Adevărul despre căderea părului la femei: cum să-ți menții un păr sănătos

Adevărul despre căderea părului la femei: cum să-ți menții un păr sănătos

Viorica Ghinea, redactor

Deși este aproape un subiect tabu pentru femei, aproape de 40% dintre acestea suferă de căderea părului de-a lungul vieții. Ceea ce este important de reținut este că aspectul părului este o reflectare a stării generale de sănătate. Așa că în momentul începerii unui tratament pentru căderea părului, este indicat să se descopere cauza pierderii lui.

femeie cu par frumos

Această afecțiune poate fi cauzată de un stil de viață nesănătos, o alimentație neadecvată, menopauză și anumite boli, printre care și diabetul. În tratarea căderii părului, pe lângă asigurarea nutrienților necesari organismului și menținerea unui stil de viață mai sănătos, un rol important îl joacă și produsele folosite. Când vine vorba de aceste produse, de cele mai multe ori le alegem doar în funcție de rezultatele pe care ni le promit fără a verifica însăși ingredientele. Ingredientele din produsele pentru păr împotriva căderii părului pot uneori să provoace efecte secundare care pot face mai mult rău decât bine. Există câțiva compuși naturali care și-au dovedit eficiența în studiile clinice, fără a provoca efecte secundare nedorite. Care sunt aceștia?

Complexul bioactiv Procapil (o combinațe de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și aciduloleanolic, care inhibă 5a-reductaza) este unul dintre acestea. Testele clinice au arătat că acest ingredient este foarte eficient în oprirea căderii părului și în același timp stimulează creșterea acestuia. În plus, nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul. Sunt încă foarte puține produse pe piață care folosesc complexul Procapil, iar printre acestea se numără și cele de la Rekze Laboratories. Taurina și cafeina sunt alte ingrediente care ajută în problemele legate de căderea părului.

Un alt compus minune este complexul Kapilarine, cunoscut drept unul dintre cele mai puternice remedii împotriva căderii părului și care ajută la regenerarea acestuia. Ca și complexul Procapil, Kapilarine este un ingredient natural care conține un mix de extracte de plante, Kigelia Africana, Salvie, scorțișoară și Gingko biloba. Acesta stimulează microcirculația și metabolismul celular al scalpului și reduce inflamațiile care contribuie la seboree.

Pentru că ingredientele din produsele pentru păr au o contribuție mare în menținerea și restabilirea sănătății părului, compania Rekze Laboratories a dezvoltat o linie inovatoare împotriva căderii părului pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripție medicală. Linia de produse lansată de Rekze Laboratories include: șamponul '63', balsamul '43', serul tratament '24' și șervețelele umede pentru curățarea scalpului ’28’. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories, care includ printre altele și complexul activ Procapil, taurină, cafeină și complexul Kapilarine, ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire și să îmbunătățească abilitatea scalpului de a susține creșterea unui păr sănătos care este mai puțin predispus ruperii și căderii. Linia de produse destinată căderii părului și stimulării creșterii acestuia include și singurele șervețele umede tratament pentru scalp de pe piață menite să curețe, să hrănească și să mențină prospețimea scalpului pe toată durata zilei.

Șamponul '63' combină 63 de ingrediente recunoscute pentru stimularea creșterii părului și pentru reducerea căderii acestuia. ‘63’contribuie la obținerea unui păr sănătos și puternic eliberând scalpul de factori care obstrucționează creșterea foliculilor și de acumularea de sebum, ajutând la obținerea unui păr și un scalp cât mai sănătoase posibil.

Balsamul '43' combină 43 de ingrediente pentru a conferi rezistență părului și pentru a controla nivelul de hidratare ducând astfel la obținerea unui păr cu un aspect sănătos. Formula balsamului este astfel concepută încât să nu îngreuneze părul.

Serul tratament '24' conține o formulă ce folosește o tehnologie avansată menită să trateze întregul scalp, nu doar zona vertex, combinând 24 de ingrediente care tratează pierderea părului, menținând în același timp vitalitatea scalpului si acționând asupra disfuncțiilor foliculilor pentru a obține rezultate optime într-o perioadă scurtă de timp.

Șervețelele umede '28', primele de pe piață menite să curețe și să hrănească scalpul, combină peste 28 de ingrediente destinate tratării procesului de subțiere a firelor de păr și a pierderii lor, ajutând la menținerea unui păr sănătos fără riscul de a se rupe.

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.