5 pași de urmat pentru o nuanță a părului mai rezistentă

5 pași de urmat pentru o nuanță a părului mai rezistentă

Viorica Ghinea, redactor

Te simți în al nouălea cer atunci când obții exact nuanța pe care doreai să o aibă podoaba ta capilară, însă nu te poți bucura prea mult timp de ea pentru că începe să își piardă din intensitate încă de la primele spălări. Pentru a reuși să o menții cât mai mult timp, este important să cunoști câțiva pași de îngrijire și de protejare a ei, dar și pe ce produse profesionale te poți baza în acest caz.

1. Aplică un tratament de îngrijire înainte de vopsire

Atât scalpul, cât și părul tău au nevoie de îngrijire înainte de vopsire, astfel că este indicat să aplici un tratament de hidratare și de hrănire. Cu cât podoaba capilară este mai bine întreținută, cu atât vopseaua va rezista mai mult timp pe fire. Este recomandat să introduci un astfel de tratament în ritualul tău de înfrumusețare cel puțin cu o săptămână înainte de a-ți colora părul. Nu uita că nu este recomandat să te speli pe cap cu 24 de ore înainte de a aplica vopseaua de păr. Sebumul, uleiul natural al pielii, protejează scalpul de efectele substanțelor chimice aflate în compoziția produsului folosit și ajută vopseaua să prindă mai bine. Totuși ai grijă ca părul să nu fie încărcat cu fixativ ori cu spumă, pentru că acestea vor afecta intensitatea culorii.

2. Nu folosi în exces instrumentele de coafare în prima săptămână

Ca să previi pierderea intensității culorii, încearcă să nu folosești prea des placa și ondulatorul de păr în prima săptămână de la vopsire. De asemenea, și uscătorul de păr îți poate afecta rezistența nuanței podoabei capilare. În principiu, este indicat să apelezi la astfel de instrumente cât mai rar, însă, dacă nu poți să renunți la ele, rezistă măcar o săptămână, până când vopseaua se fixează mai bine în foliculii părului.

3. Evită băile fierbinți

Un alt pas de aur al părului vopsit îl reprezintă evitarea băilor fierbinți. Temperaturile înalte favorizează deschiderea cuticulei firului de păr, ceea ce conduce la pierderea intensității culorii și la pierderea hidratării. Este indicat să te speli cu apă călduță, iar la final să treci peste podoaba capilară un jet de apă rece. Astfel, te vei asigura că închizi cuticulele firelor de păr și că oferi strălucire naturală podoabei capilare.

4. Protejează-ți părul de radiațiile UV

Radiațiile UV pot conduce către o decolorare rapidă, în special dacă nu îți îngrijești podoaba capilară în primele zile după vopsire. În special în sezonul cald, este indicat să îți acoperi capul cu o pălărie ori cu o eșarfă, pentru a-ți proteja culoarea părului. De asemenea, evită să mergi la solar măcar câteva zile după ce ți-ai vopsit podoaba capilară. Astfel, te vei putea bucura mai mult timp de intensitatea nuanței pentru care ai optat.

5. Folosește produse de îngrijire eficiente, dedicate părului vopsit

Părul vopsit are nevoie de îngrijire specială, astfel că este necesar să îți îndrepți atenția spre produse care răspund nevoilor lui. Orientează-te către produse de calitate care fixează nuanța pe o perioadă mai lungă, hrănesc firele și le protejează de factorii externi. 

Gama Elseve Color Vive de la L’Oreal, brandul numărul 1 din România pentru îngrijirea părului colorat, este secretul unei nuanțe rezistente. Datorită noii formule îmbogățite cu elixir din semințe de in, filtru de protecție împotriva razelor UV și concentrat nutritiv, nuanța ta va rezista mai mult timp pe păr. Semințele de in sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra podoabei capilare. Ele conțin acizi grași Omega-3, substanțe recunoscute pentru menținerea sănătății și frumuseții părului. Principalele beneficii sunt: combaterea mătreții, prevenirea căderii părului, dar și regenerarea lui. 

Produsele din această gamă (șampon, balsam și mască) fixează culoarea (1), protejează fibra capilară (2) și oferă strălucire îndelungată (3), asigurând o îngrijire superioară podoabei capilare, prin acționarea la nivelul celor trei dimensiuni ale părului colorat.

Iar dacă nu știi exact care sunt ingredientele de care are nevoie părul tău, ești la un click distanță pentru a afla. Fă quiz-ul de pe site-ul elseve.lorealparis.ro și astfel poți ști care este formula perfectă pentru a avea o podoabă capilară îngrijită, sănătoasă și o culoare de durată.

Iar dacă mai ai nevoie de argumente pentru a încerca noua gama Elseve de îngrijire a părului vopsit, trebuie să știi că trei dintre cele mai frumoase femei din lume, Alexia Graham, Doutzen Kroes, Alice Peneacă, sunt ambasadoarele brandului și sunt fidele acestor produse. Și cum se poate vedea mai bine eficiența lor, dacă nu în cosițele bogate și strălucitoare ale celor trei dive?

Așadar, respectă cei cinci pași de îngrijire a părului colorat, fii sigură că ai ales produsele cu cele mai eficiente ingrediente, și te vei putea bucura de o nuanță rezistentă și vibrantă mai mult timp de acum încolo. Și nu uita cât de important este să incluzi în ritualul tău de îngrijire produse de îngrijire care să se plieze pe nevoile părului vopsit, pe care le poți achiziționa de aici.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.