Cum îți alegi corect pensulele de machiaj

Redactor Divahair.ro

Pensulele de machiat nu numai că fac mai ușoară aplicarea produselor de makeup, dar îți îmbunătățesc precizia și te ajută să controlezi mai ușor cantitatea de machiaj aplicată și modul în care aceasta este dispusă pe ten. Atunci când te machiezi cu niște pensule de proastă calitate, produsele sunt distribuite inegal pe ten, se acumulează în pliuri sau în ridurile fine, apar pete sau diferențe de culoare, iar rezultatul este departe de cel dorit.

Alegerea pensulelor potrivite pentru machiaj este primul pas spre un makeup ca la carte. De aceea, este important să știi la ce ar trebui să te uiți pentru a alege niște instrumente bune, care să îți ușureze munca:

Materialul din care sunt fabricate

Majoritatea pensulelor cu fire sintetice sunt ieftine, dar calitatea lor lasă mult de dorit. În timp, acestea se îndoaie, se rup, își pierd forma și îți zgârie tenul. În plus, produsele de machiaj se strâng într-un singur loc al pensulei, în loc să se distribuie în mod egal pe suprafață, iar acest lucru se vede din plin în momentul în care aplici produsul pe ten. Cele mai bune pensulele de machiaj pentru ochi sunt cele cu fire naturale, de veveriță sau cal, care sunt elastice, se curăță ușor, preiau și distribuie uniform produsele de makeup pe ten și sunt mult mai rezistente. Le găsești pe toate aici!

În schimb, pensulele sintetice pot fi mai eficiente pentru aplicarea fondului de ten sau al concealerului, întrucât distribuie mai uniform produsele și nu absorb la fel de mult produs.

Investește în calitate, nu cantitate

Oricât de tentant ar fi să cumperi un set cu 32 de pensule, ține cont că este mai eficient să investești în câteva de care chiar ai nevoie și care să fie de o calitate net superioară. Pe măsură ce îți creezi sau îți perfecționezi tehnica de makeup îți vei da seama care pensule îți sunt indispensabile și care sunt acelea de care nu ai neapărat nevoie. Makeup artiștii recomandă șapte pensule standard pentru aplicarea machiajului:

● pensulă pentru aplicarea fondului de ten
● pensulă pentru aplicarea pudrei
● pensulă pentru aplicarea blush-ului
● pensulă pentru aplicarea corectorului
● aplicator pentru fardul de ochi
● pensulă pentru aplicarea eyelinerului
● pensulă pentru aplicarea rujului

Alege pensule ușor de curățat

Pensulele de machiaj acumulează, pe lângă reziduurile de produse de machiaj, și uleiurile naturale de pe suprafața tenului, ceea ce le poate afecta în timp performanța. Asta ca să nu mai vorbim despre bacteriile care se pot acumula în timp pe ele. De aceea, este esențial să alegi niște pensule ușor de curățat, pe care să le poți spăla cu apă caldă și un săpun sau șampon blând, astfel încât să elimini cu ușurință reziduurile de machiaj și orice urmă de bacterii.

Testează înainte de a cumpăra

Fiecare dintre noi are propriile sale gusturi și preferințe, așa că este întotdeauna o idee bună să testezi pensulele pe care ți le dorești înainte de a le cumpăra. Astfel, îți vei face o idee despre cum se simt pe piele, despre cum se întinde produsul și cât de bune sunt. Poți încerca să treci pensula printr-un produs de machiaj pentru a vedea cum se comportă și cât de mulțumită ești de rezultate.

Sursa foto: Pixabay from Pexels

Articolul urmator Ulei pentru petele de pe față: cum îl alegi corect?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.