Cum sa alegi culoarea rujului: Sfaturi si trucuri de la un make-up artist

Cum sa alegi culoarea rujului: Sfaturi si trucuri de la un make-up artist

Natasha Br

Stiai ca rujul este unul din cele mai vechi produse de machiaj? De la an la an apar din ce in ce mai multe rujuri de la diferite firme, care fac aproape imposibila, pentru noi femeile, misiunea de a alege un ruj perfect care sa se potriveasca tenului, parului dar si ochilor nostri.

Cum sa-ti alegi rujul in functie de culoarea tenului?

Trebuie stiut in primul rand faptul ca exista 3 tipuri de subtonuri ale pielii. Fiecare persoana are un subton si, pentru a-si alege produsul perfect, trebuie sa cunoasca acest subton.

Iata cateva notiuni:

1. Subton rece: In aceasta categorie intra persoanele cu piele foarte deschisa dar si persoanele cu o piele extrem de inchisa. Daca pielea ta este rozalie, rosiatica sau chiar cu tente de bleu, ai acest subton. Daca atunci cand mergi la mare, te bronzezi foarte greu sau te arzi foarte usor, ai acest subton.

  

Daniela are subton rece deoarece are pielea foarte deschisa cu tente de roz. Asadar, ei i se potrivesc culori reci si cel mai bun exemplu pentru a ilustra acest lucru este negrul.

Totusi, culorile obisnuite de ruj care i s-ar potrivi ar fi : roz pal, mov, pruna,violet,caramiziu sau rosu inchis.

2. Subton cald: In aceasta categorie intra persoanele cu o piele care are tente de galben, auriu. Pielea nu trebuie neaparat sa fie inchisa la culoare (creola), exista multe persoane cu subton cald care au pielea deschisa.

Nurei i se potrivesc mai ales culori calde deoarece are un ten usor creol. Rujurile in nuante de roz somon, bej, maro-auriu, rosu cherry i se potrivesc de minune. 

  
3. Subton neutru: Combinatie intre subton cald si rece.

Daca te incadrezi in aceasta categorie esti o norocoasa deoarece poti purta aproape orice nuanta de ruj.

Un exemplu bun, in acest sens, este Diana. Ea poate purta o larga varietate de nuante de ruj datorita tenului cu subton neutru. 

 

Modalitati de a determina subtonul: (Acestea se vor incerca fara machiaj pe fata)

1. Cea mai eficienta modalitate (dar nu 100% precisa) este cea cu incheietura mainii. La lumina naturala, priveste-ti incheietura si observa ce culoare au venele tale. Daca au o culoare albastruie, ai un subton rece, daca au o culoare verde, ai subton cald. Daca nu reusesti sa stabilesti o culoare, este posibil sa ai un subton neutru.
2. O alta modalitate este sa iei o foaie alba si sa o pui in dreptul fetei. Daca observi ca fata ta emana culori precum galben, auriu, ai subton cald. Daca pielea ta are tente de roz atunci ai subton rece.
3. Poti incerca si metoda hainelor albe. Ia un obiect vestimentar alb imaculat si unul de culoare alb prafuit. Daca ti se potriveste album imaculat- ai subton cald, daca ti se potriveste cel prafuit ai subton rece.
4. O alta metoda: testeaza bijuteriile din aur, argint sau bronz. Daca ti se potriveste mai bine aurul, ai subton cald, daca ti se potriveste mai bine argintul, ai subton rece, iar daca ti se potrivesc si aurul si argintul sau ti se potriveste bronzul, ai subton neutru.

Ce culoare de ruj aprins ti se potriveste?

Multe persoane cred, in mod eronat, ca nicio nuanta de rosu nu li se potriveste. Aici intervine din nou subtonul pielii care are un rol foarte important. Dupa ce ai stabilit ce subton ti se potriveste poti alege un ruj care se afla in categoria subtonului tau.

  

Pentru subtonul cald recomand: acele rujuri care au nuante calde: ex. Roz somon, corai, maro-auriu, rosu cherry.
Pentru subton rece: roz, fuchsia, pruna, violet, rosu inchis.
Pentru subton neutru: se potriveste o categorie mare de culori: piersica, rosu viu.

Cateva trucuri de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti un ruj

1. Cand porti un ruj puternic, machiajul ochilor trebuie sa fie natural, discret.
2. Rujul se poate folosi pe post de blush, niciodata blush-ul pe post de ruj.
3. Pentru persoanele mai in varsta sunt indicate rujurile cremoase deoarece o data cu inaintarea in varsta, buzele se subtiaza.
4. Pentru a da impresia de buze "mai pline" (pentru a da volum), dupa ce ai aplicat rujul, aplica putin lipgloss in mijlocul buzei de jos.
5. Pentru ca rujul se reziste, se poate folosi un contur de buze. Acesta trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu rujul. Vei contura buzele cu creionul, iar daca doresti ca rujul sa reziste mai mult, poti umple buzele cu contur. Apoi aplica rujul deasupra conturului.
6. Pentru ca buzele sa iasa in evidenta si rujul sa reziste poti folosi un concealer (anticearcan) inainte de a aplica rujul.
7. Cand folosesti rujuri deschise nu aplica contur inchis.
8. Cand testezi un ruj, nu il aplica pe buze, nici pe incheietura mainii, ci pe varful degetelor (au culoarea cea mai apropiata de buze).
9. Nu arunca un ruj care nu iti place. Poti oricand sa combini mai multe nuante.
10. Rujurile cu nuante de portocaliu, corai sau maro fac dintii sa para mai galbeni.
11. Rujurile cu nuante de roz, rosu, pruna, violet fac dintii sa para mai albi.

