Nu Skin

Un păr puternic este un păr frumos! Sfaturi pentru o podoabă capilară sănătoasă

Eugenia Dinescu, redactor

Pentru a-i acorda părului tău îngrijirea în profunzime pe care o merită, nu aştepta ca şuviţele tale să îşi piardă vitalitatea, să devină terne sau fragile. Aparatele de styling, vântul şi radiaţiile UV, alimentaţia dezechilibrată sau produsele nepotrivite pentru întreţinere - toţi aceşti factori îţi pot transforma părul sănătos într-unul fragil şi casant. Un păr frumos este un păr puternic, iar pentru a-l obţine trebuie să găseşti echilibrul optim între hrănire, hidratare şi nevoile specifice tipului tău de păr.

Sezonul rece vine cu o serie de provocări specifice pentru părul tău, însă magazinul Selective-Online.ro s-a gândit deja la nevoile părului tău în această perioadă. Descoperă sfaturile care te ajută să îţi păstrezi podoaba capilară sănătoasă şi produsele care nu pot lipsi din kitul tău de îngrijire!

Fortifică structura părului

Un păr frumos nu este definit de lungimea sau coafura pe care o alegi, ci de sănătatea firului de păr. Rezultatele mari se obţin gândind la scară mică, iar când vine vorba de părul tău, de-a dreptul moleculară: pentru un păr frumos şi sănătos, fortifică-i structura folosind chiar aminoacizii care stau la baza legăturilor de cheratină care conferă elasticitate şi rezistenţă firelor de păr.

Gama Powerplex previne deteriorarea şi ruperea părului, creând noi legături cu structuri proteice în păr. Rezultatul? Părul tău este protejat și structurile vulnerabile sunt reparate, conferind părului un plus de rezistenţă la tensiune, mai multă flexibilitate şi rezistenţă la abraziune.

   
 Powerplex șampon,
selective-online.ro, 136 de lei
 
   
 Powerplex monodoză tratament,
selective-online.ro, 28 de lei
 

Pentru îngrijirea obişnuită a părului, foloseşte şamponul şi masca Powerplex, care îţi vor curăţa delicat părul, în timp ce hrănesc fibra capilară şi revigorează scalpul. Totuşi, dacă părul tău este deja afectat de tratamentele chimice repetate, precum colorarea, decolorarea sau întinderea permanentă, tratamentul cu doze individuale şi kitul de întreţinere vor deveni principalii tăi aliaţi. Sistemul funcţionează ca un duo eficient: aplică monodozele-tratament pentru a crea noi legături proteice, apoi fortifică lanţurile de aminoacizi cu ajutorul kitului. Gama Powerplex nu conţine EDTA şi derivaţi, conservanţi, formaldehidă, parabeni sau materii prime de origine animală, aşa că poţi avea siguranţa că vor fi bine tolerate.

Nu ieşi din casă fără un balsam leave-in

Să îţi menţii părul hrănit şi hidratat sunt două lucruri diferite, dar ambele joacă un rol la fel de important pentru sănătatea părului tău. Odată ce ai fortificat structura firului de păr în timpul spălării, „sigilează” acţiunea aminoacizilor şi restabileşte nivelul de hidratare folosind produse emoliente, care netezesc cuticulele şi conferă corporalitate firelor de păr, fără a le încărca.

   
 Tratament multifuncţional All In One,
selective-online.ro, 59 de lei
 

Cu siguranţă ştii cât de important este să foloseşti produse cu factor de protecţie UV pentru piele chiar şi în zilele înnorate, iar părul tău nu face excepţie. Aşadar, aplică un balsam leave-în care hrăneşte şi hidratează firul de păr, protejându-l împotriva agresiunii razelor UV, vârfurilor despicate şi degradării provocate de temperaturile înalte. Gama Selective Professional îţi aduce două balsamuri fără clătire, formulate atât pentru părul normal, cât şi pentru cel vopsit sau cu şuviţe, care îmbină toate aceste beneficii şi îţi lasă părul moale, strălucitor şi uşor de modelat, reducând electrizarea.

Acordă atenţia cuvenită scalpului

Loţiune pentru scalp sensibil şi gras Pure Balance,
selective-online.ro, 77 de lei

Părul tău se bucură de întreaga ta atenţie, însă eforturile tale nu ar trebui se concentreze doar asupra fibrei capilare dacă îţi doreşti un păr frumos, strălucitor şi puternic. Scalpul joacă un rol la fel de important în sănătatea părului, aşa că păstrează-i echilibrul aplicând o loţiune echilibrantă, formulată special pentru nevoile scalpului sensibil, iritat sau uleios.

