Curs de automachiaj: cum să reuşeşti singură ceea ce îți promit make-up artiștii

Redactor Andreea Baluteanu

În vremurile complicate pe care le trăim, să mergi la salon pentru un tratament facial sau pentru a te machia cu ocazia unui eveniment special a devenit aproape un lux, și nu neapărat din cauza banilor. Ni se tot spune că lumea nu se va mai întoarce la ceea ce a fost, așa că nu strică deloc să începi să înveți să faci singură ceea ce revendicai de la alții.

Nu înseamnă că dacă nu vei mai avea timpul necesar sau banii de a merge la salon, prilejul sau posibilitatea de a frecventa un makeup artist, trebuie să renunți să te mai machiezi. Dimpotrivă! Noi îți recomandăm un curs de automachiaj, acolo unde vei deprinde toate cunoștințele necesare pentru a arăta la fel de bine ca atunci când ieși de la makeup artist-ul tău!

Curs de automachiaj în București: unde te perfecționezi în capitală

Fiind capitala țării, nu e de mirare că Bucureștiul abundă în oferte de curs de automachiaj, de la cei mai talentați makeup artiști. Iată ce ne-a surâs nouă!

femeie se machiaza singura

Atelierele Ilbah

Atelierele Ilbah sunt renumite pentru selecția extraordinară de cursuri de formare profesională, pentru diverse domenii, de la bucătari la makeup artiști. Cursul de automachiaj (self makeup) te va învăța ce tipuri de machiaj ți se potrivesc, tips & tricks prețioase și îți va permite să testezi și produse cosmetice profi, super eficiente. Cursul se desfășoară pe durata a două zile în București, dar și în Cluj Napoca și în Ploiești. Prețul cursului este de 600 de lei, dar poți achita plata în rate, un mare bonus pentru orice fată care nu se bucură acum de lichidități.

Vezi mai jos și un filmuleț care îți va arăta la ce să te aștepți de la acest curs!

Paulina Buldumea

Unul dintre cei mai talentați makeup artiști de la noi, Paulina Buldumea realizează look-uri ce par desprinse dintr-un basm, cu prințese contemporane cu trăsături magistral puse în evidență. În cadrul cursului său de automachiaj, makeup artistul promite să te învețe să te aranjezi atât de bine încât nu vei mai avea nevoie să calci vreodată pragul unui salon de înfrumusețare. Bonus: la finalul cursului primești și primul tău portofoliu și ți se oferă oportunități de practică sau de angajare. Va trebui să scoți din buzunar 150 de euro pentru cursul de grup și 300 de euro pentru cursurile individuale.

Make-up Atelier Paris

Și Make-up Atelier Paris și-a propus să te ajute să strălucești, oferind cursuri de automachiaj în cadrul cărora înveți cum să armonizezi culorile, cum să îți pui în valoare atuurile și să îți camuflezi defectele. În cadrul workshop-ului cu durata de trei zile vei deprinde tainele machiajului clasic (ziua 1), machiajului tip smokey eyes (ziua 2) și machiajului glam (ziua 3). Prețul cursului de self makeup este de 200 de euro.

Rottaru

Mihaela Rotaru beneficiază de o experiență de peste 10 ani în beauty, formând o școală de frumusețe la care e profesor de peste 7 ani. Până acum, a format mai bine de 500 de studenți, făcând practic lumea mai bună cu fiecare femeie încântată de trăsăturile sale. Cursurile de automachiaj de la Rottaru costă 650 de lei individual și 349 de lei pentru grupă, iar marele avantaj este că ai de ales între mai multe programe, putându-le echilibra și cu necesitățile tale zilnice. Momentan, nu se mai fac înscrieri, dar poți consulta frecvent site-ul pentru a afla data următorului curs ori o poți întreba direct pe organizatoare prin formularul de contact.

Cauți cursuri de automachiaj în Timișoara? Iată cele mai bune oferte!

