Alte metode utilizate in epilatul inghinal sunt lama si crema epilatoare. Aceste procedee, insa, implica o serie de riscuri precum iritarea si sensibilizarea pielii pana la aparitia alergiilor, din cauza stresului mecanic, respectiv chimic la care ea este supusa.

Indiferent de modalitatea la care apelezi, este important de stiut ca in zona inghinala exista o flora bacteriana mult mai bogata decat in alte zone ale corpului uman. Daca epilatul inghinal nu este realizat cu atentie si in conditii de igiena maxima, exista riscul aparitiei infectiilor, prin patrunderea acestora in porii pielii, care raman deschisi odata cu indepartarea firelor de par. De aceea, este indicat sa aplici o solutie dezinfectanta in zona respectiva atat inainte, cat si imediat dupa epilare.
Vezi si
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Marţi, 20.08.2013
19 culori de păr la modă în toamna 2024
19 culori de păr la modă în toamna 2024
Andreea Baluteanu | Marţi, 20.08.2013
Articolul urmator »
Blond „Brăjiturică" este culoarea momentului. Ce alte nuanțe de blond sunt la modă în 2024
Blond „Brăjiturică" este culoarea momentului. Ce alte nuanțe de blond sunt la modă în 2024
Andreea Baluteanu | Marţi, 16.07.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (43)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Alexandra (anonim)
27 ianuarie 2014 23:11

Metoda cu zahar este mai putin dureroasa decat cea cu ceara? Ce metoda este mai putin dureroasa?

alexandra (anonim)
18 septembrie 2013 17:05

cea cu zahar e interesanta. cea cu ceara calda refolosibila stiu ca functioneaza, dar ceara de unica folosint din aparat este o aberatie in ce priveste folosirea ei in zona inghinala(ramai cu ceara pe tine si firele la locul lor+durerea) cat despre benzi, din nou: aberatie, alea nu-s in stare sa ia firele subtiri de la mustata sau de pe picioare..nu ale groase si bine inradacinate din zona inghinala. cine a scris articolul sa se intereseze si mai bine..;)

Ne găsești pe