Draping: cea mai nouă tendinţă în machiaj

Draping: cea mai nouă tendinţă în machiaj

Eugenia Dinescu, redactor

Dacă îţi place efectul creat de contouring, dar eşti intimidată de contrastul puternic dintre nuanţele folosite, avem veşti bune pentru tine: cea mai nouă tendinţă de beauty se numeşte draping şi foloseşte doar fard de obraz pentru a crea acelaşi efect sculptat.

După contouring, strobing şi tontouring, lexiconul de beauty se îmbogăţeşte în această vară cu draping, o tehnică de machiaj inventată de regretatul makeup artist Way Bandy. De acum te poţi bucura 365 de zile pe an de strălucirea căpătată ca după o vacanţă în Belize, pentru că draping foloseşte fardul de obraz colorat pentru a accentua structura osoasă a fetei şi punctele înalte. Însă efectul este diferit de cel conferit de pudra bronzantă, care imită efectul „sărutat de soare”, cât şi de contouring, care poate face chipul să pară tern în absenţa fardului de obraz.

Draping, în schimb, combină ce-i mai bun din ambele tehnici de makeup pentru a-ţi conferi atât pomeţi de felină, cât şi o mină radiantă. Vei avea nevoie de două nuanţe apropiate de fard de obraz, din aceeaşi familie de culori. Începe prin a folosi o nuanţă mai închisă de fard de obraz sub osul pometelui, pe care o vei estompa apoi cu ajutorul nuanţei mai deschise, prin mişcări în sens ascendent. Secretul drapingului modern este blendingul temeinic, aşa că investeşte într-o pensulă pentru buffing sau într-un Beauty Blender

Chiar şi bărbia şi arcadele pot beneficia de un strop de culoare, însă aminteşte-ţi că îţi doreşti să creezi un look echilibrat, astfel încât toată culoarea să nu fie concentrată doar la nivelul pomeţilor. Îţi vei dori să deprinzi cu atât mai mult tehnica draping dacă ai trecut de vârsta de 40 de ani sau îţi doreşti să creezi iluzia unei fizionomii mai înguste, pentru că draping ridică optic trăsăturile, creează supleţe şi conferă un plus de vitalitate chipului.

Pentru a te asigura că nu vei obţine un look inspirat desprins din anii ’80, foloseşte două nuanţe naturale de blush: tonuri de piersică pentru tenurile calde, nuanţe de roz-trandafiriu pentru cele reci. Cărămiziul, fuchsia și nuanţele de oranj sau lila pot crea un look demodat, potrivit mai mult pentru o petrecere tematică. Makeup artistul Wayne Goss îţi arată cum să aplici corect tehnica pentru draping, astfel încât să arăţi ca şi cum ai fi dansat întreaga noapte în Studio 54 alături de Bianca Jagger şi Farrah Fawcett:

Tu ce părere ai despre draping? Vei încerca şi tu această tehnică de machiaj?

Articolul urmator
Greșelile de machiaj ale femeilor de peste 50 de ani care le îmbătrânesc, conform specialiștilor
Greșelile de machiaj ale femeilor de peste 50 de ani care le îmbătrânesc, conform specialiștilor
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.