5 tipuri de machiaj la modă în sezonul toamnă/iarnă 2018/2019

5 tipuri de machiaj la modă în sezonul toamnă/iarnă 2018/2019

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Toamna se apropie, iar trendurile anotimpurilor reci încep să apară peste tot.  Dacă magazinele sunt deja sunt pline de animal print și dungi colorate, tendințele sezonului în materie de frumusețe sunt puțin mai discrete. Cele mai multe dintre acestea îndeamnă la o abordare mai naturală a machiajului, în care tenul și trăsăturile tale ies în evidență. Pe lângă acestea, sunt și câteva tendințe îndrăznețe care să îți încurajeze creativitatea.

Femeie blonda machiata smokey eyes

Spre deosebire de sezoanele reci din anii trecuți, se pune accent pe ochi și mai puțin pe buze. Trendul buzelor vampy în nuanțe închise se retrage din prim plan și oferă șansa ochilor să strălucească. Dar, și la acest capitol, se observă schimbări față de anii trecuți. În majoritatea prezentărilor de modă, se renunță la fardurile de ochi în nuanțe calde și burgundy în favoarea nuanțelor de albastru. Citește în continuare care sunt cele mai importante tendințe ale sezonului toamna/iarnă 2018/2019:

  1. Smokey eyes subtil în nuanțe de maro

Unul din cele mai populare machiaje ia o întorsătură mai subtilă în acest sezon. Lasă la o parte nuanțele de gri și negru și optează pentru tonuri de maro, pentru smokey eyes, în toamna și iarna aceasta. Realizat subtil cu nuanțe deschise de maro, intens sau metalic, machiajul smokey maro s-a regăsit în multe prezentări de modă, dar și pe covorul roșu.

Însă, machiajul smokey eyes poate fi o provocare pentru multe dintre noi. Îl poți simplifica prin câteva mici trucuri. În primul rând, ai nevoie de o paletă de calitate, cu nuanțe neutre, printre care și de maro, precum cele din selecția de seturi de la Sephora. De asemenea, foloseşte o pensulă pentru estompat de o dimensiune potrivită pentru pleoapele tale. Utilizând pensula, aplică și estompează culoarea puțin câte puțin, fără a depozita prea mult pigment deodată.

  1. Machiaj minimalist

În această toamnă lasă-ți tenul să respire și trăsăturile să strălucească. Renunță la fondul de ten cu acoperire mare, la pudra de contur și la farduri și urmează exemplul marilor case de modă precum Gucci. Dacă ești mulțumită de aspectul pielii tale, folosește doar o cremă hidratantă înainte să ieși din casă.

Însă, dacă vrei câteva mici îmbunătățiri, folosește un fond de ten cu acoperire mică și un finish natural, puțin corector pentru iluminare și un fard subtil de obraz. Umple micile goluri din sprâncene cu un creion subțire și oferă-le genelor tale un pic de definire cu o mascara separatoare.

  1. Machiaj cu eye-liner negru

Eye-linerul negru este nelipsit din portfardul oricărei femei, fiind unul dintre produsele de makeup clasice. Însă, în acest sezon, machiajul cu eye-liner negru este mai mult decât unul clasic - este absolut nelipsit. Însoțit de puțin fard sau pe cont propriu, acesta îți va evidenția ochii și îți va oferi un plus de feminitate. Indiferent dacă vrei să folosești tuș lichid, gel sau creion, experimentează în acest sezon cu diferite forme și grosimi ale dungii și codiței.

  1. Buze pătate

Alături de buze glossy, clasicul ruj roșu și buzele vampy, apare un trend diferit. Buzele pătate în nuanțe puternice și tomnatice sunt noul trend în materie de buze. Conform Glowsly, case de modă precum Zadig & Voltaire, Richard Malone și Erdem au optat pentru această tendință. Lip stain-ul este produsul ideal pentru orice zi lungă de muncă, întrucât acesta rezistă foarte mult timp pe buze. Iar, atunci când se estompează o face mult mai natural decât orice alt ruj de buze.

  1. Obraji proaspeți

Pentru acest sezon, machiajul obrajilor a fost realizat foarte subtil în toate prezentările marilor case de modă. În cele mai multe cazuri, conturarea feței lipsea cu desăvârșire, însă, în cazurile în care a fost realizată, era mult mai subtilă ca de obicei. De asemenea, fardurile de obraz roz sau bronzante dispar, pentru a face loc blush-urilor în nuanțe de piersică aplicate în mod subtil.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Ce incaltaminte de toamna-iarna ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incaltaminte de toamna-iarna ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.