Cum să îți faci un contur perfect cu tuș

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Există lucruri pe care învățăm să le facem extrem de repede în această viață și lucruri... care ne iau ceva mai mult timp până să le stăpânim cu desăvârșire.

Atunci când vine vorba de rutina de frumusețe, nimic nu poate fi mai dificil decât crearea conturului perfect cu tuș, care să se potrivească formei ochilor noștri și care să fie identică din ambele perspective. Dacă nici tu nu deții această tehnică la perfecție, nu este cazul să te întristezi. Majoritatea femeilor nu pot realiza un contur ideal din cauza produselor folosite, dar și a ignorării tehnicilor care te pot scuti de neplăcerea unui machiaj dezastruos.

machiaj nereusit

Cum să îți faci un contur perfect cu tuș

Folosește primer

Dacă machiajul tău începe să semene mai mult cu smokey eye la doar câteva ore după ce te dai cu tuș, atunci este cazul să folosești un primer. Acesta nu va crea doar suprafața ideală pe care să aplici produsul tău preferat, ci va păstra și produsele cosmetice sub control.

Alege formula care ți se potrivește

La modul general, tușurile creion și cele tip gel sunt mult mai ușor de aplicat decât cele lichide. Dacă nu poți executa codițe perfecte, este indicat să începi cu un tuș creion. După ce vei stăpâni cât de cât tehnica, poți trece la următorul nivel, care implică tușurile lichide.

Ține-ți coatele într-un loc

Înainte de a aplica tușul, este bine să găsești o suprafață plată, pe care să îți ții coatele fixe. Coate fixe = codițe drepte!

ochi machiat

Ia în considerare mai multe nuanțe

Femeile care își fac un contur perfect cu tuș aleg mai întâi o nuanță de bază (maro sau negru). După ce trasează această linie, ele folosesc o nuanță mai deschisă (gri sau bronz), pe care o trasează deasupra conturului existent. În acest mod, poți fi sigură că marginea ta va avea un aspect reușit și că machiajul tău va fi deosebit.

Trasează codița invers

În loc să începi din colțul ochiului, ia-o în sens invers. Acest lucru îți permite să obții o simetrie mai bună, dar și un efect de ochi de pisică.

Folosește corector

Deși instinctul te îndeamnă să pui mâna pe demachiant pentru a corecta greșelile, este mai bine să folosești corectorul pentru a șterge inegalitățile care apar în machiajul tău.

Înlocuiește tușul în mod regulat

Experții în machiaj recomandă înlocuirea tușului o dată la 3 luni. Mai ales dacă este un tuș gel, acesta tinde să fie un mediu propice dezvoltării bacteriilor. În cazul tușului lichid, înlocuirea se poate face la 6 luni, deoarece va începe să se usuce și să fie mai greu de aplicat. În cazul tușurilor creion, lucrurile sunt ceva mai simple. Poți folosi fără grijă acest tip de produs timp de un an.

Conturul perfect cu tuș este atât un rezultat al unei tehnici speciale, cât și atenția acordată detaliilor mărunte, care te ajută să obții rezultatul dorit. Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de un machiaj perfect!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Cum îți dai seama că produsele tale de păr sunt expirate și îți vor deteriora podoaba capilară și declanșa probleme ale scalpului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.