Vopsea fara amoniac: avantaje si efecte

Vopsea fara amoniac: avantaje si efecte

Geanina Ichim

Ingrijirea corecta a parului implica si folosirea unor produse cat mai naturale sau macar cu cat mai putine substante chimice care ar putea deteriora foliculii. In acest sens, in ultimul timp a inceput sa fie disponibila o vopsea fara amoniac, mult mai benefica pentru par. Aceasta, fiind pe baza de substante naturale, are numeroase avantaje pentru utilizatorii sai, mai ales pe termen lung, si este din ce in ce mai cautata in saloanele de coafura si in magazine.

Efectele amoniacului din vopsea


Amoniacul din vopsea ii afecteaza pe cei care o folosesc in moduri diferite. Daca o persoana care utilizeaza acest produs poate sa nu remarce vreun efect secundar, dimpotriva, o alta poate avea dureri de cap sau de ochi, probleme cu respiratia sau o eruptie. In plus, vopseaua cu amoniac ii afecteaza nu doar pe cei care isi coloreaza parul, ci si pe cei care lucreaza in saloane. Inhalarea de concentratii, chiar si mici, din aceasta solutie poate provoca tuse si iritatii ale nasului si ale gatului. De asemenea, ochii si pielea se pot irita foarte repede. Mirosul de amoniac provoaca oboseala ochilor.


Amoniacul nu patrunde doar in ochi si in plamani, ci si in radacinile parului, pe care le afecteaza in mod negativ. Aceasta substanta deterioreaza tirozina, care se gaseste in interiorul firului si care este responsabila pentru pigmentul natural. In acest caz, capacitatea parului de a retine culoarea este mai redusa, daca nu eliminata complet. Atunci cand folosesti o solutie naturala, culoarea dureaza mai mult.

In plus, o vopsea fara amoniac lasa intact echilibrul de proteine din par, aparandu-l in acest fel de caldura care il deterioreaza si astfel, durata de viata a culorii este mai lunga. Astfel, au aparut unele vopsele demi-permanente, care pretind ca nu au amoniac, insa si in cazul acestora culoarea se va estompa treptat. Acestea folosesc o alternativa la amoniac, numita monoetanolamina, care deschide firul de par. In functie de cantitatea si de frecventa vopsitului, demi-permanentul deterioreaza parul mai putin.

Amoniacul este o componenta necesara in colorarea permanenta, chiar daca pentru asta trebuie sa platesti cu sanatatea parului tau. El deschide firele pentru a lasa colorantul sa patrunda. Substantele din care sunt create vopselele fara amoniac nu au aceeasi eficienta. Cu toate acestea, ele sunt o optiune buna pentru cei care au un scalp sensibil si pentru cei care vor sa evite substantele chimice.

Solutiile artificiale la care iti supui parul il vor deteriora si vor cauza ruperea sa, iar amoniacul, in special, ii compromite sanatatea. Poti folosi o vopsea cu extracte din plante, cum ar fi uleiul de argan, iasomia, lemnul de santal, uleiul de jojoba, uleiurile esentiale de mandarine, lamaia sau grepfrutul si nuca de cocos.

Ce avantaje are o vopsea fara amoniac


Vopseaua fara amoniac face parul neted si frumos, chiar si in cazul celui deschis la culoare sau gri. Datorita substantelor naturale continute, vopsitul este mai usor si mai placut, iar extractele de seminte protejeaza structura firului de par si il hranesc, facandu-l puternic si rezistent. Printre aceste ingrediente poti gasi seminte din extract de mei, mesteacan, ulei din seminte de struguri sau coji de nuca. Dupa tratarea cu o vopsea fara amoniac parul va creste avand culori mai luminoase si mai vii.

In plus, utilizarea colorantilor pentru par fara amoniac face aceasta operatiune mai usor de realizat. Inainte de a aplica vopseaua, nu este nevoie sa-ti speli parul, nici nu trebuie sa aplici produse de ingrijire speciale. Este necesar doar ca parul sa fie uscat si pieptanat inainte de aplicare. Dupa jumatate de ora, urmeaza samponarea si balsamul de restaurare. Vopseaua fara amoniac poate fi folosita mai frecvent decat alternativa, fara sa-ti faci griji pentru deteriorarea parului. Specialistii recomanda vopsirea la fiecare patru-sase saptamani, deoarece parul incepe sa creasca si se observa culoarea naturala.

Aspectul, in special calitatea parului, are o mare importanta pentru fiecare persoana, asa ca atunci cand el arata bine si este placut la atingere, si tu te simti mai placuta si mai apreciata. Vopsitul parului este o solutie pentru schimbarea lookului, dar si pentru intinerire, si cum aceasta operatiune trebuie facuta foarte des, fiecare cauta o solutie cat mai naturala, care sa nu deterioreze podoaba capilara. Alege o vopsea fara amoniac, fara substante chimice sau aditivi toxici, care iti va proteja parul si te va feri de posibile efecte secundare. 

Truc!

Dupa ce ai obtinut culoarea dorita in urma folosirii vopselei fara amoniac, nu-ti mai ramane decat sa iti completezi look-ul cu niste haine noi. Alege o pereche de blugi negri, o bluza albastra, o pereche de ghete si o curea asortata.


Dasha - 240 lei

Dasha - 40 lei  

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.