Nu mai face această greșeală cu părul tău: este ca și cum l-ai băga la microunde!

Nu mai face această greșeală cu părul tău: este ca și cum l-ai băga la microunde!

Viorica Ghinea, redactor

Din dorința de a obține o coafură cât mai frumoasă, care să îți avantajeze trăsăturile chipului, ajungi să îți neglijezi sănătatea podoabei capilare. Până să îți dai seama de greșeala pe care ai comis-o, firele tale de păr deja sunt compromise: uscate, degradate, lipsite de strălucire și despicate la vârfuri. Specialiștii în domeniu ne atenționează că există o greșeală pe care o fac toate femeile atunci când își îndreaptă ori ondulează părul, una care îl afectează de parcă l-ar ține câteva minute bune în cuptorul cu microunde. Te șochează acest gând? Iată la ce obicei trebuie să renunți atunci când îți aranjezi podoaba capilară!

Cea mai mare greșeală pe care o faci când îți coafezi părul

Podoaba ta capilară merită tratată cu delicatețe, altfel își va pierde frumusețea și sănătatea cu timpul. Oricât de mult ți-ai dori ca părul tău să se aranjeze perfect, ia în considerare că poți să comiți anumite greșeli pe care să nu le mai poți repara ulterior. Spre exemplu, îți tratezi părul de parcă i-ai oferi un tratament în cuptorul cu microunde atunci când folosești un instrument de coafare la o treaptă mare de temperatură. Mai mult decât atât, dacă nu utilizezi un produs de calitate cu rol de protecție, efectele negative vor fi resimțite din plin. Cu cât comiți mai des această greșeală, cu atât îi faci mai mult rău podoabei tale capilare. Nici nu este de mirare de ce observi că și-a pierdut strălucirea și vitalitatea odată cu trecerea timpului. Chiar dacă aplici tratamente de înfrumusețare cu rol salvator, ele nu vor avea efectele dorite dacă tu continui să faci aceeași greșeală în repetate rânduri. 

Care este soluția în acest caz? Chiar dacă de pe buzele specialiștilor în domeniu beauty auzim tot mai des cuvântul „naturalețe”, parcă nu îți vine să renunți complet la placa de întins părul și la ondulator. Oricum ideea principală a acestui curent beauty este minimalismul, nu renunțarea de tot la intrumentele de coafare, care s-au dovedit de-a lungul vremii că sunt prieteni de nădejde în orice situație. În primul rând, înainte de a-ți aranja cosițele, aplică un produs cu protecție termică. Acesta nu trebuie să îți lipsească din dulăpiorul cu produse pentru păr, în special dacă obișnuiești să te coafezi des. În al doilea rând, reglează instrumentul de coafare la o temperatură mai mică și petrece mai mult timp atunci când îți îndrepți ori ondulezi părul. Respectă regulile pentru fiecare caz în parte. Ține cont de faptul că firele subțiri și fine nu ar trebui niciodată coafate la temperaturi înalte.

Pentru realizarea corectă a buclelor, ține părul înfășurat pe instrument între 30 de secunde și un minut, în funcție de lungimea și grosimea firului de păr.

Urmează aceste sfaturi și îți vei salva părul de la un tratament asemănător unuia realizat în cuptorul cu microunde. Aspectul lui sănătos și frumos îți va demonstra că ai făcut cea mai bună alegere!

Articolul urmator
Cum vopsești părul alb cu frunze de nuc
Cum vopsești părul alb cu frunze de nuc
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.