Top 3 metode pentru epilatul inghinal
Cuprins
- Epilatul inghinal cu ajutorul epilatorului
- Epilatul inghinal realizat cu ceara
- Epilatul inghinal realizat cu zahar
|
Sursa: Pinterest |
Iata cateva metode pentru epilatul inghinal realizat acasa!
Epilatul inghinal cu ajutorul epilatorului
Un sfat de care ar trebui sa tii seama atunci cand folosesti epilatorul este acela de a face dus inainte de a incepe procesul de indepartare a firelor de par, pentru ca porii sa se deschida in contact cu aburul si cu apa calda.
|
Sursa: www.bidorbuy.ca.za |
Epilatul inghinal realizat cu ceara
Ceara destinata epilatului inghinal poate fi calda sau rece. In cazul celei dintai, este indicat sa alegi ceara de unica folosita, care se incalzeste si se aplica prin intermediul unor aparate de mici dimensiuni, pe care le poti achizitiona din magazinele de specialitate. Spre deosebire de acest tip de ceara, in cazul celei refolosibile exista riscul de a contacta infectii din cauza germenilor si fungilor care pot fi reactivati datorita temperaturilor crescute la care substanta este topita din nou.
Sursa: www.aliexpress.com |
In ceea ce priveste ceara rece, aceasta se gaseste sub forma unor benzi depilatoare, care trebuie incalzite prin miscarea de frecare a mainilor. Aplicarea si folosirea lor da rezultate optime, daca urmezi cu atentie instructiunile produsului.
Sursa: Pinterest |
Epilatul inghinal realizat cu zahar
Reteta pentru pasta de zahar pe care o poti folosi in scopul epilatului inghinal este simpla si necesita cateva ingrediente pe care le vei gasi cu siguranta in camara. Este vorba despre doua cani pline cu zahar, un sfert de cana de apa si o lamaie. Toate acestea trebuie puse intr-un recipient si lasate sa fiarba la foc mic. Este foarte important sa amesteci in permanenta in compozitie, pana cand se formeaza o crema omogena de culoare galben-maronie. Apoi, pasta se ia de pe foc si se lasa la racit, pana cand se observa o schimbare in densitatea sa in asa fel incat sa poata fi luata cu usurinta din recipient si aplicata pe piele. Un sfat de urmat in acest moment il reprezinta umezirea mainilor cu apa rece, pentru a evita ca pasta sa devina lipicioasa.
|
Sursa: Pinterest |
Alte metode utilizate in epilatul inghinal sunt lama si crema epilatoare. Aceste procedee, insa, implica o serie de riscuri precum iritarea si sensibilizarea pielii pana la aparitia alergiilor, din cauza stresului mecanic, respectiv chimic la care ea este supusa.
Indiferent de modalitatea la care apelezi, este important de stiut ca in zona inghinala exista o flora bacteriana mult mai bogata decat in alte zone ale corpului uman. Daca epilatul inghinal nu este realizat cu atentie si in conditii de igiena maxima, exista riscul aparitiei infectiilor, prin patrunderea acestora in porii pielii, care raman deschisi odata cu indepartarea firelor de par. De aceea, este indicat sa aplici o solutie dezinfectanta in zona respectiva atat inainte, cat si imediat dupa epilare.