Identifică motivul căderii părului

 Gamă anticădere On Care Stimulate,
selective-online.ro

Eşti sigură că părul tău cade sau este posibil să se rupă de la jumătate? Dacă ai observat că pierzi un număr mai mare de fire de păr decât în mod normal, priveşte-le cu atenţie şi vezi dacă bulbul încă este ataşat. Firele de păr pierdute din cauza ruperii necesită fortifierea lor, însă căderea lor cu bulb semnalează că trebuie să acorzi mai multă atenţie rădăcinilor. Stimulează foliculii de păr chiar de la rădăcină cu ajutorul fiolelor, şamponului, loțiunilor şi tratamentelor din gama On Care Stimulate, care susţin creşterea firelor de păr şi previn căderea lor.

Păr fin, lipsit de volum

Gamă pentru redensificare Densi-Fill,
selective-online.ro

Dacă eviţi să porţi pălării sau căciuli gândindu-te că părul tău este prea fin pentru a-şi păstra volumul în timpul zilei, poţi remedia această problemă cu soluţiile potrivite. Oricât de des ar fi, părul cu textură fină este prea subţire pentru a crea cosiţele luxuriante pe care ţi le doreşti, aşa că trebuie să îţi concentrezi atenţia asupra unui singur scop: redensificare.  Produsele din gama Densi-fill sunt special concepute pentru a umple fibra capilară din interior, pentru a crea un păr cu un diametru mai gros, plin de voluptate, şi pentru a-ţi conferi un volum pe care nici nu îl credeai posibil!

Ţine sub control secreţia de sebum

 
Gomaj capilar Deep Scrub,
selective-online.ro, 65 de lei
i  Soluţie antimătreaţă,
selective-online.ro, 77 de lei

Părul gras poate fi dificil de ţinut sub control, iar spălările dese pot stimula, în mod surprinzător, secreţia de sebum, aşa că ai nevoie de un produs care poate regla activitatea glandelor sebacee de la nivelul scalpului. Masca pe bază de argilă şi gomajul capilar sunt soluţiile ideale pentru a reduce aspectul uleios al părului gras, în timp ce lotiunea antimătreaţă calmează senzaţia de mâncărime şi combate radical mătreaţa, restabilind echilibrul scalpului.

Păr deteriorat

   
Fiole restructurante Mineralizer Oil,
selective-online.ro,
29 de lei - 390 de lei
   

Nu trebuie ca părul tău să fi fost supus neapărat decolorărilor sau colorărilor repetate pentru a se deteriora – ondularea sau îndreptarea folosind temperaturi înalte, alimentaţia dezechilibrată și produsele de styling pot duce la fragilizarea firelor de păr. Protejează-ţi părul înainte de a-l stiliza cu laptele pentru protecţie termică şi întăreşte filmul hidrolipidic care protejează firele de păr din timpul spălării cu ajutorul fiolelor-tratament Mineralizer Oil şi a măştii restructurante intense. Pentru a te asigura că vârfurile tale nu se despică prematur şi părul tău nu devine casant, nu uita să aplici câteva picături de serum protector în fiecare zi!

Păr vopsit

Nu doar rădăcinile vizibile necesită atenţie în cazul părului vopsit, ci şi lungimea fibrelor capilare. Hrăneşte părul în profunzime şi păstrează-ţi culoarea vibrantă pentru mai mult timp folosind o mască formulată special pentru nevoile părului vopsit, apoi fixează culoarea, păstrează nivelul de hidratare şi protejează structura fibrelor capilare cu ajutorul unui spray stabilizator, care nu necesită clătire. Între spălări, spray-ul restructurant Nutri-Keratin repară firele de păr fragile, decolorate şi tratate!

Păr uscat

Gama On Care Hydration
selective-online.ro

Deshidratarea părului este o problemă comună în sezonul rece şi nu afectează doar părul tratat chimic sau vopsit. Chiar şi părul natural, aparent sănătos, îşi poate pierde nivelul de hidratare atunci când este supus agresiunii vântului, temperaturilor scăzute sau căldurii aparatelor de styling. Restabileşte nivelul optim de hidratare folosind produsele umectante din gama On Care Hydration, care te ajută să îţi păstrezi părul catifelat, suplu şi uşor de modelat.

Accesează magazinul Selective-Online.ro şi descoperă gama potrivită tipului tău de păr, care te va ajuta să îţi păstrezi părul sănătos şi puternic!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta