Cum scapi de mătreaţă cu apă de gură

Redactor Andreea Baluteanu

Apa de gură nu îţi garantează numai o dantură frumoasă şi sănătoasă, ci şi un scalp curat şi proaspăt... cel puţin aşa susţine Farah Dhukai, o bloggeriţă de beauty care adoră să descopere și să ne împărtășească remedii de frumuseţe!

Dacă te confrunţi cu fenomenul neplăcut al mătreţii, renunţă la şamponul care nu face decât să îţi irite şi mai tare scalpul şi încearcă apa de gură! Îţi arătăm cum!

Apa de gură, leacul neobişnuit împotriva mătreţii

Farah Dhukai este o bloggeriţă de beauty care găseşte întrebuinţări neobişnuite produselor de frumuseţe şi alimentelor din frigiderul său. Una dintre descoperirile sale, care a făcut furori pe internet, este apa de gură: frumoasa canadiană nu o utilizează doar pentru a-şi împrospăta respiraţia, ci şi pentru a scăpa de unul dintre inamicii noştri numărul unu, mătreaţa!

 

O fotografie postată de Farah D (@farahdhukai) pe

Pentru a te bucura de cosițe fabuloase ca ale bloggeriţei (din păcate, nu îţi garantăm că părul tău va fi la fel de des şi de strălucitor), ai nevoie de următoarele:

- o jumătate de sticluţă de apă de gură (Farah foloseşte Listerine, dar tu poţi alege fără probleme orice sortiment care îţi face cu ochiul);

- apă;

- un recipient dotat cu pulverizator.

Tot ceea ce trebuie să faci este să umpli recipientul cu apă de gură şi apă în proporţii egale! Spală-ţi părul, aplică masca sau balsamul obişnuit, apoi pulverizează la rădăcini soluţia homemade şi lasă să acţioneze pentru câteva minute. Vei simţi o senzaţie de prospeţime, pe care o vei adora mai ales în timpul verii, iar mătreaţa va dispărea, ne îndeamnă să credem Farah Dhukai, noua noastră muză.

Dacă aveai impresia că acest procedeu este doar o invenţie a unei bloggeriţe care tânjeşte după mai mulţi fani, află că apa de gură a fost utilizată pentru îndepărtarea mătreţii încă din anii '50, conform mic.com. Farah subliniază şi ea eficacitatea compoziţiei apei de gură pentru un scalp curat şi sănătos. De exemplu, Listerine conţine mentol, eucalipt, timol şi salicilat de metil, ingrediente care au potenţial antiseptic, antiinflamator şi antifungic, toate fiind atribute excelente pentru combaterea mătreţii.

Urmăreşte filmarea lui Farah de pe Instagram, pentru mai multe informaţii despre noul procedeu-minune!

 

Un clip video postat de Farah D (@farahdhukai) pe

Dacă te tentează remediul bloggeriţei din Canada, foloseşte şi tu apă de gură pentru un scalp curat şi povesteşte-ne cum a funcţionat! Suntem nerăbdătoare să aflăm părerea ta!

Articolul urmator Cum să scapi, în mod natural, de urmele lăsate de acnee

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.