Am incercat si mi-au placut:

Lancome Juicy tubes (lipgloss)
Russian Red by M.A.C
Guerlain's Kiss Kiss Exces de Rouge
Burjois Effet 3D (pentru buze mai voluminoase)
Prep + Prime Lip by M.A.C (primer pentru buze)
Contur Pro Sheer Lancome (contur discret)
Le Crayon Lip Contour Pen (creion contur)

Foto by: Sorin Ionita
Make-up by: Natasha Br

Articolul urmator
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (189)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Vieru Gabriela
    25 februarie 2012 13:01

    interesant acest articol

    saby (anonim)
    20 februarie 2012 19:07

    Foarte bine scris articlul si informativ, se vede ca autoarea s-a straduit mult. Felicitari !

    Natashabr
    21 februarie 2012 20:08

    Va multumesc !

    Alexandra (anonim)
    20 februarie 2012 13:01

    Eu sunt de acord cu articolul si mi se pare interesant. Nu am dintii nici foarte albi dar nici galbeni iar anumite nuante de ruj (majoritatea celor prezentate in articol ) au un rol important in definirea culorii lor.

    Anda (anonim)
    19 februarie 2012 16:04

    Nu e nevoie s? ai piele cu subtonuri calde ca s? te bronzezi repede.De obicei, persoanele cu p?rul închis la culoare se bronzeaz? mai u?or, ?i pot avea oricare dintre cele 3 subtonuri.

    Natashabr
    19 februarie 2012 18:06

    Nici nu am afirmat asa ceva. Descrierea subtonurilor este una generala si trebuie luata ca atare. Exista si exceptii!

    dana (anonim)
    19 februarie 2012 13:01

    interesant articol

    Paulaaa
    19 februarie 2012 13:01

    Mie, personal, am observat ca rujurile in nuante de roz imi fac dintii sa para galbeni, in timp ce acelea aurii, maro,etc ii fac sa para mai albi

    Florina
    18 februarie 2012 14:02

    Diana (anonim)
    16 februarie 2012 21:09

    Sunt make-up artist de peste 10 ani. Mi se pare interesant acest articol, desi nu sunt de parere ca rujurile in nuante de maro fac dintii sa para mai galbeni. In schimb, ce am constatat eu, este ca rujul rosu face dintii sa para mai galbeni, nicidecum mai albi. Am avut multe cliente carora le-am aplicat ruj rosu, si au fost nemultumite de dantura, cu toate ca aveau dintii albi. Eu doar mi-am exprimat parerea, am testat atat nuante de rosu, cat si de maro, si cred ca efectul este invers decat cel descris. Ati testat dumneavostra rujuri maro si vi s-a parut ca au efect de ingalbenire al dintilor? Sau ruj rosu si v-a parut ca par dintii mai albi? Daca da, va rog sa imi spuneti si mie ce rujuri ati folosit. Multumesc!

    Natashabr
    17 februarie 2012 00:12

    Nu exista articol perfect, care sa contina toate informatiile necesare, sper insa ca m-am facut inteleasa.Ideea de baza a articolului este insa modalitatea prin care sa ne alegem rujul. Daca am reusit sa explic acest lucru, inseamna ca mi-am indeplinit misiunea pe tema de luna asta

    Natashabr
    17 februarie 2012 00:12

    Ceea ce am spus este un lucru confirmat chiar de medicul stomatolog. Va propun sa incercati un test de imaginatie, facand abstractie de modelele pe care le-ati avut de machiat pana acum si rujurile pe care le-ati folosit. In articol am scris despre corai, portocaliu si maro-fac dintii sa para mai galbeni.Este logic ca aceste culori, care contin in componenta lor si galben sa dea impresia de dinti galbeni. Totodata, exista anumite nuante de rosu(cu tente de portocaliu) care desemenea dau impresia de dinti mai galbeni. Aici poate era bine sa precizez ca nu toate nuantele de rosu fac dintii sa para mai albi.Insa culorile precum rosu aprins sau violet, care sunt culori puternice si reci si nu contin tente de galben- fac dintii sa para mai albi.Unul din alte 1000 de exemple pe care le puteti gasi chiar online: http://www.typef.com/featured-videos/signature-series/color-lipsticks-can-make-teeth-look-whiter/

    Fef
    16 februarie 2012 18:06

    Nice :D

    mariangel
    16 februarie 2012 14:02

    ai ce invata de aici..multumesc ;)

    alina (anonim)
    16 februarie 2012 13:01

    articol foarte interesant!!!!!!!!!!!!,bravo

    Ionica
    16 februarie 2012 11:11

    Articolul foarte interesant. Multe lucruri de tinut cont. S-o tine-ti tot asa!

    georgiana (anonim)
    16 februarie 2012 11:11

    cool!! mi-a placut articolul!

    Karina (anonim)
    16 februarie 2012 10:10

    Interesant articol...totusi ma vad in ipostaza de a contrazice 10. Rujurile cu nuante de portocaliu, corai sau maro fac dintii sa para mai galbeni.11. Rujurile cu nuante de roz, rosu, pruna, violet fac dintii sa para mai albi.

    Natashabr
    16 februarie 2012 13:01

    Nu am inteles exact ce ai contrazis Karina. Daca vei specifica, poate pot sa aduc si o lamurire. Am revizuit cele doua puncte dar consider ca nu este absolut nimic gresit.

    Monica (anonim)
    16 februarie 2012 08:08

    interesanta abordarea acestui articolul. chiar mi-a placut :) bravo!