Nu numai capitala excelează în oportunități de a te ajuta să te pui în valoare, dar și în provincie vei regăsi opțiuni de cursuri de automachiaj ispititoare. Iată ce îți recomandăm la Timișoara!

fata cu pensula

Metropolitan Beauty Academy

„Automachiajul înseamnă autocunoaștere”: ne-au plăcut mult aceste cuvinte venite din partea organizatorilor cursului de self makeup de la Metropolitan Beauty Academy. La finalul workshop-ului vei primi un certificat de participare, iar materialele consumabile și ustensilele sunt incluse în preț. Vei plăti 550 de lei achitabili în două rate pentru 2 zile a câte 6 ore de curs. Ultima dată de înscriere este 8 mai, așa că grăbește-te!

Makeup Steps Beauty Academy by Dada

Și Makeup Steps Beauty Academy by Dada te îmbie cu un curs de automachiaj, de data aceasta realizat individual, în cadrul căruia vei învăța cum să te machiezi în funcție de ocazie, cum să îți pui trăsăturile în valoare, dar și cum să îți creezi o trusă de makeup profesională. Cursul este structurat pentru începători și pentru avansați, un mare atu, și costă 600 de lei.

Locuiești în Cluj? Unde poți urma un curs de automachiaj

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării te așteaptă cu o ofertă la fel de bogată de cursuri de automachiaj. Dacă vrei să îți pui trăsăturile în valoare ca nimeni alta, iată ce îți propune capitala Transilvaniei!

Profesional Academy

Marele merit al Profesional Academy este că duce cursul de automachiaj mai departe decât propria aplicabilitate, te formează pentru a deveni un profesionist. La final, primești o diplomă de participare, iar cursul se desfășoară pe durata a două săptămâni, așa că vei avea suficient timp pentru a învăța cum să realizezi un machiaj pas cu pas, cum să corectezi defectele sau să concepi machiaje de zi și de seară. Prețul cursului de automachiaj este de 300 de lei și plata se face integral.

Alexandra Pop

Machiajul nu ar trebui să reprezinte o corvoadă, ci o plăcere, ne spune makeup artistul Alexandra Pop, iar noi o credem pe cuvânt. Ceea ce ne place cel mai tare la cursul său este că nu are o durată fixă, ci depinde de nevoile sau gradul de experiență al cursantei. În acest sens, vei plăti 150 de RON pentru fiecare oră de curs, „profesoara ta” promițând că la final nu te vei mai întreba „cum altele pot, și eu nu!”.

femeie se machiaza in ogiinda

La Iași te așteaptă cursurile de automachiaj!

Vrei un curs de automachiaj în Iași? Hopa și noi cu cele mai bune propuneri!

Salon Free Style

În cadrul acestui salon din Iași, vei afla secretele machiajului perfect pentru tine, direct de la makeup artiști. Prețul cursului individual este de 280 de lei, dar primele 10 persoane înscrise vor beneficia de o ofertă, ușurându-și portofelul cu doar 250 de lei. Lecția este structurată pe două sesiuni: cea în care deprinzi trucurile unui machiaj de zi, pentru ca apoi să avansezi la cel de seară.

Dermoesthetique

Pentru 2 zile a câte 3 ore de curs pe zi, Dermoesthetique, o companie specializată în organizarea de cursuri de estetică, te invită să descoperi secretele automachiajului. Vei învăța cum să te aranjezi în funcție de trăsăturile tale, dar ceea ce ne place este că instructorii țin cont și de personalitate. Cursul personalizat costă 500 de lei, iar în cadrul său vei lucra numai cu produse profesionale.

Părerea noastră este că acum e cea mai bună perioadă pentru a te dezvolta, pentru a-ți îmbogăți abilitățile și a cimenta noi hobby-uri cu potențial de a deveni meserie. Abia așteptăm să aflăm dacă ai încercat vreuna dintre variantele de curs de automachiaj de mai sus și ce părere ai despre ele!

Află de aici și unde te așteaptă cele mai bune cursuri de makeup gratuite! Descoperă și cele mai tari idei de makeup din 2020!

Surse foto: iStock

Articolul urmator Cum îți dai seama că produsele tale de păr sunt expirate și îți vor deteriora podoaba capilară și declanșa probleme ale scalpului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.