Vrei o epilare fără durere? Acesta este trucul pe care trebuie să îl cunoşti!

Marţi, 19.07.2016
de Andreea Baluteanu

„Suferă baba la frumuseţe” este un vechi proverb pe care noi, femeile, îl cunoaştem prea bine! Avem profil de supereroine, fără urmă de îndoială, pentru că altfel cum ne-am explica faptul că tolerăm intensităţi aproape insuportabile de durere (pentru bărbaţi), cu o seninătate ieşită din comun, numai să ştim că vom arăta ireproşabil în orice circumstanţă?

Însă chiar şi cele mai curajoase dintre noi au nevoie de ajutor! Epilarea fără durere pare a fi un vis imposibil? Experţii au descoperit un truc salvator: programarea! Citeşte mai jos de ce trebuie să execuţi epilarea cu ceară cu precizia unui ceas, fără a uita să îţi consulţi calendarul menstrual!

Epilarea fără durere este programată din timp!

De acum încolo, ne vom trata sesiunile de epilat cu o atitudine de business woman, mereu atentă la ceasul ticăind din mintea sa. Cu cât aflăm mai multe lucruri despre organismul nostru, cu atât ne convingem mai tare că acesta funcţionează ca o maşinărie bine unsă, dar cu câteva capricii!

Primul aspect de care trebuie să ţii cont atunci când îţi programezi epilarea? Să respecţi intervalul de 4-6 săptămâni dintre sesiuni! Nu, nu este vorba de programul încărcat al cosmeticienei tale, ci de o filosofie mult mai profundă, care îţi va asigura rezultate de excepţie, dar şi un nivel mult mai ridicat de suportabilitate. Adio, epilarea dureroasă!

Dar de ce te poate salva programarea de disconfortul creat de smulgerea firului de păr? Pentru că vei acţiona exact în etapa în care foliculul se află în stadiul de creştere (anagen), ceea ce înseamnă că vei elimina cu succes rădăcina sa, dar şi o parte din lungime, obţinând astfel cele mai durabile (şi mai fine) rezultate. Se pare că extragerea firului de păr atunci când acesta atinge lungimea de aproximativ o jumătate de centimetru este ideală, determinând smulgerea sa rapidă din rădăcină. De partea cealaltă, epilarea cu ceară în stadiile inferioare pragului de jumătate de centimetru va fi dureroasă, dat fiind faptul că foliculul e prea scurt şi cosmeticiana practic „bâjbâie în întuneric”.

Ai nevoie de un „scut” şi mai puternic împotriva durerii din timpul epilării? Consultarea calendarului tău menstrual poate fi trucul care să te transforme în fata pentru care „ceara” nu mai înseamnă nimic! Ştii cu siguranţă că organismul tău este mai sensibil în timpul ciclului menstrual, atunci când şi cel mai mic disconfort este echivalent cu un adevărat tumult de durere. Este de la sine înţeles că a-ţi supune trupul „afectat” de menstruaţie la chinul epilării cu ceară este un adevărat act de cruzime.

Care este soluţia? Amână orice vizită la cosmeticiană programată cu cinci zile înainte de menstruaţie şi pe toată durata ciclului. În schimb, fă-ţi curaj şi înfruntă epilarea cu ceară în zilele tale fertile, atunci când nu numai trupul, dar şi psihicul este mai pregătit pentru a face faţă durerii: vei avea o atitudine de învingătoare, pe care nimic nu o sperie!

Te-am convins? Vei apela şi tu de acum încolo la programarea sesiunilor de epilat, în funcţie de stadiile de creştere ale firului de păr şi de ciclul menstrual? Descoperă aici şi alte metode prin care îţi poţi asigura o epilare fără durere!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!