5 idei de machiaj de Paşte cu glitter

5 idei de machiaj de Paşte cu glitter

Eugenia Dinescu, redactor

Odată ce ai depăşit vârsta adolescenţei, ocaziile în care poţi purta sclipici devin atât de rare, încât trebuie să profiţi de orice prilej pentru a presara puţină pulbere de stele în machiajul tău!  Fardurile cu glitter au fost create pentru ocazii festive şi evenimente speciale, iar Paştele şi 1 Mai îţi oferă prilejul perfect pentru a le descătuşa potenţialul!

Cea mai importantă regulă în realizarea unui machiaj de Paşte cu glitter? Nu încerca să obţii o culoare mai saturată aplicând mai mult pigment cu sclipici pe pleoape  - rişti să creezi un efect imprecis şi haotic, iar particulele strălucitoare ar putea ajunge pe restul feţei. În schimb, foloseşte o cantitate mică dintr-un fard pulbere cu glitter deasupra unui machiaj în nuanţe mate şi convinge-te de puterea lui de a trezi instantaneu culorile la viaţă!

Dacă şi ţie îţi surâde ideea unui machiaj de Paşte strălucitor, dar te temi de riscul unui look adolescentin, avem soluţii pentru tine: iată 5 idei de machiaj de Paşte cu glitter, care îţi conferă un  look matur şi sofisticat!

Machiaj cu glitter în stil cat-eye

Cine spune că machiajul cu glitter trebuie să fie întotdeauna dramatic? Nu crede niciun cuvânt – particulele sclipitoare arată la fel de bine într-un machiaj grafic, unde tuşul negru este înlocuit de versiunea „petrecăreaţă” a acestuia, eyelinerul cu sclipici. Dacă eşti adepta unui stil minimalist, optează pentru această interpretare subtilă a machiajului de Paşte cu glitter!

Pentru a ascunde vasele capilare şi pentru echilibra culoarea pleoapelor, aplică un fard mat de culoarea pielii sau un primer, apoi foloseşte un eyeliner lichid pentru a crea clasicul efect ochi de pisică! Principalul avantaj al acestui machiaj de Paşte este că formula translucidă a tuşurilor cu sclipici îţi permit să construieşti nivelul dorit de acoperire: de la câteva scintilaţii seducătoare până la o tuşă compactă de particule strălucitoare, aplică eyelinerul cu sclipici în mai multe straturi, pentru a obţine saturatia dorită.

Heavy Metal Glitter Eyeliner,
Urban Decay, Sephora
Liquid Eyeliner,
InglotIar dacă nimic nu te poate convinge să te desparţi de tuşul negru, machiajul de Paşte în 2016 îţi permite să porţi glitter fără să renunţi la lookul care te defineşte. Trasează o linie mai groasă cu eyelinerul cu sclipici, apoi acoperă jumătate din ea cu tuş negru, păstrând aceeaşi formă în porţiunea de la baza genelor. Nu-i aşa că a fost simplu?

Machiaj de Paşte 2016: Nude

Machiajul de Paşte cu glitter nu trebuie să implice întotdeauna o explozie de culori, astfel încât să sfârşeşti cu un look inspirat de un popstar al anilor ’80. Particulele de glitter sunt la fel de spectaculoase şi într-un machiaj în tonuri naturale,  transformându-l cât ai clipi dintr-un look basic într-unul glam !

Optează pentru un glitter în nuanţa şampaniei, auriu, cupru sau piersică şi poartă-l în funcţie de efectul pe care îţi doreşti să-l obţii: concentrat în colţul intern al ochiului, pentru un plus de luminozitate, în centrul pleoapei, pentru un efect de ochi mai mari, sau pe toată pleoapa mobilă, pentru un efect cu adevărat spectaculos. Pentru a păstra efectul multidimensional, creează o umbră mai accentuată în pliul pleoapei folosind un fard mat cu câteva tonuri mai închis sau chiar o pudră bronzantă.

