Am încercat trucul de contouring pentru buze şi iată ce s-a întâmplat!

Am încercat trucul de contouring pentru buze şi iată ce s-a întâmplat!

Eugenia Dinescu, redactor

Tehnicile de contouring nu sunt utile doar pentru a crea efectul unor pomeţi sculptaţi sau a unei frunţi mai înguste, ci îţi pot oferi şi iluzia unor buze mai pline, aplicând acelaşi principiu de amplasare a luminii şi a umbrelor: nuanţe deschise, pentru a crea iluzia de volum, tonuri mai închise, pentru un efect de adâncime. Pentru că şi eu, împreună cu Kylie Jenner, îmi doresc  buze mai pline, nu am stat pe gânduri şi am încercat tehnica de contouring pentru buze, iar tot ce pot spune este: WOW!  

Două nuanţe de contur, două nuanţe de ruj, un iluminator cremos şi un lipgloss: șase produse de makeup pot părea redundante pentru un simplu machiaj de zi, dar efectul pe care îl poţi obţine folosindu-le împreună m-a convins să le includ cât mai repede în propria trusă. Aşadar, cu sprijinul OZ Make-up, am pus în aplicare trucul de contouring despre care se zvoneşte că însăşi Marilyn Monroe l-ar fi folosit pentru a conferi mai mult volum buzelor.
 
Citeşte în continuare pentru a vedea rezultatele şi descoperă lista completă de produse!1. Pe buzele hidratate în prealabil, începe prin a trasa conturul exterior al buzelor folosind nuanţa mai închisă de lipliner. OZ Make-up a ales o nuanţă neutră de burgundy, care va conferi un plus de profunzime machiajului ombre lips.


2. OZ Make-up a aplicat apoi un lipliner într-o nuanţă mai deschisă de roşu, pentru a umple spaţiul rămas liber, folosind mişcări scurte şi precise; nu sări peste acest pas, pentru că îi conferă machiajului tău ombre lips o rezistenţă extremă!3. Cu ajutorul unei pensule, aplică nuanţa mai închisă de ruj deasupra conturului exterior, asigurându-te că nu acoperi nuanţa de roşu din centrul buzelor.


4. Aplică un ruj într-o nuanţă mată de roşu-cireaşă în centrul buzelor, în zona mărginită de nuanţa mai închisă de burgundy. Asigură-te că nu acoperi conturul trasat mai devreme, pentru a nu înlătura efectul de adâncime creat. Pentru o trecere subtilă între nuanţe, OZ-Make-up a difuzat culorile doar în zona de îmbinare, păstrând culoarea din centru concentrată. Pentru mai multă precizie, foloseşte o pensulă plată cu peri sintetici.


5. Aplică un produs iluminator cremos în centrul buzei inferioare – acest pas creează efectul unui plus de volum şi atrage atenţia către centrul gurii, ceea ce va face ca buzele să pară mai mari.


6. „Sigilează” totul folosind un lipgloss semi-transparent, nelipicios, fără urme de shimmer sau sclipici. Astfel, nu vei crea doar un plus de volum, dar vei restabili şi un nivel optim de hidratare a buzelor.

Deşi nu este deloc dificil să recreezi tehnica de ombre lips a lui Marilyn acasă, să o integrezi în rutina zilnică de machiaj poate fi o adevărată provocare, pentru că vei avea nevoie de aproximativ 15 minute. Însă rezultatul compensează din plin prin efectul multidimensional, rezistenţă şi confort, făcându-l trucul de makeup la care voi apela cu siguranţă înainte de un party sau când ştiu că voi fi fotografiată. Dacă eşti o împătimită a selfie-urilor sau rujul roşu ţi se pare dificil de purtat pentru că îţi usucă buzele, trebuie să încerci şi tu acest truc de contouring pentru buze!

Lista produselor folosite:

Flormar Waterproof Lipliner no. 207 – pentru conturul exterior al buzelor
Flormar Waterproof Lipliner no. 233 – pentru conturul interior al buzelor
Ruj Maybelline HydraExtreme 590 Burgundy – în exterior
Ruj MAC Red (Satin) – în centru
MAC Prolongwear Paint Pot (Vintage Selection) – pentru iluminare în centrul buzelor
Lipgloss Paese Balm-Lipgloss

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Dupa ce motto ar trebui sa te ghidezi in viata?
Incepe quiz
Dupa ce motto ar trebui sa te ghidezi in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.