Machiaj de Paşte cu glitter: Smokey eyes

 

A photo posted by Naomi Giannopoulos (@vegas_nay) on

Clasicul machiaj smokey nu se demodează şi nu îşi pierde din spectaculozitate, dar un strop de glitter îl poate aduce instantaneu pe teritoriul glamourului modern! Dacă ai descifrat deja secretele machiajului smokey, un singur pas te mai desparte de un look perfect pentru petrecerile unde îţi doreşti să te faci remarcată: aplicarea unui fard pulbere - perlat sau cu glitter - pe pleoapa mobilă.

 

A photo posted by Lit Cosmetics (@litcosmetics) on

Strălucirea fardurilor cu glitter nu ar putea fi diferită de profunzimea nuanţelor închise, dar tocmai de aceea formează combinaţia câştigătoare pentru un machiaj reușit de Paşte în 2016!

Machiaj cu glitter: Halo eyes


Uită tot ce ştii despre lumini şi despre umbre în machiaj, pentru că halo eyes redefineşte regulile şi îţi conferă un look futurist şi sofisticat, dar totodată extrem de simplu de realizat. Începe prin a aplica un fard de pleoape de culoarea pielii pe toată suprafaţă pleoapei mobile, inclusiv pe arcadă – te va ajuta să obţii o difuzare mai bună a culorilor.

 

A photo posted by Beth (@w3dnesday_addams) on

Concentrează apoi o nuanţă mai închisă în colţul intern şi extern al pleoapei, lăsând centrul liber, unde vei aplica un fard strălucitor sau glitter. Apoi, defineşte pliul pleoapei cu o nuanţă mai închisă, creând o punte de legătură între cele două colţuri, şi eşti gata să testezi efectul halo!

Iar pentru a te asigura că particulele de glitter rămân concentrate în zona aleasă de tine pe tot parcursul serii, poţi folosi o cantitate mică de adeziv special pentru glitter sau un primer cremos pentru pleoape, care va mări aderenţa sclipiciului.

 
 Glitter Glue, Too Faced
Sephora
 Aqua Seal, Make Up For Ever,
Sephora

Îţi recomandăm totuși să adaptezi această tehnică în cazul în care ai ochii foarte apropiaţi, deoarece poate reduce şi mai mult distanţa dintre ochi. În acest caz, extinde zona în care aplici fardul perlat către laterale, astfel încât cea mai mare porţiune a pleoapei să fie scăldată în lumină.

Machiaj de Paşte cu glitter: buze strălucitoare

Ochii nu sunt singura trăsătură care poate beneficia de un plus de glamour cu ajutorul fardurilor strălucitoare. Aplicat pe buze, glitterul îţi poate conferi un look suav şi diafan sau o supradoză de glamour demnă de o femme fatale. Trebuie doar să alegi efectul pe care îţi doreşti să îl obţii!

Pentru un machiaj light, pigmenţii strălucitori sunt aliații tăi: mixează o cantitate mică de pigment strălucitor în lipglossul tău preferat şi vei găsi cea mai rapidă scurtatură pentru un machiaj de Paşte spectaculos! În schimb, dacă te simţi în largul tău purtând un machiaj glamour, poţi încerca versiunea suprasaturată a acestui machiaj de Paşte: tapotează glitterul peste un ruj cremos şi îţi promitem că vei fi cea mai strălucitoare apariţie la petreceri şi reuniuni de familie!

Pentru evenimentele festive din această primăvară, îndrăzneşte să porţi fardurile cu glitter într-un machiaj de Paşte stilat, care nu are nimic în comun cu adolescentele care se îndreaptă spre o petrecere rave! Tu vei purta un machiaj de Paşte cu glitter în 2016?

Surse foto: Pinterest.com, keikolynn.com, Tumblr.com

Articolul urmator
Machiaj pentru botez: ce să alegi în funcție de culoarea ochilor
Machiaj pentru botez: ce să alegi în funcție de culoarea ochilor
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.